Galactosemia dhe ngritur bardhë qelizë të gjakut numërimin


Grupi i sëmundjeve të trashëguara, zinxhiri e cila është shumë e vështirë që të ndërpresë, për fat të keq, është galactosemia. Ajo zhvillohet në trup për shkak të formimit të bllokut në konvertimin e glukozës në galaktozë. Kur trupi thyer duke e bërë enzimë të veçantë përgjegjës për këtë konvertim, galaktoza nuk akumulon hequr nga trupi, duke rezultuar në gjak hyjnë produktet e saj kalbjes - substanca toksike. Këto substanca ndikon në aktivitetin e mëlçisë, shpërbërjen e sistemit nervor qendror, lente të syrit. Pra, galactosemia fillon të tregojë simptomat e verdhëz, rritur madhësia e mëlçisë. Duket hypotonia muskulor, konfiskimet ndodhin dhe kontraktimet e muskujve vrullshëm. Me kalimin e kohës, galactosemia dhe qelizat e ngritur të gjakut të bardha në gjak shkakton neuroses, çrregullime mendore, fëmijët fillojnë të dukshëm prapa në zhvillim, të dyja mendërisht dhe fizikisht.


Me një version të lehtë të sëmundjes është vetëm shkelje të mundshme të funksioneve vizuale - cataracts zhvillim. Në një të preferuar manifestimit galactosemia - vetëm një refuzim nga ana e qumështit trupit dhe produktet e saj, dhe reaksionet alergjike ndaj këtyre llojeve të produkteve.

Kids diagnostikuar me galactosemia mund të mbetet mjaft të konsiderueshme prapa kolegëve të tyre, për shembull, ata nuk zhvillohen apo zhvillon atë me moshë të madhe vonesë. Memorizimin fjalë është aq e dobët që fjalori shumë i kufizuar. Ju mund të kenë nevojë për ndihmën e një terapisti të kualifikuar të folurit, jo vetëm pediatër vëzhgimit dhe neurolog.


Njerëzit me galactosemia, mungesa urgjente për kalcium, pa të cilën pamundur zhvillimin e kockave normale. Rezultati zbuloi brishtësinë e tyre, duke ecur vështirësi dhe përçarje të të gjithë sistemit musculoskeletal. Qelizat e ngritur të gjakut të bardha në gjak mund të duket veçanërisht e rrezikshme për vajzat e porsalindura. Në të ardhmen, ata zhvillojnë dështim ovarian, funksionin e dëmtuar seksual, duke reduktuar prodhimin e hormoneve femërore që janë përgjegjës për pjellori dhe pubertetit të përgjithshëm. Meshkujt zakonisht nuk kanë probleme me sëmundje të sistemit riprodhues me galactosemia.


Galactosemia mund të ndodhë në ditët e para të një fëmijë të vogël. Trupi është në gjendje të prodhojë sheqerna ndarjen, i cili është i pranishëm edhe në qumështin e nënës së nënave. Nga sjellja e crumbs nuk mund menjëherë të përcaktojë se çfarë sëmundje ajo dhemb. Vetëm testimit dhe hulumtimit për të përcaktuar se trupi ngritur qelizat e bardha të gjakut në gjak. Porsalindurit mund të zbulojë, ankthi pajustifikuar të tepruar, ai mund të fillojë të vjella dhe diarre. Për të diagnostikuar galactosemia të kryer një ekzaminim të veçantë, gjatë së cilës të marrë urinës dhe gjakut teste, dhe ata të përcaktuar shumën përmbajtjen e galaktozë.


Forma e rrezikshme, e cila mund të shfaqet ngritur bardhë numërimin e qelizave të gjakut dhe zhvillimin për shkak të kësaj galactosemia, duke shkaktuar vdekje. Për fat të keq, trupi nuk është në gjendje të foshnjave në muajt e parë të luftuar një sëmundje të rrezikshme edhe me trajtimin e duhur. Pra, nëse një formë e rëndë e sëmundjes në ditët e para pas lindjes së një fëmijë, ju duhet të jetë tepër i kujdesshëm në trajtimin e tyre.

Fëmijët, pacientët galactosemia është rreptësisht e ndaluar për t'i dhënë qumësht ushqim. Përshtatjet ushqimi duhet të jetë menjëherë pas analizave përkatëse dhe për të identifikuar parregullsi në gjak. Asnjë gjirit ose qumështi i lopës mund të mos përfshijnë në dietën e pacientit. Drithëra përgatitjen dhe çdo salcë duhet të bëhet vetëm në ujë të thjeshtë, viçi supë, supë. Futja e ushqimeve të ngurta për foshnjat vuajnë nga galactosemia, duhet të fillojë shumë më herët se për fëmijë të shëndetshëm. Nëse ushqimi është zgjedhur si duhet, ka mundësi të konsiderueshme që trupi të përballuar me verdhëz në disa javë ose më pak. Pas peshës së saj zhdukjes do të rritet dhe do të rifillojë nën moshën. Me zhvillimin e problemeve mendore dhe fizike duhet të lindin.


Veçanërisht të vëmendshëm për shëndetin e tyre duhet të jenë gra, nënat e ardhshme. Ata duhet të vihet në të dhënat klinike, përshkruajnë dietë e duhur që ndihmon për të bërë fëmijën dhe normalisht të ndjehen gjatë shtatzënisë. Ata janë ndaluar edhe për të marrë qumësht. Duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim të plotë të të gjithë të afërmit në familje ku ka të paktën një popull i durueshëm. Identifikimi i sëmundjeve përparimet moderne mjekësore lejojë fazat e hershme të zhvillimit të fetusit në mitër.


Për fat të keq, galactosemia nuk është shëruar plotësisht. Ndoshta muting të gjitha simptomat e saj, nëse ai rreptësisht i përmbahet bezlaktoznuyu dietë dhe konsumojnë kazeinë ose qumësht soje, lopë apo zëvendësojnë qumështin e gjirit. Mbështetje e rëndësishme dhe psikologjike për shkak, të vjetër një person bëhet i ngjashëm me një sëmundje ekzistuese, aq më e vështirë që ai ka për të lundruar jetën rreth tyre dhe të komunikojnë me njerëzit e një shkelje të sistemit nervor. Pacienti duhet gjithmonë ndjehen mbështetjen dhe dashurinë, mirëkuptimin dhe gatishmërinë në çdo moment për të ndihmuar. Në adoleshencë, madje edhe djemtë dhe vajzat e zakonshëm kanë nevojë për mbështetje psikologjike dhe adoleshentëve me galactosemia - më shumë. Zhvillimi dhe gjendja e çdo pacient individualisht është një rast unik, dhe prandaj qasja individuale është shumë i rëndësishëm në kujdesin e pacientëve. Sëmundja është e rrezikshme për shkak se ajo është e pamundur të parashikohet se cila mënyrë për ta kthyer zhvillimin e saj, dhe për këtë arsye vëmendje - një kusht i nevojshëm për të komunikuar dhe të kujdesen për të sëmurët.