Infeksionit HIV
Një terminologjia pak


Antitrupat, ose imunoglobulinat - një molekulë e natyrës proteinave. Ata janë të sintetizuara në trup (normal), pasi ky organizëm është administruar antigjenin. Antitrupat lidhen me antigjenin dhe neutralizuar atë.
Antigjene - molekulave të mëdha (makromolekulave), të cilat mund të stimulojnë sintezën e antitrupave në trup dhe i lidhin me to.
Qelizat e sistemit imunitar - qelizat përfshirë disi në reaksioneve imune, shumë, ato kryesore - makrofagjet, limfocitet (T-qelizave dhe B-qeliza). Qelizat T janë kryesisht përgjegjës për imuniteti qelizor (p.sh., rezistenca ndaj infeksionit është kryesisht përmes punës së qelizave, këto qeliza të shkatërrojë mikroorganizmave apo qelizat e infektuara të trupit - Cilat janë të nevojshme, një burim i infeksionit). Limfocitet B janë përgjegjës për imunitetin humorale, që prodhojnë antitrupa. Unë nxitoj të theksohet se qelizë të pastër ose thjesht imuniteti humoral nuk ndodh, ajo gjithmonë të përziera (e dominuar nga një ose llojit tjetër). Përveç kësaj, qelizat B nuk mund të punojë nëse ata nuk të ndihmojnë limfocitet T (disa prej tyre e njohur, "ndihmëtarë"Asistentë dmth).


Infeksioni HIV
"Infeksioni HIV - një sëmundje e gjatë dhe e vështirë e karakterizuar nga lezione të qelizave të sistemit imunitar të personit ndaj të cilit ende nuk është zhvilluar metoda efektive trajtimi dhe mjetet e parandalimit të veçantë (vaksinë)".
Shqip Galina.

Në këtë sëmundje një shkelje e imunitetit nuk është i lindur, por është i lidhur me pronat e caktuara të kompleksit patogjen - HIV, edhe pse letërsia popullore në lidhje me sëmundjen e detyruar është koncept më të zakonshme të AIDS (sindromi i fituar i mungesës së imunitetit).

HIV - ajo përmban virus ARN që i përket familjes së retroviruset, të lentiviral nënfamiljë (virus i ngadalshëm). Aktualisht, ekzistojnë dy lloje të virusit - HIV-1 dhe HIV-2 është gjetur kryesisht në Afrikën e fundit Perëndimore. HIV-1 dhe HIV-2 kanë lymfotropnostyu (vepron në qelizat) dhe citopatike (duke shkaktuar vdekjen e qelizave) në fuqi, ndryshojnë në karakteristikat strukturore dhe antigjenike.
Pasi në trup, HIV çon në një rënie të numrit të qelizave CD4 + T dhe kështu zvogëlon aktivitetin citotoksik të limfociteve CD8 + T, të cilat shkatërrojnë qelizat normale të infektuar me virusin. Si rezultat, humbi kontrollin e depërtojnë në trupin e fungale patogjene, antiprotozoale dhe infeksione të tjera, si dhe qelizat malinje.

Njëkohësisht, mosfunksionim i B-limfocite, duke çuar në dobësimin e aftësisë së tyre për të prodhuar antitrupa specifike. Rrit numrin e qarkullojnë komplekset imune, antitrupat duket limfocite, të cilat më tej redukton numrin e limfociteve CD4 + T. Atje proceset autoimune (dmth, antitrupat ndaj proteinave vetanake të trupit).
Në Federatën Ruse klasifikimi më i përshtatshëm e infeksioneve me HIV në e propozuar. I. Pokrovsky (1989). Në përgjithësi, fazat kryesore të HIV-it në trup mund të përfaqësohet si: fazën e inkubacionit, manifestimet kryesore të sëmundjes së mesme, fund-fazë.

Faza e inkubacionit (faza 1) shkon nga momenti i infektimit deri në shfaqjen e trupit reaktor-tion në formën e manifestimeve klinike të infeksionit akut dhe / ose antitrupave (nga 3 javë deri 3 muaj, por në raste të rralla mund të thith dhe viti).
Nga ana tjetër, faza fillestare e manifestimit (faza 2) ka një grup të veçantë të karakteristikave: infeksion akut (2"Një"), Infeksion Asimptomatik (2"B"), Limfadenopati vazhdueshme pergjithshme (rritje në të paktën dy nyjet limfatike në dy grupe të ndryshme, me përjashtim të nyjeve inguinale limfatike në të rriturit me madhësinë e më shumë se 1 cm, në fëmijët - më shumë se 05 cm në diametër zbe-nyayuschyesya për të paktën 3 muaj) (2"Në").

Sipas infeksionit akut shpesh shënuar rënie kalimtare në qelizat CD4 + T, i shoqëruar nganjëherë me zhvillimin e manifestimeve klinike të sëmundjes mesme (candidiasis, infeksion herpes). Këto manifestime janë zakonisht të lehta, i rastit dhe i mirë për terapi (trajtimit).
Zakonisht gjatësia e fazës së infeksionit akut është 2-3 javë, pas së cilës sëmundja bëhet një nga dy fazat e tjera nën tregon fillore - infeksioneve asimptomatike (të karakterizuar nga mungesa e ndonjë simptomat klinike të sëmundjes) ose persystyruyuchu gjeneralëve biznese limfadenopati.

