Presion intracranial dhe raki alkool zgjeron ose constricts enët e gjakut


Shumë pacientë hypertensive pyesin: alkooli zgjeron ose constricts enët e gjakut? Shumica e tyre ka thënë se madje edhe një gotë e vogël e raki mund të reduktojë presionin e gjakut. Por siguria e kësaj metode jo të gjithë besojnë.

Sipas mjekëve, alkooli është me të vërtetë në gjendje të ndikojnë në tensionin e gjakut, por në mënyrë indirekte. Por fillimisht, kur të marrë dehje alkoolit ndodh për shkak tonin vaskulare ndryshuar në masë të madhe, atëherë nuk është dehje, e cila është ACETALDEHYDE. Për shkak të kësaj - disa thonë siguri, kjo nuk është e vlefshme.Atëherë si është e lidhur dy koncepte në dukje të papajtueshme: presionit intracranial dhe alkool? Fakti se alkooli është në gjendje për pak reduktuar presionin për shkak të ndikimit të etanolit në anije. Nëse ne marrim një sasi të vogël të alkoolit, enët e gjakut zgjerohet dhe ul tonin e tyre. Me fjalë të tjera, ata të pushojnë dhe të bëhet e butë, si rezultat i kësaj, gjaku nuk është duke luftuar me kalimin nëpër anije, dhe duke i shërbyer rezistencës më të vogël, presioni stabilizon.

Alkooli mund të rrisë normën e zemrës. Pas kësaj gjak takikardi rrufe kalon nëpër "ventricles", që thjesht nuk kanë kohë për të nxitur atë. Për shkak se tensioni i gjakut është zvogëluar gjithashtu. Por në këtë rast nuk është një downside - pjesë të caktuara të trupit, shpesh - gjymtyrët më siguruar sasinë e duhur të gjakut.Për të kuptuar alkool ngushton ose zgjerohet enët e gjakut, së pari duhet të theksohet fakti se çdo gjë varet nga doza e alkoolit të konsumuar alkool, mosha e pacientit dhe frekuencën e marrjes së alkoolit kohët e fundit. Në fund të fundit, sa më e lartë doza e pijshëm, pak efektin e reduktimin e presionit të gjakut.

Për sa i përket moshës, të rinjtë kanë një trup të ashpër, por anijet reagimi që ata nuk janë shumë të shpejtë, duke rezultuar në presion të reduktuar për vetëm disa treguesve. Por në qoftë se ju pini një dozë të madhe të presionit jo vetëm që nuk e reduktuar, por rritet në qoftë se alkooli është përdorur për disa ditë.


Shumica e njerëzve thanë se vetëm alkooli rrit presionin e gjakut. Duhet të theksohet se ky faktor kontribues disa arsye. Duke pasur parasysh sa më sipër, një tjetër arsye në stimulimin favor të etanolit të sistemit nervor, aq më i madh dozë përdoret pijeve, nxitja e lartë dhe presioni për këtë arsye më të lartë.

Përveç kësaj, me kalimin e kohës të alkoolit mund të çojë në lirimin e substancave të caktuara që mund të dëmtojnë rregullimin e trupit dhe të çojë në presion të lartë të gjakut. Duhet të theksohet një fakt të rëndësishëm se përdorimi i zgjatur i alkoolit mund të pengojnë funksionimin e veshkave dhe të çojë në ndryshime në ujë dhe bilancit electrolyte, si rezultat i së cilës presioni gjithashtu rrit.


Disa njerëz besojnë se alkooli mund te kuroje thyer ton enëve të gjakut dhe zemrën të pastra. Ky është një gabim i madh, sepse jo vetëm ton vaskulare mund të kontribuojnë në rritjen e presionit. Shkaqet e tensionit të lartë të mjaftueshme, sepse sëmundja kërkon ndërhyrje të kualifikuar mjekësore.

Për të zgjidhur dilemën që shtrihet raki ose ngushton enët e gjakut, duhet të bazohen vetëm në fakte. Vetëm shtënë e kësaj pije është në gjendje për të zgjeruar enët e gjakut. Por në qoftë se ju rritet doza ditore, kjo "ikjes" mund të shkaktojë varësisë ndaj alkoolit, kështu që rezultatet do të jenë të tmerrshme.


Sipas kardiolog, për të zgjedhur vetëm konjak, e cila ka një moshë të madhe. Në këtë rast ajo do të jetë substanca më e dobishme. Mundësisht të zgjedhin këtë pije me pesë yje.

Ne mund të konkludojmë se presionin e ulët të gjakut në doza të moderuar ndihmon verë të bardhë dhe raki. Sa për verë të kuqe, birrë dhe shampanjë, ata vetëm të rrisë presionin, kështu që ju duhet të jenë të kujdesshëm.