Veneers të përcaktojë kushtet dhe indikacionet për proteza


Inovacionet në stomatologji kozmetike - veneers - të përkthyera në gjuhën angleze do të thotë krijimin e shkëlqim, rreshtim. Një emër i plotë i kësaj metode - përballet porcelani - rimeso porcelani. Për të prodhuar veneers duke përdorur teknologjinë më të fundit dhe materiale.

Metoda përballet porcelani

Dhëmb para-trajtuar, atëherë sipërfaqja e saj të vendosë pllaka shumë të hollë prej porcelani (trashësia e tyre është zakonisht 03-05 mm). Pjatë tjetër porcelan është fikse çimentos svetootverzhdaemыm thyer. Kjo metodë arrin efekt të shkëlqyer kozmetike: veneers dhëmb ofron formë të madhe, dhe përdorimin e hije të ndryshme të çimentos - dëshiruar ngjyra.


Përgatitja për të instaluar veneers

Para se të menduarit për të instaluar veneers në dhëmbë, ju duhet të konsultoheni me dentistin tuaj dhe sqaruar veneers uyazyka çfarë Përkufizimi dhe indikacionet për proteza. Vetëm ai mund të vendosë nëse nuk ju përshtaten këtë metodë. Metoda përballet me dhëmbët prej porcelani është padyshim unike, por, megjithatë, ka contraindications. Pllaka prej porcelani lënë kontrolloni me kariesit dhe sëmundjeve çamçakëz në të ndryshme për të para-trajtuar. Veneers gjithashtu refuzojnë të instaluar në qoftë se nga një dhëmb të majtë, vetëm një pjesë të vogël, ose ai është shumë i relaksuar. Në këtë situatë, metoda më e mirë - për të krijuar një kurorë dentare. Nëse dhëmbët parë dëme të konsiderueshme apo të rëndësishëm në sipërfaqe konsumuarit smalt të dhëmbëve, veneers janë gjithashtu nuk këshilluar që të pyesni. Instalimin e pamundur dhe veneers me bruxism - dhëmbët rëndë i jap një lustër fshihen shpejt larg ose fluturojnë.


Instalimi pllaka porcelani - zgjidhje optimale për indikacione për proteza si boshllëqe të dukshme në mes të dhëmbëve, chipped dhëmbët, të ndryshme formë shkelje konsumuarit, formë pykë-defekt. Veneers fshehin vula e lashtë, ngjyra të ndryshme nga "live" hije të smalt dhëmb do të mbulojë defektet rrjedhin nga fluorosis. Autori i sëmundjes - përmbajtja e tepërt e fluorit në ujin e pijshëm. Në smalt dhëmbit të parë janë pika të ngjyrës, si shkumës, i cili më vonë bëhet ngjyrë kafe. Ndonjëherë, njollat ​​faqe errësuar paraqiten defekte linear ose pikë. Nivele të larta të fluoride provokon mineralization pabarabartë e smalt, dhe pse ka spote.


Set veneers jo vetëm për të arritur efekt të shkëlqyer estetike. Teknologjia mundëson prodhimin e rimeso kur është e nevojshme për të bërë dhëmbëve shtiftovyy urë të vogël apo kurorë.

E gjithë procedura zgjat rreth instalimit veneers një javë. Dentistë keni për të vizituar të paktën dy herë: së pari të procesit dhëmbët dhe për të hequr të shënojë, pastaj - për instalim.

Faza fillestare - dhëmbët të veçanta të trajnimit, të cilat pastaj do të instalohet veneers. Për përpunimin e murit të përparmë të dhëmbit pastër shtresa enamellar thinnest që është identike në veneers trashësi instaluar. Kjo procedurë nuk dobësohet dhe nuk e plagosë dhëmbin. Nëse dhëmbët shumë të ndjeshme gjatë përpunimit të mund të përdorin anestezi lokale. Pas përpunimit dentisti do të heqë dhëmbin me një të hedhura (print), e cila do të bëhet në rimeso laboratorike.


Nuk është një pjatë e bërë nga porcelani direkt në zyrën e mjekut. Në këtë rast, procedura rimeso instalimi është vetëm një vizitë në zyrën e dhëmbëve. Me pajisje të teknologjisë së lartë mund të bëjë "gjurmë gishtash optik" e dhëmbëve të pajisjeve të veçanta, në çast duke formuar një rimeso në hedh. Ka dentistë që besojnë se veneers cilësi mund të bëhen vetëm në laboratorët e specializuara, me dorë, dhe pajisje për të përballuar me këtë problem shumë më keq.


Pra, rimeso prodhuar dhe të gatshëm për të rregulluar atë në një dhëmb të caktuar. Para instalimit plotësisht rregulloje jap një lustër sipërfaqen e dhëmbit. Ndonjëherë gabimet parëndësishme janë hequr kur jap një lustër është instaluar tashmë në dhëmb.

Është thelbësore që hije rimeso kombinuar harmonike me ngjyra e dhëmbëve të tjera janë shumë të rëndësishme - për të përcaktuar hije saktë. Ngjyra e zgjedhur mund të rregullohen duke përdorur çimento me ngjyrë, krijon rimeso.

Menjëherë mbi themelimin e jap një lustër

Fillimisht, xhel dhëmbi është aplikuar, e cila e rrit rimeso aftesise lidhëse dhe sipërfaqen e dhëmbëve. Pastaj jap një lustër është aplikuar çimento dhe atë të bashkëngjitni dhëmbit. Pas kësaj, çimentos ndikojë burim të veçantë të lehta, dhe ajo ndërpreu në sekonda përmes katalizator dritëndieshëm, e cila është pjesë e çimentos. Kur instalimi është i plotë, një dentist, si një artist, ka "foto" prek përfundimtar - trajton konturet dhe zbut pickim. Të gjitha instalimi përfunduar pjatë porcelani.


Megjithatë, vihet rimeso apo jo?

Veneers janë prej porcelani me avantazhe të pamohueshme mbi mjete të tjera të stomatologji kozmetike. Së pari, ata japin dhëmbë të shëndetshëm lloj. Ajo është përdorur për të bërë veneers porcelani saktë kopje vetitë e smalt dhëmbit. Së dyti, veneers nuk shfaqen njollat, njollë apo turbullirë. Ky material të butë dhe të ngjeshur, asgjë e tmerrshme - nuk ka verë të kuqe ose të duhanit, apo çaj dhe kafe.

Por çimentos që forcon rimeso, në të kundërt, nuk është i mbrojtur nga njollat ​​e mundshme. Ka raste kur ai perefarbovuyetsya vendet, në të cilat një shtresë të çimentos del. Për të shmangur këtë, ju keni nevojë për një kujdes të plotë me gojë, me cilësi të hequr pllakë nga dhëmbët.


Konsideroni të metat e kësaj metode. Veneers mund të shpërthejë ose zhvishem off. Rimeso exfoliated është ende mjaft e mundshme në zyrën e mjekut për të zgjidhur kthehet në vendin e vet, por të ndarë veneers porcelani do të zëvendësojë të reja.
Përveç kësaj, dhëmbët, të cilat dikur ishin instaluar veneers, përgjithmonë të mbajë formën dhe madhësinë e tyre, dhe për të sjellë këto dhëmbë në formën e vet origjinale do të jetë e pamundur.