Si sëmundja përparon në pacientët të fillojnë për të manifestuar simptoma klinike që tregojnë një shkatërrim thellimin e sistemit imunitar që karakterizon kalimin e HIV-it në sëmundje fazë e mesme (faza 3). Faza 3"Një" zakonisht fillon të zhvillohet në 3-5 vjet nga koha e infektimit. Ajo karakterizohet nga lezione bakteriale, fungale dhe virale të lëkurës dhe mukozës, sëmundjet inflamatore të traktin e sipërm respirator.
Në fazën e 3"B" (5-7 vite pas infeksionit), lezione të lëkurës janë më të thellë në natyrë dhe të prirur për kohëzgjatje të zgjatur.

Faza 3"Në" (7-10 vjet) karakterizohet nga zhvillimi i, të rrezikshme për jetën, sëmundje të mesme të rënda, i përgjithësuar (të përbashkët) karakterin e tyre, sistemin nervor qendror.
Në terminal (final) fazë (faza 4) HIV pranishme në pacientët me organe të sëmura dhe sistemet janë sigurisht të pakthyeshme, një sëmundje ndryshon tjetrin. Madje edhe të sëmundjeve të shkollave të mesme terapi adekuate është i paefektshëm, dhe pacienti vdes brenda pak muajsh.
Këto kushte të fazës së sëmundjes janë të karakterit mesatare. Në disa raste, sëmundja zhvillohet më shpejt dhe në 2-3 vitet bëhet në fazën terminale.

Diagnoza e AIDS-it - fituar sindromi mangësi imune vënë një pacient me infeksion HIV në zhvillimin e sëmundjeve të tij treguese AIDS Klasifikimi i miratuar nga OBSH (1994) (sarkomë Kaposi-së, Limfoma, sindromi sosje, HIV encefalopati, etj).


Infeksion


"Marrja me qira e gjakut mund të merrni AIDS? Dhe një tjetër në të njëjtën temë: A mund mushkonja kryer AIDS?"
Zena
"Nesër dikush zgjohen në shtrat, kupton se ai është i sëmurë".
Art. Tsoi.
Burimi i HIV është një human. HIV mund të izolohet nga spermë e njeriut, sekrecionet qafës së mitrës, limfocitet, plazma, lëngut cerebrospinal, lot, pështymë, urinë dhe gjirit qumësht, por përqendrimi i virusit në to është e ndryshme. Me të vërtetë është e spermës infektive, gjak dhe qafën e mitrës të fshehtë.

Nuk janë vetëm tre mënyra për të transmetimit të HIV nga një person në tjetrin.
Mënyra e parë - seksual. Kontakte seksuale mund të bëhet në mënyra të ndryshme, disa lloje të komunikimit seksuale shpesh, dhe të tjerët, rrallë të çojë në infeksion.
E dyta është kryer në in'yektovanist apo transfuzionit të gjakut dhe produkteve të gjakut të infektuar me HIV; në kontakt me indet e infektuara me HIV ose organeve; me përdorimin e përsëritur të mjeteve për drogë in'yektovanist, duke përfshirë administrimin intravenoz të drogës.

Mënyra e tretë e transmetimit të HIV-it nga një nënë e infektuar tek fëmija gjatë shtatzanisë, lindjes kanalit kalimin dhe ushqyerjes me gji.
Probabiliteti i jo mënyrat e transmetimit të HIV lartpërmendura të njëjtën gjë. Kështu, transfuzioni i gjakut ose produkteve të gjakut të infektuar pothuajse gjithmonë çon në infektimit me HIV në marrësit - infeksioni yyazytsirnist tejkalon 90%. Transmetimit Yyazytsirnist nga nëna tek fëmija - rreth 30%; Dozë të vetme marrëdhënie vaginale seksuale - 01% anal - 10%. Kur intravenoz medikament ajo është 30%. Infeksioni Yyazytsirnist ndërsa merr kujdesin mjekësor në kundërshtim me integritetin e lëkurës dhe mukozë - 03%.

Përkundër faktit se akti i vetëm i marrëdhënies probabilitet të ulët të infeksionit, seksuale dominuese. Me performancë të lartë për shkak të një sërë faktorësh që kontribuojnë në efikasitetin e transmetimit gjatë marrëdhënieve seksuale, përkatësisht praninë e sëmundjeve të njeriut, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme; prania e sëmundjeve kronike inflamatore të organeve gjenitale; Disponueshmëria e traumave mikro të organeve gjenitale; Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë; Mungesa e masave.
Bazuar në sa më sipër, ne mund të afrohemi konceptin e sjelljeve të rrezikshme që çojnë në infeksionit HIV, e cila aktualisht është duke zëvendësuar konceptin e grupeve të rrezikut (prostituta, homoseksualëve dhe të tjerët).

1. sjellje të rrezikshme seksuale. Dështimi masat parandaluese gjatë anal, vaginal seksi, oral është i rrezikshëm. Por nëse ne e konsiderojmë këto tri lloje të marrëdhënieve seksuale, ju duhet të dini se kontakti më të rrezikshme anal, më tej në rrezik duhet të kontaktoni atëherë vaginal dhe me gojë. Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë rrit kontaktin yyazytsirnist me të infektuar me HIV, dhe infeksioni mund të çojë në sëmundje, predayuschymysya seksualisht, e cila nga ana e rrit yyazytsirnist HIV.

