Shije ndarë me dysh dhe cik dysh


Shumë kohë para lindjes së fëmijës në barkun e nënës gjatë javëve të para në kushte normale të dy anët e cik dhe shije të zhvillojnë së bashku sraschenno. Në raste të rralla (rreth një në 800 lindje, këto zona të trupit nuk shkrihen. Lip çarë dhe pamjen çarë quajtur dysh cik. Shpërndarja e anomali të lindura në qiell apo katin e gojës quajtur një shije dysh. Për shkak se cik dhe shije për të zhvilluar fazat e ndryshme të jetës së fetusit, këto sëmundje mund të ndodhë veçmas ose së bashku.


Nëse fëmija juaj ka lindur me një cik ndarë dhe / ose ajri, atëherë për të korrigjuar këto anomali kirurg plastik ju rekomandojmë kirurgji. Ekspertët në këtë fushë kanë bërë përparim të rëndësishëm në trajtimin e fëmijëve me cik ndarë me dysh dhe shije çarë, duke kontribuar kështu në një jetë të shëndetshme dhe normale të këtyre fëmijëve. Nëse keni ndërmend të mbajë një operacioni fëmijën tuaj për të korrigjuar buzët e ndarë ose të ndarë qiellin, në këtë seksion të faqes tonë ju mund të merrni informacion të përgjithshëm që do t'ju ndihmojë realisht të vlerësuar rezultatet e mundshme. Mbani në mend se për shkak të karakteristikave individuale të fëmijës, ashpërsia e rezultateve të deformimit mund të ndryshojë nga pritjet, kështu që ju nuk mund të gjeni përgjigje për të gjitha pyetjet që ju interesojnë. Mos ngurroni të pyesni estetike dhe plastike kirurg për të gjitha vendet e lira dhe të errët pyetjeve tuaja.
Rëndësia e punës ekipore:


Për të korrigjuar problemet që shkojnë me dysh cik apo shije e një fëmije të porsalindur aftësitë dhe ekspertizën e specialistëve në fusha të ndryshme të mjekësisë të nevojshme. Së bashku me kirurgji plastike e nevojshme me qëllim të mbylljes Gorges të jetë i vetëdijshëm për mundësinë e çrregullimeve në të ushqyerit, dhëmbët, zhvillimin e dëgjimit, gjuhën dhe mentalitetin e rritjes së këtyre fëmijëve. Prandaj, trajtimin e këtyre fëmijëve çdo kirurg plastike duhet të konsultohen me një grup ekspertësh për trajtimin e cik ndarë dhe shije, të cilat përfshijnë të specializuar në fushën e mjekut, dentistit, gjuha e fëmijëve specialist dhe gjuhë, psikiatër, doktor ENT, infermiere dhe mjeku Genet.Të gjitha transaksionet janë rreziqe të caktuara dhe pasiguri:


Operacionet në defekte korrigjimin cik dhe shije kryer të aftë në artin plastike estetike kirurg zakonisht kanë rezultate të mira dhe do të ndryshojë pamjen. Nga ana tjetër, si me të gjitha llojet e procedurave kirurgjike nuk duhet të mohojmë mundësinë e zhvillimit të një numër të komplikimeve.
Problemi më i zakonshëm në identifikimin e defekt ndarë cik është asimetri ndërmjet palëve të ndryshme të gojës dhe hundës. Qëllimi i operacionit është cik plotë ndarë korrigjohet gjatë operacionit të parë. Heqja njëjtën asimetri mund të kërkojnë një operacion të dytë apo edhe të tretë.

Qëllimi i trajtimit kirurgjik të qiellit ndarë është mbyllja çarë shije, e cila siguron funksionin normal të dietës dhe të folurit e fëmijës. Në disa raste, problemi shërimin qiell apo të folurit çrregullime të mund të kërkojë reoperation.


