Çfarë gratë kanë dhimbje prapa dhe si për të shmangur


Në ditët e sotme, jo vetëm gratë, por edhe një numër i madh i vajzave filluan të ankohen për praninë e një shumëllojshmëri të dhimbjeve në shpinë. Pra, pse dhimbje shpesh u vu re në një moshë të re? Ndoshta të gjithë e kupton se pse ka dhimbje në gratë që janë, për shembull, në të moshuarit. Por jo të gjithë mund ta kuptojnë pse dhimbje prapa në vajzat e reja. Në thelb, të gjitha varet nga gjendja e përgjithshme e shpinë të njeriut. Shpesh shkaku i dhimbje prapa sot konsiderohet të jetë punë e vazhdueshme ulur apo të qëndrojnë të përditshme në shkollë, ku mësimi, të rinjtë gjithashtu banojnë në një pozitë të ulur. Të gjitha këto arsye, pak a shumë reflektuar në përgjithësi në shpinë. Si rezultat, për shembull, pas 25 vitesh në gratë mund të shfaqen dhimbje të pakëndshme në shpinë. Kështu ekspertët kryesorë dhimbje provokator besojnë mungesë të tillë të plotë të stërvitjes. Pa gjimnastikë zakonshme mëngjesit gratë muskujt bëhen gradualisht shtrirë dhe i butë. Në të ardhmen dobësi e tillë zhvillohet në një lloj të simptomeve të dhimbshme. Pra, pasi të gjithë e më lart çdo grua duhet të kuptojnë qartë se pse dhimbje prapa dhe çfarë të bëni. Pra, para së gjithash, shkaku kryesor i kësaj sëmundjeje është konsideruar të jetë prania e stomakut butë. Sipas ekspertëve, një stomak jo vetëm në pamjen nuk më pëlqejnë femrat, por mund të shkaktojë dhimbje të forta në pjesën e prapme. Pas kohës së caktuar, për shkak të akumulimit të madh të yndyrës rreth belit, shpinë mund të ndodhë zhvendosje të papritur të rruaza. Nga kjo ne mund të konkludojmë se pse nuk janë të dhimbshme. Prandaj, për të parandaluar ndjenja të pakëndshme specialistësh goxha ushtrimin e rekomanduar. Në të vërtetë, në këtë rast, madje edhe ngarkesa të rënda në shpinë nuk janë me të vërtetë të dukshme.


Kështu, duke u përgjigjur në pyetjen se pse gratë kanë dhimbje prapa dhe si të merren me të, shumë ekspertë besojnë se jo çdo vajzë është në gjendje për të gjetur një numër të mjaftueshëm të forcave të vazhdueshme palestër. Edhe pse këto gra është shpikur një metodë shumë efektive që mund të ndihmojnë të kthehet prapa e shëndetit origjinale dhe bukurinë. Sipas kësaj metode tani zakonisht kuptohet masazh terapeutik. Edhe pse para se të filloni duke përdorur këtë opsion Getting shpëtoj e dhimbje në shpinë, nuk do të kandidojë në masazh sallon më në modë, si ju së pari duhet të konsultoheni me një specialist. Në fund të fundit, vetëm një mjek të vërtetë mund të highly sugjeroj pse ka dhimbje, dhe e cila opsion trajtim do të jetë më efektive. Një tjetër shkak shumë i zakonshëm i dhimbje grave në shpinë, sipas shumë ekspertëve, është prania e gjinjve të mëdha. Në qoftë se një vajzë e re ka gjoksin shumë të mëdha, ajo jo vetëm e vështirë për të gjetur veshje të përshtatshme. Fakti është se për të ruajtur ekuilibrin dhe pozicionin e saktë të shpinë gjatë shëtitje, anëtarët e grave me gjoksin e lartë shpesh duhet të demonstrojnë tas e tyre në një tjetër. Në këtë drejtim, qendra e gravitetit transferohet përgjithmonë në një zonë tjetër. Merren me këtë telash vetë të bëjë jo të vërtetë, por, për shembull, të lehtësuar dhimbjen e këtij lloji mund, për shembull, nëse vidyazykatysya e këmbë. Veshur këpucë me takë të lartë mund të jetë një shkak i madh i dhimbjes nuk është vetëm gratë shëndoshet, por vajzat me modelin duket. Kështu, për shkak të konstante veshur këpucë me takë në një shumë e madhe, duke rritur ngarkesën në gjymtyrët më të ulët, duke çuar në një ndryshim të ritmit. Ajo rezulton se shumë gra dhe vajza të reja, pa e ditur dëmin e shkaktojnë të madh në shpinë, duke shkaktuar të rënda mund të ketë dhimbje në shpinë.