2. Rreziku i transmetimit të HIV nga përdorimi i drogave intravenoze. Shkëmbimi i saj një herë dhe të përdorni mjete të infektuar për drogë in'yektovanist që lidhen me një rrezik të lartë të transmetimit të HIV në krahasim me seks vetëm me HIV-pozitiv dhe është rreth 30%, por shkalla e rrezikut është e lidhur ngushtë me lidhje 'transmetohet në vëllim më shumë gjak.
Gjurmët e virusit në pështymë nuk do të thotë që infeksioni të mundshëm përmes puthjes. Në të vërtetë, ndërsa ajo nuk bie në gjak. Nëse nuk kafshimit dhe teorikisht. Praktikisht nuk ka precedent i tillë transmetimin e virusit. Një rast kur një person i sëmurë mendor është i infektuar me HIV, 30 punëtorët e kujdesit shëndetësor kafshuar, dhe asnjëri prej tyre nuk u infektuar. Prandaj, për të atribuojnë në numrin e puthje veprimeve të rrezikshme në drejtim të transmetimit nuk mund të.

Dhe absolutisht të sigurt mushkonjat, pleshtat, bedbugs dhe insektet tjera të gjakut gjiri. Në qoftë se ata ishin në gjendje të transmetojë HIV, njerëzimi do të kishte vdekur kohë që. Një statistikat besim, tha se edhe në rajonet ku një bollëk të tillë e insekteve, askush nuk e mori një virus tjetër përveç me anë të transfuzionit të gjakut, injeksion apo seksualisht.
Edhe pse struktura e virusit është shumë komplekse, ajo është shumë e ndjeshme ndaj ndikimeve kimike dhe fizike. Në sipërfaqen e lëkurës shkatërruar shpejt nga HIV vlynyem trupit enzime mbrojtëse dhe bakteret. Ai shpejt humbet ngrohjes më shumë se 57 ° C dhe pothuajse menjëherë vret valë. Ai nuk mund të rezistojë ndikimin e alkoolit, aceton, eter dhe mjete të tjera të thjeshta të dezinfektimit të aplikuara nga personeli mjekësor. Një tjetër gjë - neglizhenca e disa prej tyre, kur ata injorojnë edhe mënyra themelore për të Sanitize instrumentet. Për fat të keq, edhe shiringa e disponueshme, të cilat tani janë kudo në bollëk, mund të përdoret disa herë. Në këtë drejtim, ka një problem të furnizimit të institucioneve shëndetësore (si në kohë shiringa e tij e disponueshme) bezyholnыmy injectors (pistoleta). Ata janë të dizajnuara për vaksinimin dhe injeksione ishin të sigurta, kështu që HIV nuk mund të kalojë.

Materiale publikimet e përdorura sëmundje infektive MV Galina dhe materialet e shpërndarjes "Ilaç për Dummies dhe jo krejtësisht" immunologist klinike Ilya-yu.
Shkencëtarët shpiku AIDS
"Kam lexuar në një ezine edhe në artikullin subscribe.ru rreth perspektivës pazakonta AIDS. Unë do të doja të di mendimin tuaj".
Andrei Zykov.
Koment në këtë artikull unë pyeta një immunologist klinike Ilya-yu, një shpërndarje kryesor "Ilaç për Dummies dhe jo krejtësisht":
- Personalisht, qëndrimi im në artikull. Njerëzit janë të lodhur nga sëmundja, të lodhur nga mrekullitë mjekësore që ata duan të vijnë te mjeku dhe se ai menjëherë dhe diagnoza dhe trajtimi me shërim 100%. Dhe këtu është neni janë të gjithë mjekët-syaki dhe trajtimi i AIDS-it është tradicionalisht nuk është e nevojshme, për shkak se rimëkëmbja nuk do të ndodhë si e tillë (e cila është e vërtetë, nuk mund ta shpëtojë atë), dhe pastaj një teori të re. Ajo rezulton gjithë faji i stresit oksidativ dhe çdo gjë është e lehtë. Dhe njerëzit e humbur besimi në trajtimin tradicional mjekësi është e paqartë se si nxitojnë. Ju nuk mund të bien në ekstreme të tilla. Ta themi thjesht, pavarësisht nga disa aspekte pozitive artikull mjaft domethënës përmban një numër të caktuar të gabimeve që personi mesatar do të vini re dhe, sipas mendimit tim, trajtim shumë e rrezikshme propagandë. Terapi antioxidant është shumë e mirë dhe premtuese, por kjo nuk është zëvendësim antivirale, dhe, sipas mendimit tim, mund të përdoret vetëm si një shtojcë.

"Shkencëtarët shpiku AIDS

Passion gjatë murtaja e njëzeti përgjithmonë
Përkrahësit e teorisë "HIV - shkaku i AIDS-it" nuk mund të konfirmojë provat e saj shkencore, por refuzojnë hipoteza alternative, duke promovuar të rrezikshme për jetën mjekim".
- Trajtimi i HIV nuk është e rrezikshme për jetën e infeksionit HIV. Aktualisht, i gjithë kompleksi i masave terapeutike synon vetëm në zgjatjen e jetës dhe përmirësimin e pacientit. Metodat e trajtimit të infeksionit HIV nuk është i njohur për mua.

Ky masa komplekse terapeutike mund të ndahet në:
1. Trajtimi shkakësor: përfshin aplikimin e ndikuar virus - zidovudine, foscarnet, ribavirine, Acyclovir. Ato reduktojnë "replikimin virus. Emrat e njohur? Ribavirin është përdorur për të trajtuar vidarabin gripit dhe Acyclovir - për të trajtuar infeksionet herpes. Efektet anësore zakonisht janë, si çdo ilaç. Në përgjithësi, këto reaksione alergjike, çrregullime pesimist (vjellje, diarre), administrim intravenoz dhe gëlltitje - një shkelje e mëlçisë (aciklovir) (ure rritur të gjakut, bilirubin), hematopoiesis paaftë (zidovudine). Dy efekte anësore të rënda të mjaftueshme fundit, sidomos me përdorim të zgjatur të drogës.

