Hallucinosis shkakton sindromi hallucinatory, manifestime, trajtim


Sindromi hallucinatory (hallucinosis) - një çrregullim serioz mendor, në të cilat për një periudhë të gjatë kohore ka hallucinations bollshme të ndodhë pa dëmtim të ndërgjegjes.
Ky sindrom ndodh enëve të gjakut kur organike dhe sëmundjeve të sistemit nervor qendror, epilepsi, helmimet, psikozë simptomatike, skizofreninë dhe ndryshon në prekshëm (ndjenjë nën lëkurë zvarritje insektet, krimbat, bakteret, etj), vizuale dhe auditory hallyutsynozы. Të hallucinations auditory më të zakonshme në të cilën hallucinations verbale ndodhin në formën e dialogut apo monolog dhe ose komente janë të domosdoshme në natyrë, dhe për këtë arsye ka raste të tentimeve për vetëvrasje, duke shkaktuar samoushkodzhen ose anasjelltas aktet e agresionit të drejtuara në të tjerët.


Si progresion të sëmundjes shpesh ndodh anëtarësimit hallucinosis nuhatjes (drejtave të pacientit në të gjithë ndjekje odors të këqija burojnë si nga vetja dhe nga objektet përreth dhe njerëzit). Gjithashtu, një tranzicion paranojak sindromi hallucinatory.
Hallyutsynozы ndarë në akute dhe kronike. Akute shfaqet papritmas dhe janë karakterizuar nga pasura, hallucinations gjalla. Hallucinosis kronike merr mjaft i ngadaltë, dhe hallucinations ndërsa monoton dhe i zbehtë.
Sindromi hallucinatory Trajtimi ka për qëllim adresimin sëmundje themelor që e ka shkaktuar këtë çrregullim mendor.


Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Analiza e sëmundjes Alzheimer
2. amnestike (Korsakov) Sindromi