Infeksioni HIV - simptomat


Infeksioni HIV është një sëmundje e fshehtë, si për të dhënë një përgjigje definitive për pyetjen, sa simptomat e HIV pamundur. Kjo është për shkak të faktit se zbatimi i trupit të virusit dhe përhapjen e tij zakonisht nuk i shoqëruar nga ndonjë shenjë e vetmja mënyrë e besueshme për të identifikuar sëmundje është një test për HIV.
Manifestime të HIV
HIV - infeksioni manifeston simptomat në disa raste, të ashtuquajturën fazën akute të sëmundjes. Në një numër të madh të njerëzve që jetojnë me virusin e mungesës së imunitetit vërejtur pas fotografisë klinike: disa javë pas infeksionit, ka shenjat e para të infektimit me HIV, të ngjashme me simptomat e një të ftohtë apo grip. Për shembull, të njëjtin lloj të simptomeve virusi HIV - ethe, nyjet limfatike zgjeruar, apo dhimbje të fytit. Sigurisht, jo të gjitha simptomat e tilla të presë infektuar për shenjat e HIV-it dhe përhapja e sëmundjes vazhdon. Pas kësaj periudhe asimptomatike, kohëzgjatja e të cilit mund të shkojnë nga dy muaj në më shumë se 20 vjet. Në këtë kohë sëmundja është dy faza: • persystentnыy;

 • fshehur.


 • Në fund të periudhës të njerëzve të infektuar për disa vite janë simptomat kryesore të infektimit me HIV në përparimin e etiologies ndryshme, dhe ndodhja e tumoreve malinje.
  Simptomat tipike të HIV-it
  Shenjat më të zakonshme dhe tipike e HIV përfshijnë:

 • humbje peshe, reduktuar në masë të muskujve, dhe në fazat e mëvonshme edhe distrofi;

 • diarre kronike;

 • ftohjet e vazhdueshme;

 • dhimbje koke të rënda;

 • frymëmarrje vështirësi;

 • dhimbje në gjoks;

 • vizion të paqartë;

 • hepatit sëmundje;

 • Lythat ndryshme, papilomat;

 • depresioni.


 • Së bashku me shenja të tjera të simptomat e HIV-it mund të zbulohet edhe në gojë: sëmundje paradontolohycheskye, pezmatimi i mukozës, herpes. Simptomat e HIV mund të shprehet përmes kollitjes, që karakteristikë pozitive e sëmundjeve pulmonare si pneumonia dhe tuberkulozi.
  Infeksion klinik
  Disa simptome të tjera të mëdha të HIV-it janë gjetur në pacientët të cilët injektojnë droga, sepse këta njerëz shpesh vuajnë nga hepatiti, tuberkulozi pulmonar apo pneumonia bakteriale. Në përdoruesit e infektuar me HIV drogës janë të infektuar gjithashtu lezione shënuar valvul trikuspidal zemër ose endokardit bakterial.

  Simptomat e HIV-it në lëkurë, si njolla të kuqe të shfaqet në shumicën e infektuar. Në fëmijët trupat e të cilëve janë të depërtuar infeksionit gjatë shtatzënisë apo nënë e infektuar gjatë lindjes, sëmundja do të përparojë shumë më të shpejtë, ndërsa ngadalësuar zhvillimin në foshnjat trup dhe ngre sëmundje serioze. E gjithë kjo mund të çojë në vdekje.
  Nëse jeni të pyesin nëse simptomat e HIV-it, ju e dini - është. Por shenjat e para të pikës implicite dhe shumë të rëndësishme në përcaktimin e sëmundjes është aftësia për të dalluar ata nga helmimi të ftohtë apo të vogla. Në të vërtetë, në mungesë të trajtimit të duhur për HIV është i lirë për të zhvilluar në fazën e AIDS-it.

  Nëse ju dyshoni se ju keni qenë i infektuar, edhe unë tërheq vëmendjen tuaj për një rritje në dukje të lehtë të temperaturës si 375-38 në siklet në fyt apo dhimbje kur gëlltitjes, një rritje e lehtë e më shumë nyjet limfatike (qafë, mbi klavikul, sqetull ose ijë), sepse zhdukja e tyre nuk do të thotë shërimin tuaj, kjo është vetëm një tregues se sëmundja "shkon edhe më tej.