2. Terapia Pathogenetic përfshijnë droga imunitar-rritjen dhe ymmunozamestytelnыe, droga dmth që synojnë korrigjimin sindromi fituar i mungesës së imunitetit. Këto janë rregullatorët e natyrshme e përgjigjeve imune, hormonet timike, interleukins, interferonet dhe drogat sintetike.
3. Terapia Simptomatik për të luftuar infeksionin. Një pacient me HIV zhvilluar AIDS. Të gjitha mikrobet (të gjitha dhe i ndryshëm) janë vendosur në trup me një sistem të dobësuar imunitar. Ndonjë "ftohtësi" në një pacient i tillë përfundon seriozisht (tipi diçka nga pneumonia), goja zgjidhur kërpudha Candida (maja, me fjalë të tjera). E pra, nuk i trajton të gjithë këtë?

"Gabimet Çmimi - miliarda dollarë
Vendimet në lidhje me atë HIV dhe AIDS dhe ngjitëse seksualisht të transmetueshme bazuar vetëm në një komunikim në mes të antitrupave ekzistenca e të cilit është një retro-virus. Kjo duket të jetë konfirmuar nga sëmundjet e caktuara në rrezik të caktuar. Por më shumë se një dekadë në botimin revista shkencore duket për të hedhur poshtë këtë teori. Por ata janë amerikan Dyusberg Pjetri dhe Eleni Papadopulos-Эleopulos dhe kolegët e saj nga Australia".

- AIDS mund të jenë ngjitëse, për shkak se ajo nuk është një infeksion. Ky sindrom. AIDS është shkaktuar nga zhvillimi i infektimit me HIV (në një pikë). Në të njëjtën kohë zhvillim i këtij sindromi nuk mund të çojë vetëm ndaj infeksionit HIV. Dhe HIV është ngjitëse sipas definicionit (të njëjtën infeksionit). Nëse autori është ngatërruar në terma të tilla të thjeshta, unë do të kishte vënë në pikëpyetje seriozitetin e artikullin e tij.
Lidhur me antitrupa. Prova më e besueshme se infeksioni me HIV të çon në AIDS - streha e përvojës, vullnetarë të marrë në gjakun e njerëzve të infektuar dhe futjen e vullnetarëve (ose edhe spermë më të mirë). Pastaj të shohim nëse ata zhvillojnë SIDA. Nëse autori është i bindur se ai është i drejtë, ai mund të kryejë një eksperiment mbi veten e tij. Kjo, sigurisht, një shaka. Një sjellje e tillë nuk mund të eksperimentojnë.

Me aq sa di unë, nuk është një marrëdhënie e caktuar: 9999999% e rasteve me këtë infeksion retrovirus ndodh me kalimin e kohës AIDS. Unë mendoj se kjo është dëshmi e mjaftueshme për t'u trajtuar, për më tepër, se një sëmundje të tillë të rëndë.
"Për të zhvilluar testimi në HIV në vitin 1988, Instituti Kombëtar i Shëndetit ftuar Nobel në Kimi Dr. Carey Mullysa cili bëri shumë konkluzion të papritur: "E tërë fushata kundër një sëmundje të quajtur XX zezë vdekja e ndërtuar ndonjëherë në të qartë se ku ka hipotezën se kundërshton shkencën, dhe sens të përbashkët". Një dekadë më vonë Mullis tha: "Kam kuptuar pse ajo ishte e vështirë për të gjetur punë që lidh HIV dhe AIDS. Ata thjesht nuk ishin".

AIDS, përkundër të gjitha parashikimeve, nuk mund të kapërcejë kufijtë e grupeve fillestare rrezik: e heteroseksualët perëndimorë dhe prostitutat që nuk e përdorin drogë epidemi nuk është vërejtur ende. Kjo është gjëja kryesore që e bën shkencëtarët të mendojnë për legjitimitetin e mendimit tradicional. Gabimet janë shumë të shtrenjta. Teoria e HIV ka gëlltitur miliarda dollarë dhe një sasi të madhe të kërkimit të energjisë së mijëra shkencëtarëve anembanë botës. Por kurrë nuk shpëtoi një jetë të vetme".
- Tani bota është rreth tre milionë gra infektuar me HIV. Krijesë-Valo dhe ka një shtrembërim serioz në nymanyya se si ajo ndikon në epideminë e HIV. Programet kombëtare, parandalimin e HIV / AIDS në shumë vende në lyayutsya rrezik alokimit, zakonisht grave, të cilët ofrojnë shërbime profesionale mo-seksuale. Megjithatë, kjo nuk është paradoks, dhjamë, shumica e grave - gratë të ndjehen të një rritje të rrezikut të infektimit nga burrat e tyre e lënë pas dore-ing kondom mbi çiftet Dover-yuschye.

Grupet e rrezikut tani regjistrojë edhe amvise, si ata janë duke u bërë gjithnjë viktima të nerazborchy tyre të marrëdhënieve të reja në varësisë seksuale ose drogës për burrat. Studimet con-miratuar në Meksikë, tregoi se vetëm 08% e të gjitha rasteve të njohura të AIDS zbuluar në individë që ofrojnë profesion-onalnыe seksusluhy, dhe 9% - në amvise martuar. Të dhënat të ngjashme mund të merren në vende të tjera si zhvil-nenyh dhe vendet. Me rritjen e raportit gratë e IPE-popull të numrit të përgjithshëm të grave infektuar povыsha etsya, dhe përqindja e infektuar gjatë procedurave mjekësore dhe ofrimin e shërbimeve seksuale-zyrtar të reduktuar.

