Hepatiti viral se si për të mbrojtur veten


Hepatiti viral është shpërndarë gjerësisht në të gjithë botën - një sëmundje ngjitëse virale. Shkak i viruseve. Pasi në trup, ato ndikojnë të mëlçisë. Kjo shkelur të gjitha llojet e metabolizmit që mbart një mëlçi të shëndetshme. Ajo humbet aftësinë e saj për të neutralizuar toksina, bilancit shqetësuar vitaminë.
Më të studiuar hepatitit A viral dhe B. I vetmi burim i infeksionit me hepatit viral - një person i sëmurë ose virusonosiy. Rreziku më i madh janë pacientët me forma të butë apo shuar të sëmundjes që ndodhin pa verdhëz.


Hepatiti A është më e zakonshme, dhe rruga e tyre e infeksionit është e njëjtë si në infeksionet gastro-intestinale. Virusi Hepatiti A është excreted në feces e pacientit nga infektimin e ujit dhe tokës, duke marrë në duart tuaja mbi njeriun ashpër, dhe pastaj të sendeve shtëpiake dhe ushqim. Ky lloj i hepatitit shpesh fëmijët e sëmurë, adoleshentët dhe personat 30 vjeç (të paktën - gjatë). Nuk është një sëmundje sezonale - Rritja në fund të verës dhe në vjeshtë.
Në hepatitit viral B virus nuk është excreted nga trupi përmes zorrëve dhe hyn në gjak dhe qarkullon atë gjatë sëmundjes së tij, dhe disa shërohen - jetën. Prandaj, burimi i infeksionit me hepatit B mund jo vetëm të vuajnë nga një formë akute të hepatitit, por edhe për të shërohem nga kjo sëmundje dhe të shëndetshme të infektuar me HIV. Hepatiti B Infeksioni ndodh kur infektuar gjak, madje edhe në të vogla (të padukshme për syrin) Numri i hyn në gjak e një personi të shëndetshëm përmes lëkurës së dëmtuar ose mukozës. Infeksioni është e mundur me anë të gjilpërave të kontaminuara (zakonisht të varurit nga droga), me seks rastësor, në përdorim me pacientët e infektuar me HIV ose përdorim personal (gërshërë, rroje pajisjeve etj) dhe nga nëna tek fëmija nëse nëna është e infektuar. Sëmurë njerëzit hepatitit B të të gjitha moshave, por më shpesh adoleshentët dhe të rinjtë.


Sëmundja fillon me periudhën e hepatitit predzheltushnogo zgjat 1-2 javë. Karakteristikat e saj janë të ndryshme: neveri për ushqim, vjellje, humbje e oreksit, kruajtje. Mund të dëmtojë joints shfaqen ethe, kollë, rrufë. Urina bëhet errët (ngjyra e Infuser fortë çaj) dhe feces zbardhur (balta ngjyrë të bardhë apo gri). Periudha e ardhshme - ikterik (2-4 javë): sclera të verdhë, atëherë lëkura. Shpesh verdhëz nuk mund të shfaqet. Ky variant i sëmundjes të quajtur formë anicteric e hepatitit viral.

Pacientët me hepatit viral duhet të trajtohen në spital. Sëmundja, madje edhe e lehtë në fillim, mund të papritur të marrë të vështirë, e rrezikshme jetës kurs. Përveç kësaj, pacienti është i rrezikshëm për të tjerët. Gjëja kryesore në trajtimin e hepatitit - dietë dhe jo vetëm në spital, por vazhduan (deri-12 muaj), pas shkarkimit.
Në rastin e hepatitit A është e rekomanduar për të kufizuar pjesëmarrjen dhe anëtarët e tjerë të familjes të pacientit pishina, klube sportive, nuk ecin tutje në mënyrë që të mos përhapin infeksionin. Çelësi për parandalimin e suksesshëm të hepatitit viral - respektimi i rregullave të higjienës.Për të shmangur kontraktuese hepatitit A:

Lani duart pas përdorimit të tualetit dhe përpara se të hahet;
nekyp'yachenu pini ujë nga uji i hapur (lumi, pellg, liqen), kjo nuk do të larë fruta dhe perime;
nuk notuar në vende ku nuk është e ndalojnë hyrjen;
A nuk e ndot pellgje;
Ndiqni pastërtinë e shtëpive dhe vendeve publike;
Mos lejoni komplote kopsht plehrave pa jashtëqitjet kompostim tyre.

Për të shmangur kontraktuese hepatitit C:

Shmangni marrëdhëniet seksuale rastësore apo drogë përdorim;

Në qoftë se ju ose partneri juaj ishin marrëdhëniet rastësor, përdorimi i kondomit;
nuk e përdorin gërshërë njerëzve gozhdë tjetër, rroje, krehër.Ne duhet të dimë se infeksioni të garantojmë jo vetëm shiringa e disponueshme, por edhe jeni të sigurtë prosterylyzovannыy instrumenteve mjekësore. Të gjitha të gjakut të marra nga donatorë të testohen për hepatit C.
Aktualisht, ekziston një mundësi reale për të mbrojtur kundër hepatitit B përmes vaksinimit. Hepatiti B Vaksina është përgatitur me teknologjitë më të fundit dhe Pas tre injeksione (në intervale të 1 dhe 6 muaj) shkakton formimin e antitrupave mveshin që besueshme mbrojnë kundër sëmundjeve. Vaksinat janë kryer në zyrat e klinikave të vaksinimit.

10000000 rusët infektuar me hepatit B.
A doni të bëhet një nd 10000001?
Hepatiti B është mbrojtja!