Viral meningjiti - Simptomat


Shumë shpesh, meningjit - inflamacion të membranave të indet e trurit - duke shkaktuar viruse ishin direkt në gjakun e njeriut. Për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve, është e rëndësishme të dini se si fillon sëmundja dhe ku nuk është yyazytsirnist më i madh i sëmurë me meningjit viral. Por së pari ne të gjetur se çfarë e shkakton meningjit viral.
Meningjiti viral i lëngshëm - Metodat e infeksionit
Kjo sëmundje transmetohet nga pikat ajrore kur teshtitjes ose kollitjes me pështymë u sëmurë në mukozës së një personi tjetër. Prandaj, meningjit viral është transmetuar në një puthje, dhe përdorimi i një cookware.


Viral meningjiti - Shkaqet
Si hulumtimet mjekësore, meningjit epidemike zakonisht ndodhin në sezonin e nxehtë të verës. Ky fakt shpjegohet nga fakti se gjatë kësaj periudhe duket arbovyrusnыh aktivitetit dhe enteroviral infeksioneve sezonale, të cilat janë agjentë dëshirore e meningjitit.
Gjithashtu, ndër shkaqet e sëmundjes janë me vlerë të përmendet:

 • citomegalovirusin;

 • adenoviruset;

 • arenavirusa (lloji HSV 2);

 • Coxsackie virus A dhe B;

 • Virusi ECHO;

 • virus shytat.


 • Viral meningjiti - Periudha e inkubacionit

  Në mënyrë tipike, kjo fazë zgjat 2-4 ditë. Gjatë kësaj kohe temperatura e trupit rritet në mënyrë dramatike, nganjëherë normat e larta (39-40 gradë). Për ndjenja tipike pacienti të sëmurë, dobësi. Nuk janë shenjat e para të meningjitit viral, si:

 • dhimbje të muskujve;

 • përzier me të vjella;

 • Prerje dhimbje në bark;

 • diarre;

 • mungesa e oreksit.


 • Për trajtim produktive është e dëshirueshme që të kthehet në një terapist sa më shpejt që ata filluan Periudha e inkubacionit të meningjitit viral. Kjo do të parandalojë zhvillimin e komplikimeve të mundshme dhe të reduktojnë ndjeshëm kohën e trajtimit.

  Viral meningjiti - Simptomat
  Sëmundja shoqërohet me një dhimbje të fytit, kollë dhe kullojnë hundët. Për shkak të rritjes së temperaturës së trupit është shpesh i heshtur, disa dëmtim të vetëdijes, jerm. Në varësi të sistemit imunitar të njerëzve shtet i tillë ndryshon periodikisht ankth dhe rritje emocionale.
  Pothuajse që nga dita e parë pas infektimit pacienti vuan nga dhimbje koke intensive që nuk largohem edhe pasi duke marrë medikamente analgjezik. Ndonjëherë kjo sindromë provokon të vjella, humbje të vetëdijes, perceptimin e dhimbshme e mjedisit si stimujve të tilla si dritat e ndritshme dhe zhurma. Përveç kësaj, nuk është rritur ndjeshmëria ndaj ndikimeve mekanike të të gjitha llojeve. Pozita më e përshtatshme për viktimën është jashtë: të shtrirë në anën e tij, gjunjë vendosur në nyje dhe njoftoi në barkun e tij, duart e tij presion në gjoks dhe në kokë me të hedhura mbrapa.

  Gjithashtu ndër simptomat e meningjitit viral Vlen të përmendet grupe qafë të fortë të muskujve zgjatues. Njeriu është e vështirë të kthehet dhe anim kokën përmes stresit, manifestuar tipare të tilla karakteristike:

 • simptomë top Brudzinskogo: kur tilted kokën këmbët padashur të nderura;

 • Brudzinskogo simptomë më të ulët: një papërkulshëm e prirje në këmbët e duhura kënde është shtrirja e njëkohshme e pjesën e dytë;

 • Kerning simptomë: vështirësi këmbët papërkulshëm që të nderura në 90 gradë.


 • Moti meningjit trajtojnë virale
  Në mënyrë tipike, në qoftë se të gjitha udhëzimet e ndjekin marrjes specialist dhe të rregullt të drogës temperatura qëllim normalizohet brenda 3-5 ditësh. Shërim të plotë ndodh rreth dhjetë ditë pas fillimit të terapisë, të paktën - 14 ditë.
  Duhet të theksohet se meningjitit mund të parandalojnë infeksionin me anë të vaksinimit. Ajo është aktiv për 3 vjet pas futjes.