Ndikimi i OMGJ-ve në shëndetin e njeriut


Aktualisht ecën një shumë të flasim për të mirën apo dëm të OMGJ-ve. Ky shkurtim qëndron për organizmin e modifikuar gjenetikisht. Çfarë do të thotë kjo? Duke folur gjuhë të thjeshtë, kjo do të thotë se një organizëm futur gjenin, i cili nuk duhet të jetë, por ai është përgjegjës për çdo pronë të nevojshme. Për shembull, domatet kanë futur një gjen që është përgjegjës për rezistencën e ftohtë, që e bëri domate më të përshtatur për të motit të ftohtë. Ajo do të duket risi e dobishme, shkenca ka bërë një hap të madh përpara. Produktet OMGJ janë më të lira duken të natyrshme shumë më i shijshëm dhe tërheqëse. Por jo çdo gjë doli aq mirë. Por ka shumë.Cilat ushqime përmbajnë OMGJ nayiyazytsirnishe:
- perime të tilla si patate, domate, soje, misër, kungull i njomë, karrota, perime qepë;
- në mish, salcice - salcice, dumplings, empanadas, etj.;
- sheqer diabetik;
- kos;

Cili është ndikimi i OMGJ-ve në shëndetin e njeriut? Për fat të keq, mendimi i qartë, OMGJ janë të dëmshme apo e dobishme atje. Shkencëtarët thonë shumë për këtë. Disa thonë se OMGJ do të krijojë organe rritur artificialisht. Ajo do të arrijë një rëndësi të madhe në transplantim të organeve. Të tjerë përmendin shembuj të ditëve moderne. Të dhënat në lidhje me rreziqet e OMGJ-ve në shëndetin e njeriut, të tilla si çrregullime metabolike, reaksione alergjike, shtypjen e imunitetit. Gjithashtu, studimet kanë treguar se bimë OMGJ çon në OMGJ farë e keqe, shpërnguljes florën tjera lokale, dhe, natyrisht, është mutated. Pretendon të jetë natyrën nëse përdorimi i OMGJ-ve do të ketë përhapur. Vërtetuar se gjenetikisht - bimët e modifikuara është jashtëzakonisht toksike. Dhe ju e dini këtë fakt se insekte parti të bimëve anashkalojë OMGJ. Mendje, e drejtë? Bimët transgenic mund të interbreed me bimë të tjera dhe për të prodhuar pasardhës, i cili nga ana e tij do të mutyrovannыm.


Sëmundjet e cila çon në përdorimin e OMGJ-ve:
- kanceri;
- reaksione alergjike;
- diabeti;
- çrregullime metabolike.

Një më të pakëndshme që mbytur fjalë për fjalë me kundërvihet produkte të tilla. Si të njohin prodhimet e dëmshme? Para së gjithash, gjithmonë në kërkim në paketim. Nuk duhet të etiketohen. Por nganjëherë kjo nuk kuptoj. Pothuajse të gjitha aditivëve të ushqimit E Grupi E pasigurt. Kjo E 103105111 121123125 126130152 240 A është e rrezikshme - E-103 E-104 E-122 E-141 E-150 E-171 E-173. Nëse ju shihni se produktet që ju dëshironi të blini aditivëve të ushqimit të tilla mendojnë dy herë për të blerë ose jo. Këto shtesa janë të dëmshme për shëndetin e njeriut.


Disa shkencëtarë kanë tendencë të mendojnë se këto gjene mund të shkaktojë një mutacion në trupin e njeriut. Për shembull, disa nga produktet që ata janë më të ftohtë, të shtoni gjen peshk. Imagjinoni për një moment se mutacionet në këtë trupin e njeriut gjen shkaktojë.

Gjithashtu, produktet transgenic prodhojnë një lloj të imunitetit ndaj antibiotikëve. Ta themi thjesht, ata të pushojë për të vepruar. Dhe antibiotikët janë të njohura, ne fillojmë për të marrë kur shumë të sëmurë. Si mund që të jetë? Pyetje retorike. GM bën më shumë dëm për shëndetin e njeriut se sa mirë. Ndikimi i OMGJ-ve në shëndetin e njeriut janë studiuar sa duhet për media "shpërtheu" në rrezik. Në disa vende, një moratorium në përdorimin e OMGJ-ve në bujqësi dhe industrinë ushqimore.


Në Evropë, ndikimi i OMGJ-ve në shëndetin e njeriut, si e rrezikshme për gjenetikisht - produktet e modifikuara të përcaktuara raft të veçantë në të njëjtin raft është projektuar për të ndarë produktet "OMGJ". Mbresëlënëse, nuk është ajo?

Ne mund t'ju këshillojë një të tillë. Mundohuni të rriten fruta dhe perime vetë. Nëse ju nuk mund të blejnë ato në tregun e provuar e gjyshes. Kini kujdes të mos ndjekin cheapness. Jo gjithmonë ajo që duket e bukur, shkrihet në gojën tënde është e dobishme. Vendosni për veten e tyre në pyetjen se si OMGJ të ndikojë shëndetin tuaj.