Galaktorei
Galactorrhea quajtur parregullsi në trup, e karakterizuar nga shkarkimi nga zemrat dalë në burra apo gra, i ngjan qumësht ose colostrum që nuk janë të lidhura me procesin e laktacionit (gji).
Në vetvete, ky fenomen nuk është konsideruar si një sëmundje, kjo është vetëm një nga simptomat e sëmundjes themelore. Më shpesh ky fenomen ndodh në gratë, por mund të ndodhë në njerëzit dhe madje edhe fëmijët.

Shkaqet

Halaktoreyu shkakton Hormoni tepërt në trup, veçanërisht hormon hipofizë përgjegjës për prodhimin e qumështit në lactating gratë pas lindjes së fëmijës. Megjithatë, në disa rrethana mund të prodhojë sasi të hipofizë larta Hormoni në dhe jashtë laktacionit natyrore. Të gjitha arsyet që në njëfarë mënyre ndikojnë Hipofiza dhe prodhimin e hormoneve të saj, duke përfshirë Hormoni, mund të shkaktojë halaktoreyu.


Arsyet kryesore janë:
pritja e qetësuesit dhe ilaqet kundër depresionit, drogës për të rregulluar presion;
herbs (kopër, anise, fenugreek);
kontraceptivëve hormonal;
Arsim hormon-prodhimin e tumoreve hipofizë - prolactinoma;
Mosfunksionimi i Hipofiza;
Hypothyroidism;
mosfunksionim kronike të veshkave;
stimulimi i tepërt i gjirit, sidomos në dalë nga dermatit, lojra seksuale, veshin fërkimit, etj.;
dëmtimi rrënjët nervore në zonën e gjirit;
thithi djegiet dhe areola;
galactorrhea idiopatik (me arsye të pashpjegueshme, kur indi i gjirit është veçanërisht e ndjeshme në nivele edhe më të ulëta të Hormoni).


Simptomat galaktorei

Simptomet kryesore të galactorrhea - është:
shkarkimit nga nipples, periodike ose natyrës së përhershme. Në përbërjen, ato janë të ngjashme me qumësht, pa ndonjë përzierje të gjakut;
Alokimi si rezultat i presionit mbi të dalë;
shkarkimit nga një ose të dy gjinjve;
Shkelja e menstruacioneve;
amenorrhea;
probleme vizion, dhimbje koke;
Ajo duhet të konfirmohet mungesa e shtatzënisë. Nëse jeni ushqyerja me gji duhet të jetë të paktën gjashtë muaj nga përfundimi i laktacionit. Për galaktorei nuk ndarja tipike të përgjakshme, të verdhë apo të gjelbër.

Në meshkuj Galactorrhea mund te shkaktuara nga deficensa e testosterone. Ajo vërejti simptomat e mëposhtme: rritje e gjoksit dhe të bëhet e dhimbshme. Përveç kësaj, nuk mund të jenë të ulur epsh dhe mosfunksionim ngrerë.
Galactorrhea Newborn është një simptomë e krizës së sapolindur seksuale nga nënat estrogjenit tepërt që bien të fetusit gjatë shtatzënisë.

Diagnostics

Për të sqaruar shkaqet e galactorrhea sjelljes inspektimit dhe studim të gjakut dhe urinës testet e pacientit dhe të gjakut për një profil hormonal - veçanërisht nivelin e Hormoni, testosterone dhe hormoneve seksuale, hormoneve tiroide. Gruaja kryer një test shtatzënie, mamogram, ultratinguj gjirit dhe, nëse është e nevojshme, CT ose MRI të kokës - shikoni Hipofiza.


Trajtimi galaktorei

Metoda e trajtimit varet nga shkaku. Nëse medikamente - ata anuluar në qoftë se ajo është një tumor i problemeve hipofizë ose tiroide, përshkruajnë terapi zëvendësimit. Në barnave formë idiopatike përshkruara për trajtimin për të shtypur laktacionit. Në raste të rralla, operacioni për kanal ligation.
Author: Alena Paretskaya, pediatër