Operacionet e planifikuar:


Në takimin e parë të mjekut plastike estetike kirurg do t'ju japë informacion të plotë dhe të detajuar mbi funksionimin e pajisjeve, llojin e anestezisë, rreziqet dhe ndërlikimet e kirurgjisë. Përveç kësaj, çështjet e osvedomyt mjeku ju ushqyer fëmijën para dhe pas operacionit. Ndjehen të lirë për të kërkuar të gjithë ju të interesuar në nuanca të (pritjet tuaja dhe shqetësimet rreth operacionit).Kirurgjia për cik dysh:


Nëse është e mundur gjatësia cik ndarë shkallë të anomalive nga një nivel të vogël të ndryshme në një cik çarë të plotë e sipërme, zgavër Addictive hundës. Cik ndarë me dysh është një - ose bilaterale. Operacioni është kryer pas kalimit verdhëz fiziologjike dhe fëmija është 10 ditë. Në të fundit, operacioni duhet të kryhet në 3 muaj. Operacioni më parë do të kryhet, aq më mirë.
Gjatë operacionit, kirurgu mban prerje në të dyja anët e hundës së gjatësi plas. Drita pjesë rozë e jashtme e buzëve është vendosur nga brenda, pastaj kthehet muskujt qepur dhe gryka lëkurës është mbyllur plotësisht. Kështu buzët ruajtjes formë lakuar dhe funksionin e muskujve. Shkeljet formon hunda mund të korrigjohet gjatë transaksioneve të para apo të mëvonshme, por për të siguruar simetri mund të kenë nevojë për të përsëritur një sërë operacioneve.Shërimi pas operacionit për buzët e ndarë:


Në periudhën e hershme postoperative, fëmija juaj mund të shqetësohen, por ai do të ofrohet mjekim të nevojshëm. Për të parandaluar kruarje dhe dëmit të shkaktuar plagët mund të kenë nevojë qepje vënë doreza fëmijë.
Në qoftë se plaga është e mbuluar me një fashë, ajo do të hiqet brenda 1-2 ditëve, qepje janë vënë rassasыvayuscheysya fije, hiqet ndryshe pas 5 ditësh. Mjeku juaj do të shpjegojë metodat e të ushqyerit të fëmijës në javët e para pas operacionit. Në javët e para pas operacioni plagë sipërfaqësore dhe nabubnyaviye kthen të kuqe, është normale gjatë kohë të reduktuar, por jo plotësisht të zhduket. Përsëri, shumë fëmijë, kjo nuk duhet të tërheqë vëmendjen.Operacioni në qiell ndarë:


Copëtim është i plotë (në qiell) ose të pjesshëm, dhe, ashtu si në cik çarë mund të jetë e njëanshme ose bilaterale. Korrigjimi ky defekt është operacioni më komplekse dhe, si rregull, të moshës 9-18 muaj, pra të tolerancës më të mirë gjatë operacionit. Përfundimi shije defekt korrigjim para funksion fjalës ofron më të mirë të zhvillimit të saj të fëmijës.
Gjatë operacionit në të dy anët e prerjes grykës do të bëhet në të dyja anët e saj në fushën e defektit do të zhvendoset pëlhurë. Gjatësia duke Qielli është i mbyllur, muskujt e shije të butë do të korrigjohen do të luhet qielli e nevojshme për gjuhën normale dhe gëlltitjes.Shërimi pas qielli operacioni ndarje:


2 ditët e para pas operacionit, fëmija mund të jetë dhimbje, e cila është larguar lehtë qetësues, ju lutem. Gjatë kësaj periudhe, fëmija nuk dëshiron për të ngrënë ose pirë nga goja, kështu që do të aplikohet terapi intravenoz të mirëmbajtjes. Për të parandaluar kruarje dhe dëmit të shkaktuar plagët mund të kenë nevojë qepje vënë doreza fëmijë. Mjeku juaj do të shpjegojë metodat e të ushqyerit të fëmijës në javët e para pas operacionit. Në mënyrë për shërim të shpejtë dhe të sigurt duhet të përpiktë respektimin këshilla mjekësore.Restauruar cik apo qielli:


Fëmijët me shije dysh për shkak të ndikimit në veshit të mesëm është një tendencë për inflamacion të veshit. Për të siguruar mjekun kërkuar Ent kullimit mund të rekomandojmë instalimin e tubave plastike në daulle e veshit. Kjo ndërhyrje e vogël mund të bëhet dhe gjatë operacionit dhe pas saj. Përveç kësaj, me rritjen e fëmijës mund të rekomandohet kirurgji korrigjuese në buzë, hundë, mishrat dhe shije.
Të gjitha pyetjet interesante që ju mund të kërkoni mjekët. Ajo duhet të mbahet mend se operacioni për të korrigjuar dysh cik apo shije është vetëm fillimi i trajtimit. Është shumë e rëndësishme për një mbështetje të fëmijëve nga familja. Dashuria dhe mirëkuptim të kontribuojë në zhvillimin e vetë-besimit, pavarësisht nga defekt fizik.