Virtual CT Angiografia koronare


Të gjitha ndoshta dëgjuar të sëmundjes, të quajtur sëmundje ishemike të zemrës - sëmundje koronare të zemrës ose angina. Tani Imazhe kompjuter lejon diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjes së arteries koronare të hershëm. Mekanizmi i sëmundjes lidhur me ngushtimin e një ose më shumë arterieve koronare që ushqejnë muskulin e zemrës. Rrjedhjen e gjakut nëpërmjet një arterie bllokuar me kolesterol reduktuar, dhe zemra vuan nga mungesa e oksigjenit. Klinikisht kjo manifestohet sulmet e dhimbje retrosternal që zakonisht ndodhin gjatë ushtrimit dhe zhduket në pushim.


Ndonjëherë seksioni ngushtuar të arteries papritmas ka një zonë të plotë bllokim dhe zemra e muskujve, anija e lidhur vetëm vdes. Kjo quhet infarkt miokardi.
Në qoftë se për të zbuluar ngushtim të rrezikshme të enëve koronare, ata mund të eliminohen nga operacioni apo zgjerim tullumbace, kuruar pacientin nga sulmet e dhimbje gjoksi dhe për të parandaluar zhvillimin e sulmit në zemër. Tomography llogaritur lejon për të zbuluar sëmundje koronare arterie në fillim të sëmundjes dhe për të parandaluar zhvillimin e infarkt miokardi.

Cilat janë avantazhet e tomography llogaritur në sëmundje arterie koronare
Ka shumë mënyra të zemrës - эrhometryya, zemra ECHO e ngarkimit, skanim infarkt izotop radioaktiv. Ata mund të vlerësojnë rrjedhjen e gjakut nëpër arteriet koronare, por ende më i saktë ngushtimi vыyavlyayuschym hulumtimet e arterieve koronare është Angiografia koronare apo angiografi koronare.

Pas një arterie e madhe e pacientit në zemrën e tij ka një kateteri special është futur agjent kontrast, dhe duke përdorur X-rrezeve të zbulojë një ngushtim të enëve koronare. Ndërsa ky studim është standardi i artë në kardiologji, metoda më e saktë të diagnozës, ajo është pushtuese, kërkon që pushtimin e pacientit. Ashtu si çdo procedure kirurgjikale, angiografi koronare mund të shkaktojë komplikime të padëshiruara dhe efektet anësore - infeksion, gjakderdhje, dëmtim të enëve të gjakut dhe komplikimet e tjera të kësaj procedure janë të rralla. Kardiologët kanë grumbulluar përvojë të gjerë në aplikimin klinik e angiography koronare. Ata në shumicën e rasteve mund të ndihmojë pacientin dhe pa operacion, mbledhur deri në tullumbace bllokim e cila e shtyn muret e enëve të gjakut dhe për të rivendosur rrjedhën e gjakut. Pastaj, për të forcuar këtë zonë e stent është futur në arterie - pranverë që mban ish-vendin e bllokim ri-mbylljes.

Megjithë suksesin e studimeve pushtuese e zemrës, aftësia për të marrë informacion të saktë në lidhje me të pacientit enëve koronare CT pa nevojën për të nxitur atë të ndryshme celularësh duket shumë tërheqëse.
Kohët e fundit, ky është bërë një mundësi reale. Nuk ishte një virtual CT teknikë angiografi koronare.
CT veçantë bën një seri të fotografive të një zemër rrahje, pastaj duke përdorur një kompjuter ndërtuar kjo tre-dimensionale image jashtë enëve koronare, dhe vendosur pėrshkueshmėrisė e tyre.

Tomografi e kompjuterizuar atje për shumë vite, por nuk ka shfaqur ende pajisje CT që ju lejon për të ndërtuar një foto në një ndarje të dytë, nuk ishte e mundur për të hetuar organet janë duke lëvizur shpejt në procesin kërkimor - zmaschuvalysya tyre imazhit.
Disa vjet më parë, kur aparati Tomografi e kompjuterizuar, të ndërtuar imazhin e në një kohë të shkurtër, është e mundur për të xhiruar të ngadalshëm-lëvizje organe të tilla si zorrë zorrë (virtuale CT - colonoscopy). Tani erdhi radha e tomography llogaritur të zemrës, angiography koronare.

Siç thonë ata specialistë, angiografi virtuale CT koronare, ju lejon për të shqyrtuar gjendjen e arterieve, stent qenët i qartë pas operacionit bajpas, për të matur nivelet e kalcifikim të enëve të gjakut, parametrat e funksionit të zemrës marrin, dhe e gjithë kjo për 40-50 sekonda, pa pasur nevojë për hospitalizim dhe anestezi.
Kontrasti injektuar mesme në venë ulnar dhe Imazhe sinkronizuar me një fazë të caktuar të ciklit kardiak.
Një mënyrë e re për të CT diagnostifikim ofron një lirë, të lehtë për pacientin dhe për mjekun informative. Në një çështje të minuta Tomografi e kompjuterizuar jep informacion në lidhje me gjendjen e arterieve dhe për të parandaluar zhvillimin e infarkt miokardi, të zvogëlojë rrezikun e vdekjes së papritur.

Sigurisht, ky studim nuk do të krejtësisht të zëvendësojë angiografi konvencionale koronare, të cilat jo vetëm që mund të bëj diagnozë, por edhe për të trajtuar ngushtimi i arterieve por tomography llogaritur sigurisht duket një alternativë e mirë për shumë pacientë që kanë nevojë për vetëm një diagnozë.