Të gjitha fruthiFranca ka përjetuar kohët e fundit një shpërthim të sëmundjes fruthit, prandaj vaksinimi ishte e nevojshme.
Përsëri kur keni qenë duke shkuar në Francë, ndoshta ju dhe mendova nuk kishte vaksinimet kundër fruthit. Por tani epidemi e vërtetë të vendit të fruthit, vetëm gjatë këtij viti 5.000 pacientë. Shpërthimet e sëmundjes regjistruar në të Danimarkë, Gjermani, Norvegji dhe Serbisë. Në Shtetet e Bashkuara, e cila mori shpëtoj e fruthit në vitin 2002, sëmundja është sjellë nga ata që u kthyen nga Evropa. Ata të cilët do të udhëtojnë dhe të cilët nuk janë vaksinuar, ajo është e rekomanduar për të bërë një dozë të dyfishtë të vaksinës kundër fruthit, shytave dhe rubeolës fruthit të paktën një muaj përpara udhëtimit.


Shkaqet shpërthime sëmundje
Fruthi është shumë ngjitëse. Ne kemi nevojë që të fut më shumë se 95% të popullsisë për parandalimin e shpërthimit të sëmundjes. Në Britani, normat e vaksinimit ra ndjeshëm pas Andrew Wakefield (më vonë ai u hoq nga regjistri mjekësore) mënyra mashtruese tha se autizmi zhvillon në vaksinave kundër fruthit, shytave dhe rubeolës lopë. Vende të tjera erdhën edhe nën ndikimin e deklaratave të tij, dhe me sigurinë e njerëzve e gjithë kjo çoi në faktin se normat e vaksinimit kanë rënë në mënyrë të konsiderueshme, dhe raste të fruthit janë rritur. Në vitin 2000, gjatë shpërthimit irlandez është vërejtur në 1500 raste, tre nga të cilat çuan në vdekje.


Nëse fëmija ndihet mirë, fruthi nuk tmerrshme
Ky mit.
Fruthi - një sëmundje tejet të pakëndshme - kollë e thatë, hundë i lëngshëm, sytë e kuqe janë shumë të ndjeshme ndaj dritës dhe të kuqe-kafe skuqje. Sëmundja shkaktohet nga një virus, për shkak të cilat ju keni ethe dhe ju ndiheni keq për 2 javë. Nuk ka asnjë trajtim.
Fruthi mund të shkaktojë komplikime, të tilla si dhimbje e veshit apo infeksion sy në 20% të njerëzve. Në raste shumë të rralla, fruthi mund të çojë në pneumoni, encefalit dhe më e keqja që mund të ndodhë - një leykoэntsefalyt subakut sclerosing. Ky inflamacion i trurit, i cili duket vetëm pak vite pas infeksionit fruthit. Komplikimet lindin në 100 mijë. Njerëzit të cilët shërohen nga fruthi.

A ka efekte anësore të vaksinës kundër fruthit?
Qendra imunizimi në Zelandën e Re, tha se rreziku i encefalit pas vaksinimit - një në një milion, dhe pas fruthit - një në një mijë. Më pak se një person në një milion të merrni një reaksion alergjik ndaj vaksinës, 14% mund të ankohen për acarim në vendin e vaksinimit ose të ndjehen ethe.
Çka e shkakton fruthi?
Sëmundja shkaktohet nga paramiksovirusit, të cilat mund të jetojnë në ajër për dy orë dhe u përhap nëpër pikat ajrore, kur një person kollitet apo merr frymë. Ajo do të marrë 10 ditë për dy javë deri sa ju filloni të ndiheni mirë. Njolla duket disa ditë pas temperaturave. Në rrezik janë fëmijët nën një vit dhe të rriturit më të vjetër se 32 vjet.

Nëse jeni shtatzënë dhe nuk vaksinohen
Mjeku i tregoni. Fruthi gjatë shtatzënisë mund të shkaktojë lindje të parakohshme dhe probleme të tjera.
Çfarë nëse Unë i infektuar ?
Mos shkoni në parti dhe në publik. Dërgo fruthi veten. Njerëzit me sistemet e dobëta imune mund të vdesin nga fruthi. Brenda 4-5 ditëve ju jeni ende ngjitëse. Pini shumë lëngje, dhe për të marrë paracetamol. Nëse ju gjeni komplikime në formën e kollë, frymëmarrje e rëndë, telefononi mjekun tuaj.