E vërteta në lidhje me dhimbje prapa


Ajo mund të jetë një të mprehtë, papritur ose i ngadalshëm, dhimbje dhemb. Herët ose vonë, tetë nga dhjetë njerëz përjetojnë dhimbje prapa. Kjo gjendje e sëmurë është shumë e përhapur, por për shkak se ka shumë mite në lidhje me të. Le të shohim nëse ju mund të dallojë fiction nga realiteti.


Miti: Gjithmonë rri drejt


Kështu, të dëmshme për të rri shtrembër përsëri. Por rri shumë i drejtë për një kohë të gjatë është një peshë të madhe në shpinë. Nëse ju keni një kohë të gjatë për t'u ulur, provoni gjërat e mëposhtme disa herë në ditë: të ulen në një karrige, duke lënë një i vetëm në katin e, përsëri duhet të marrë pozicion pak prirje. Edhe më mirë është që të përpiqen për të qëndruar për disa kohë, të tilla si gjatë bisedave telefonike apo duke lexuar dokumentet e biznesit.
Miti: Mos ngrini gravitetit


Pa marrë parasysh se sa ju heqë, është e rëndësishme se si. Sigurisht, nuk e mbajnë ndonjë gjë shumë e rëndë për ju. Kur keni nevojë për të hequr diçka, të marrë më afër gjërave mbrapa drejt. Çohu duke përdorur fuqinë e këmbëve. Mos bëj, bëj trupin tuaj, si ju të plagosë shpinën.


Miti: Trajtimin më të mirë - pjesa tjetër në shtrat


Pra, pjesa tjetër mund të ndihmojë në rastet e traumave akute dhe tensioni që shkaktojnë dhimbje prapa. Por duhet të qëndrojë në shtrat - fiction. Ditë ose dy e një regjimi të tillë vetëm mund të përkeqësohet.
Miti: dhimbje ndodh për shkak të lëndimit


Degjenerimi i disk, tru, sëmundjeve të ndryshme, infeksionet dhe madje edhe tipare trashëguar gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje prapa.


Fakt: Sa më shumë peshë, dhimbje më shumë


Qëndro në formë - hapin e parë për parandalimin e dhimbje prapa. Ata më shpesh ndodhin në njerëzit me të dhënat e varfër fizike, sidomos në "ushtarët fundjavës" të detyruar për t'u angazhuar në veprimtari të fuqishme pas një fundjavë të qetë, nuk kërkon ngarkesa në javë. Obeziteti gjithashtu çon në tendosje shpinën.Miti: i hollë, kështu që nuk ka dhimbje prapa


Përsëri mund të jetë i sëmurë në askënd. Në fakt, njerëzit shumë të hollë që vuajnë nga anoreksia dhe çrregullime të tjera të hahet mund të merrni osteoporozën, duke rezultuar në rruaza janë të plasaritur.


Miti: Ushtrimi dëmshme me dhimbje prapa


Në vend të kësaj, ushtrimi i rregullt ndihmojë të parandaluar dhimbje prapa. Dhe njerëzit që vuajnë nga dhimbjet e mprehta në lëndime të ulët mbrapa, mjekët mund të rekomandojë Programi i trajnimit fillon me stërvitje të lehta dhe të përforcohet gradualisht në intensitet. Kur dhimbja akute fillon të bjerë, është e nevojshme që të vazhdojë të ushtrojë regjimi në të ardhmen përsëri potryvozhyla.Fact: chiropractic ndihmon


Shumë ekspertë rekomandojnë që pacientët dhe mjekët e tjerë konsiderojnë trajtimet jo mjaft tradicionale për dhimbje prapa që e kanë provuar efektivitetin e tyre. Këto përfshijnë manipulim kurrizore ose masazh.


Fact: Acupuncture zvogëlon dhimbjen


Nëse lehtësim gjatë trajtimit standarde nuk është vërejtur, i kushtoj vëmendje për akupunkturë. Yoga, relaksim dhe në përputhje terapi njohëse-sjellje rekomandohet edhe si terapi pazakonta.Miti: dyshekët më të mirë e vështirë


Shkencëtarët Spanjisht kryer një studim që përfshin njerëzit me afat të gjatë, nuk kanë të bëjnë me një dhimbje sëmundje specifike prapa. Ajo u gjet se ata që flinin në një dyshek të fortësi të mesme (56 në shkallën e 10 pikë) ishin më pak të prirur për të mbështetur dhimbje sesa ata dyshek të cilit korrespondon me 23 pikë fortësi. Megjithatë, për shkak të zakoneve të ndryshme në lidhje me gjumin dhe dhimbje për arsye të ndryshme, njerëzit mund të kenë nevojë dyshekë të ndryshme.