Sëmundjet e vezoreve, mitrës, mitrës, vaginë dhe labia janë gjetur shpesh në HIV ankesave ynfytsyrooaynыh gratë. Shpesh këto ankesa janë parë manifestim-Lena HIV.
Epidemiolog GU Pankov.
- Aktualisht "Hulumtim" zgjeruar jetën e shumë njerëzve, dhe suksesi - çështja e së ardhmes.
"E pra harruar vjetër
Në vitet e para të epokës së AIDS-it, zbulimit VIH oznamenovavshyesya, u duk se sëmundja është e qartë. Kjo ishte një kohë kur marrëdhëniet paskrupullt seksuale në të rinjtë homoseksualë në disa qytete të mëdha amerikane janë bërë gjithnjë e më të rralla simptoma ndodhin kaluara sëmundjeve. Për shembull, forma vdekjeprurëse e sarkomë Kaposi (kancerit të lëkurës) dhe Pneumocystis pneumonia.

Ekziston një supozim se ka një mikroorganizëm transmetohet si rezultat i pa dallim seksi dhe shkëmbimit të gjilpërave të drogës. Ndërsa në vitin 1981 ajo ishte e njohur se shtypja imun mund të jetë për shkak të arsyeve të ndryshme. Në trup janë shkatërruese sëmundjes, droga, toksina, droga, aq e zakonshme në lulëzoi me shpejtësi në fund të 70 në mesin e homoseksualëve dhe narkomanëve".
- Kjo askush nuk e mohon, por kam dëgjuar se i mungesës së imunitetit sipër shkaktuar aq e theksuar si në infeksionin me HIV.

"Jo çuditërisht, në vitin 1981, kjo "sëmundje e re të quajtur "Kanceri gay". Disa nga këto sëmundje të zakonshme në përdoruesit e drogës dhe hemophiliacs gjata para epokës së AIDS-it. Re ishte se ata filluan të përhapen me shpejtësi të madhe".
- Sarkoma Kaposi më shpesh ndodh në grupet e mëposhtme e njerëzve:Në HIV-infektuar.
Njerëz infektuar me leukimi T-qelizave njerëzore.
Në njerëzit me një predispozicion gjenetik. Ndër kombet që janë të prirur për shfaqjen e sarkomë Kaposi-së, hebrenjtë, italianët dhe Bantu Negroes (Kongo).

Në burra, sëmundja ndodh më shpesh se gratë (9: 1)
Njerëzit me imunitetit.Kështu, në bazë të letërsisë që kam lexuar (ky paragraf është marrë nga Harrison) dhe të varur hemofilytyky nuk janë të përfshira këtu.
"Ai atribuohet vrasjen
Me fillimin e një epoke të trishtuar përkoi zbulim shkencor kanë mësuar të klasifikojë dhe të numëruar llojet e ndryshme të qelizave të bardha të gjakut - limfocitet. Menjëherë vërehet se disa pacientë me AIDS mungojnë qelizat e T-4 - qelizat ndihmëtar. Këtu u vendos (pa prova të vështirë) që ata të vrasin një i huaj, në gjendje të njohin këtë lloj të qelizave. Kjo ishte karakteristikë dalluese e AIDS dhe masës mungesës së imunitetit. Vdekja Cell i T-4 dhe infektueshmërisë AIDS dha arsye për të besuar se ajo është një mikroorganizëm".

- Virus i mungesës së imunitetit human ndërvepron me të gjitha qelizat me CD4 receptorit - qelizave T, monociteve, makrofagët dhe qelizat lidhen ato. Virus gjenden në receptorin nëpërmjet të cilit ai ndërvepron me receptorin CD4. Kjo është faktet. Kjo nuk është vetëm spekulim.
"Në vitin 1970, Dr. Robert Gallo (sootkrыvatel virusi AIDS) dhe kolegët e tij zbuluan tre njeriun retro-virus. Kjo mikroorganizmave që konvertohet informacion jo në mënyrë të zakonshme - nga ADN në ARN, dhe të kundërt - nga ARN në ADN.

U vu re se dy retro-virus "Interesi treguar" T-limfocitet deri në 4. Kjo çoi Donald Francis, Gallo dhe shkencëtarë të tjerë në përfundimin se virusi vret disa qeliza si T-4 AIDS. Kur sëmundja u gjet në nehomoseksualystov interes në AIDS shpërtheu përsëri.
Racing Amerikan
Në vitin 1984, ka qenë punon Gallo, Popoviç për viruset dhe viruse të tjera retro. Amerikane Shëndetësisë njoftoi se Gallo dhe kolegët e tij zbuluan një shkak të mundshëm të AIDS-it dhe zhvilluar një test të gjakut për virusin. Ajo gjithashtu përcakton se jo më shumë se dy vjet do të jetë i shpëtuar vaksinë. Lidhja midis AIDS dhe virusi i mungesës së imunitetit njerëzor (HIV), nuk është më në dyshim është se ajo është e vështirë për të shpjeguar, sepse HIV ishte i izoluar në vetëm 26 nga 72 pacientët Gallo, dmth një e treta (analizat moderne të japin rezultate të njëjta)".

