Gastroskopi


Ky term mjekësor është i njohur si - esophagogastroduodenoscopy, përfshin një grup të mjeteve për të diagnostikuar inspektim vizual, ezofag, stomak, duodenum, duke përdorur një tub të veçantë (endoscope) është futur përmes hapjes së gojës.
E gjithë procedura është përdorur nga personeli mjekësor për të përcaktuar shkaqet e dhimbje barku, shkaku i përzier dhe të vjella të shpeshta, ushqim dhimbshme gëlltitjes. Gastroskopi - metoda më e mirë për zbulimin e shkaqeve të ndryshme gjakderdhje traktin gastrointestinal, zbulimin e tumoreve, ulcerat dhe probleme të tjera të lidhura me tretje.


Një studim i kryer pas operacionit të njëjtë në ezofag, stomak apo duodenum, për zbulimin në kohë të komplikimeve dhe paraqitjet e mundshme të ndryshimeve mukozale. Zbatimi i këtij rezultati hulumtimit është X-ray të lartë saktësinë ekzaminim, Mukoza përflakur, zbulimin e tumoreve dhe ulcerat. Shpejtë dhe të saktë për një ekzaminim të tillë lejon që të reagojnë menjëherë dhe të caktojë trajtimin e patologjive të ndryshme.
Mjekët Gastroskopi kryer эndoskopystamy stomakut kanë kaluar trajnim të specializuar. Provodtsya Procedura nën anestezion lokal, lidocaine pyrskayut rrënjët e gjuhës dhe e prapme të fytit. Brenda 6-8 orë para se testi duhet të përmbahen nga të hahet dhe të lëngshme. Pas të veprojnë në përputhje me të gjitha kërkesat e nevojshme, pacienti është administruar një gastroscope zgërdheshje. Procedura në vetvete është pa dhimbje, por e keqe pak dhe shpesh shkakton të vjella të lehtë. Retching zhduken pas hyrjes në endoscope në ezofag. Shortness pajisjes frymë nuk ndërhyn. Gjatë procedurës, pacienti nuk mund të flasim. Për të përhapur traktin gastrointestinal për një pamje më të mirë përmes pajisjes hyn në një sasi të vogël të ajrit.


Në rast se u kthye procesin patologjike (ulçerë, polip, tumor) përmes tub hastroskopycheskuyu futur pincë projektuar posaçërisht fleksibël me të cilën mostra ind është marrë për analizë. Duke përdorur mjete të posaçme, ju mund të: hiqni polyps, hiqni objekte të huaja, të ndaluar gjakderdhje, dhe në shumë raste për të shmangur kirurgji.
Sëmundjet Feature lidhen me organet e brendshme të tilla që në dyshimin më të vogël të ndonjë shkelje të punës së tyre, ne nuk mund të vonojë një vizitë në specialistë. Në të vërtetë, sa më shpejt që të jetë e mundur kryer të plotë, të detajuara provimit të ndihmojë mjekët shpejt diagnostikimin dhe përshkruajë trajtimin e nevojshëm, dhe çdo plagë dhe ënjtje e lehtë trajtohet në fillim.