- Çdo metodë e diagnozës laboratorike është e karakterizuar nga dy koncepteve: ndjeshmëri (përqindja e pacientëve të identifikuar) dhe specifike (frekuenca e false positives).
Ka disa metoda të diagnozës laboratorike e infeksionit HIV:
- izolimi virus
1. përdorur mononuclear limfocite kultura (metoda e kultura) - ndjeshmërinë e saj të ulët
2. PCR - një nga metodat më të ndjeshme dhe shumë të veçanta.
- zbulimin e antitrupave ndaj tij
1. ELISA
2. imunoblotinh
3. immunofluorescence

4. radioimunopretsypitatsiya
5. aglutinimit
ndjeshmëri mesatare dhe specifikat.
- zbulimin e antigjeneve të virusit
njëjta Metodat dhe zbulimin e antitrupave të virusit - pandjeshme si përmbajtjen e antigjenet ne materialin testit nuk është e madhe.
"Në vitin 1994, zyrtarët amerikanë pranoi discoverers franceze të virusit, ata gjithashtu mori pjesën më të madhe të taksave për zhvillimin e testit amerikan për antitrupat e HIV. Kjo zhurmë, sipas disa shkencëtarëve, i hutuar vetëm duke bërtitur çështjet e pazgjidhura në të kuptuarit e mekanizmit AIDS.

Për shembull, studiuesi autoritar Eleni Эleopulos dhe kolegët e saj besojnë Gallo më të mirë tuaj në fushën tuaj. Por, ndërsa ata nuk e shohin dëshmi të lidhjes midis HIV dhe AIDS dhe atij.
Koch dhe shimpanzetë kundër
Për tre vjet e gjysmë para shpalljes së një fitore të shpejtë ndaj AIDS virologist amerikan Peter Dyusberg shpërthyer kërkime bombë. Në këtë letër, "Viruset dhe patogjene: pritjet dhe realiteti" Ai tha se shumica e virusit retro padëmshme, antitrupat e HIV neutralizuar menjëherë pas infeksionit".

- Neutralizuar pjesërisht antitrupat e HIV-it, dhe antitrupat ndryshime dhe nuk e merrni atë.
" Ai vuri në dukje prova mjaft të besueshme se gjaku i pacientëve HIV-pozitive dhe po vdes nga virusi AIDS është aq i vogël që nuk ka gjasa që ai mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme për".
- Një pacientët HIV-pozitiv nuk do të vdesin nga AIDS dhe pa infektimit me HIV. Ata vdesin nga bashkimi një infeksion sekondar nga tumoret që lindin si pasojë e imunitetit të dështimit.
"Për besimtarët e kësaj teorie HIV "Ngarkesa kishte virale" u bë një pengesë. Askush, madje as Gallo nuk mund të lidhë atë për të shkatërruar imunitetit patogjen homoseksual.

Këto pyetje përbën Dyusberg shikime kështu në kundërshtim Gallo, ai refuzoi për t'iu përgjigjur atyre. Dhe të gjithë takim për të diskutuar kundërshtarin pakëndshme pune, diçka filloi të kryer në një atmosferë të sekretit.
Dyusberg insiston se HIV nuk i plotëson postulat themelor të XIX shekull infeksioneve Robert Koch, mikrob nuk është i pranishëm në të gjitha rastet".
- Arsyet për këtë:
1. Diagnoza e HIV përdoret jo 100% metodat e ndjeshme dhe të veçanta. Çdo metodë ka kufizimet e saj diagnostike në ndjeshmëri. Metoda më e ndjeshme - një reaksion zinxhir polimeraza (ndjeshmëri rreth 95%). Metoda të tjera kanë ndjeshmëri më të ulët.

2. Jo të gjitha ndihmat e rasteve të shkaktuara nga HIV.
Përveç kësaj, diagnoza e infeksionit HIV nuk paraqesin vetëm. Nëse rezultati i analizave laboratorike është e diskutueshme, ajo është e përpunuar, pacienti nuk do të thotë se ai ishte HIV-pozitiv.
"Gjatë dekadës së fundit - thekson Dyusberg - ndërsa pesë milionë mjekët shqyrtohen dhe të trajtohen gjatë katër mijë pacientë me AIDS në literaturën mjekësore nuk përshkruar një rast të vetëm të infeksionit nga mjeku pacienti AIDS nuk është një sëmundje infektive". E njëjta gjë është e lejuar: "Të gjithë 150 shimpanzetë që filloi për të futur HIV nëntë vjet më parë, ende i shëndetshëm".

- Unë nuk e di nëse HIV është e rrezikshme për majmunët për SIV ato të rrezikshme. Çfarë administruar shempanze, unë nuk e di. Lidhur me mjekët. Një pacient me AIDS (HIV-pozitiv) infekton një tjetër? Për të njohuri tim, po. Dhe në lidhje me ndotjen e personelit Së pari, ka masa të veçanta të sigurisë (doreza në dy duart, etj), dhe të infektuar vetëm askush nuk dëshiron së dyti, mund të ketë qenë, por ata nuk janë me të vërtetë duke qarë Kjo nuk është fakt .
Në vitin 1988, Spitalin e Fëmijëve Republikane në qytetin e Elista nga pakujdesia kriminale (nga sistemet nesterylnist-pikoj), virusi i mungesës së imunitetit njerëzor janë infektuar 73 fëmijë - nga foshnjat për të rinj. Nga foshnjet e HIV-it u zhvendos në trembëdhjetë fëmijë në gji. Totali tetëdhjetë e gjashtë persona të plagosur. Mos prostituta. Jo homoseksual. Jo varur. Dhe AIDS nuk është një sëmundje infektive?

"Në vitin 1992 Dyusberg kalon virusi i mungesës së imunitetit direkt nga AIDS. Ai beson ekzistuese HIV, por virusi padëmshme inerte-pasagjerëve, AIDS-i lidhur vetëm nën kushte të caktuara, ose më mirë, përdorimi i drogës dhe kimikateve (duke përfshirë të përshkruara nga mjeku) droga.
I vendosur për të marrë rolin e HIV-it në formimin AIDS dhe Luc Montagnier. Kur në vitin 1984 ai shkroi se të gjitha të dhënat e saktë tregojnë virusin si shkaku i AIDS-it, në vitin 1985 fliste krejt ndryshe: "Ky sindrom ndodh në një pakicë e njerëzve të infektuar, e cila në të kaluarën ndaj infeksionit, shuarje imun vërejtur".

Pra, vetëm një vit nga discoverers e HIV vidyazykavsya besimet e tyre.
Stresit oksidativ
Eleni Papadopulos-Эleopulos filluar marrjen e AIDS-it në vitin 1981 dhe 1986 përfundoi një studim të plotë, e cila gradualisht mundi të gjithë teorinë moderne të HIV-it. Ajo ka zhvilluar një alternativë, nevyrusnuyu, një teori e cila u bë hipotezë Dyusberg dhe ftoi jo-toksike dhe metodë relativisht të lira e trajtimit.
Ajo gjithashtu vënë re një lidhje mes grupeve të ndryshme të rrezikut. Qeliza homoseksualët, përdoruesit e drogës dhe hemophiliacs janë të ekspozuar vazhdimisht ndaj ekspozimit kimike në formën e spermës, nitriteve, drogës dhe një speciale trashet proteinave të gjakut (të përshkruar Bleeder). E gjithë kjo - oxidants celulare. Sipas mendimit të saj, stresi oksidativ dhe shkakun AIDS.

Teoria e stresit oksidativ Эleopulos parashikuar me saktësi humbjen e dukshme e T-4 qelizat e rrisin rrezikun e seksit pasiv anal për burrat dhe gratë, si dhe përmirësimin e pacientëve nga përdorimi i antioksidantë. Të gjitha këto parashikime janë konfirmuar. Stresi oksidativ është përshkruar në shumë gazeta shkencore. Edhe Luc Montagnier vitin e kaluar lëshoi ​​një libër 600-faqesh mbi rolin e proceseve oksidativ në zhvillimin e kancerit, plakjes dhe AIDS.
Shumë ekspertë kanë filluar të dyshojnë se virusi vret qelizat e sistemit imunitar dhe shkakton AIDS-in. Эleopulos provuar përfundimisht se AIDS shkakton grimcat retro vyrusopodobnыh në trup, dhe jo anasjelltas"

- Correct se: zhvillimi i infeksionit HIV kur simptomat e grimcave të virusit i mungesës së imunitetit të bëhet më e madhe si sistemi imunitar nuk ka kohë për t'u marrë me këto grimca virale (siç është në furnizim të shkurtër). Përgjigjja imune gjatë pafuqishëm të infektimit me HIV, si virusi është shumë e ndryshueshme. Vetëm trupi do të prodhojë antitrupa të virusit, virusi duket për të ulur në trup, ajo është bërë më e vogël, virusi ka ndryshuar dhe këto antitrupat nuk kanë efekt në të virusit.
Të keqe se: grimca virale shfaqet në trupin pas zhvillimit të AIDS. Ato paraqiten para zhvillimit ymmundefytsyta !!!, se është virusi i mungesës së imunitetit arsyeja, dhe jo anasjelltas! Për viruset e tjera mendohet Эleopulos mund të konfirmohet, të tilla si viruse onkogjenik.

"Pajtohem virologists shquar Weiss dhe Temin. Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha Pamje e qartë nesoobraznostyam ortodokse e AIDS-it është i përhapur.
Ngritja dhe rënia e terapisë anti-HIV
Për të diskutuar terapi metodologjia azydotymydynovoy (AZT) dhe shumë metoda të tjera për trajtim antivirale, duhet një tjetër artikull. Mjafton të theksohet se nuk ka prova shkencore se këto barna vrasin HIV dhe AIDS kurë nuk ekziston. Për më tepër, ka prova të dëmit".
- Aktualisht droga ekzistuese të reduktuar përsëritje, pra riprodhimin e virusit, por mos e vriste. Efektet anësore përfshijnë, por janë aspekte pozitive, sipas mendimit tim, më shumë.

"Në vitin 1994 një studim i cili tregoi se versione të ndryshme të AZT-terapi është jo vetëm efikase, por edhe e rrezikshme. Që nga viti 1749 të infektuar me HIV (pa simptoma AIDS), të cilat përdoren versione të ndryshme të AZT-terapisë, vdiq 347 njerëz. Ky rezultat tejkalon të gjitha eksperimenteve klinike të njohur me vendlindjen e HIV-it të cilët nuk kishin simptoma të AIDS ose ata kanë filluar të shfaqen.
Dr Donald Abrams, profesor i mjekësisë në drejtor programi San Francisko AIDS, tha: "Unë pashë shumë njerëz nga të gjitha trajtimi vidyazykalysya antivirale unë jam duke ndjekur ata nga fillimi i sëmundjes që ata kanë kryer funeralin e miqve të tij të cilët ishin terapi antivirale dhe vdiqën".

"Edhe një njohje sipërfaqësore me literaturë në farmakologji tregon se AZT nuk mund të konsiderohet si një medikament anti-HIV, ajo është toksike për të gjitha qelizat. Nëse ndonjë gjë bashkon ende jetojnë me AIDS si një refuzim të metodave të trajtimit antivirale".
- Njohje sipërfaqe me tekst në farmakologji tregon se droga specifike antivirale (enzimat veprojë në viruset specifike të synuar), dhe nevirapine është delavyrdyn viruset jo-nukleozidë ynhybtoramy kundërt transkriptase; saquinavir dhe ritonavir (dhe indinavir, nelfinavyr) pengon një enzimë të HIV - proteazës, foscarnet pengon ADN polimeraza e virusit, didanosine dhe zaltsytabyn (dhe azidothimidine, stavudine, lamivudine) janë analoge nukleozynыmy.

Enzimat ngjashme në njerëzit me strukturë të shkëlqyer, ose enzima tillë nuk ekziston.
"Dr Michael Saag nga Universiteti i Alabama u përpoq për të kuruar një mijë pacientë SIDA. Ai përdor teknika të avancuara, korporatat farmaceutike kërkojnë për të provuar drogë e tyre më të reja në klinikën e tij. Në një intervistë të fundit Dr Saag tha: "Ndoshta tani ne duhet të marrë parasysh dështimin e trajtimeve që përdorin tani. Për këtë ne duhet të jenë të përgatitur". Në pacientët e tyre vdesin, ai tha: "Ata nuk vdesin nga kjo sëmundje, e cila ka qenë tradicionalisht konsiderohet të jetë AIDS Unë nuk e di pse, por ata vdesin. Ne ndërtojmë hipoteza të reja, dhe ata ende mbeten hipoteza. Ne nuk e dimë se çfarë ata janë duke bërë".

Bazuar në toksiciteti e këtyre barnave, nuk ka gjasa që dikush mund të marrë ato më shumë se disa vjet. Dhe më e pakëndshme se edhe në horizont, nuk ka strategji serioze të trajtimit alternativ.
Përjashtimi i disidentëve
Jetëgjatësi Teoria e tij HIV detyrohet shumë nezhovirlyvosti shumica redaktorët e revista shkencore mjekësore, ata kanë refuzuar të gjatë për të prekur temën e AIDS-it. Pra, debati mbi këtë çështje pothuajse asnjëherë nuk arrijnë në veshët e atyre të shqetësuar në radhë të parë - klinicistët dhe pacientët e tyre. Për shembull, redaktor i revistës respektuar shkencore Nature, John Maddox vidyazykav publikimit Dyusberg, pasi sipas tij mund të bindë shumë pozitiv që infeksioni HIV në vetvete nuk është një fatkeqësi.

Zyrtarët në shtyp kalojë X Konferencën Berlin AIDS zgjedhur në eksperti holandez Robert Laarhovena dhe kërcënuar atij dëbimin nga vendi vetëm për shkak se ai la një kopje të revistës disidente "Rethinking AIDS" jo në tryezë.
Që nga viti 1986, revistën Nature hodhi poshtë të gjitha artikujt Эleopulos dhe kolegët e saj pa ndonjë dëshmi shkencore, bazuar vetëm në mungesën e hapësirës në revistë. Profesor John Kaldor, një nga Australian "Ekspertët autoritative" AIDS, mirësjellje pranon se kundërshtarët e qasjes tradicionale ndaj sëmundjeve "përshkrimet e tyre të kalitur crumbs fakte". Megjithatë, argumentet në bazë të këtyre "Kokrra fakte" dhe shumë të dhëna të tjera, dhe të mbeten pa kundërshtim".

- Unë do të duan për të komentuar mbi artikullin nga obzatsam, por unë nuk mund të.
1. Arsyeja nuk është gjithmonë e qartë se çfarë autori ka në mendje, si në nenin e saj përmban disa lë të kuptohet se për kërkimin, por nuk ka dëshmi (specifike) dhe asnjë referencë në burim.
2. Shkak Unë nuk mund të komentoni mbi një artikull, por çmimi i komentet e mia është e njëjtë si letër. Kanë nevojë për fakte të veçanta. Në fakt, secili duhet të ketë antyfakt e vet. Unë do të kërkoni antyfaktы
Përfitimet e artikullit:
1. Autori sigurisht që është e drejtë që AIDS zhvillon jo vetëm si pasojë e infektimit me HIV, edhe pse duket se askush nuk e mohon. SIDA - një sindromi shkaqet e të cilit mund të jenë shumë të ndryshme.

2. proceset oksidimi në trup është shkaku i plakjes dhe të sistemit imun mosfunksionim (ky subjekt i shumë punime shkencore), duke rezultuar kështu stresit mund të jetë kusht imunodeficient.
3. Autori thekson se diagnoza e infeksionit HIV është i papërsosur, pa e ditur.
Pikët negative:
1. Autori (për ta vënë atë butë) të zvogëlojë rëndësinë e HIV-it në zhvillimin e AIDS-it. Ai dëshiron për të fshirë të gjitha njohuritë në lidhje me HIV dhe një vend të ri për të ndërtuar një teori të re të AIDS-it. Teoria e re, unë mendoj se, vetëm mund të plotësojë të vjetër.

2. Nga ana tjetër, autori është i hutuar vazhdimisht në drejtim të HIV-it dhe AIDS-it, e cila çon në një reflektim. E HIV është virusi i mungesës së imunitetit njerëzor dhe AIDS - fituar mangësi sindromi imunitar atë.
3. Duke holosloven dhe nuk ofron fakte të veçanta.
Diçka interesante
Epidemive më të tmerrshme në botë.
Duke çuar në vdekjen e SIDA (sindromi i fituar i mungesës së imunitetit) dhe tërbimit shkaktoi encefalit - një infeksion viral që ndikon në sistemin nervor qendror.
"Rekordet Botërorë Guinness"
"Për të kuptuar subjektin, është e nevojshme të përcaktojë terminologjinë".

Proshutë.