Gastroenterit - Trajtimi


Gastroenterit - helmim i trupit, zakonisht janë të shkaktuara nga viruset dhe bakteret. Gjatë sëmundjes së tij i përflakur në masë të madhe mur stomak. Në thelb Gastroenterit kërkon trajtim spitalor. Arsyeja është se sëmundja mund të transmetohen përmes një ushqim me cilësi të ulët ose ujë, ose nga personi në person përmes gojë apo familjen.
Format kryesore të gastroenterit
Në shumicën e rasteve shkaku është infeksion rotavirus gastroenterit. Rotavirus hyn stomaku përmes gojës, nuk është depozituar në mukozën dhe fillon të shumohen shumë shpejt. Rotavirus - i ashtuquajturi problemi i duarve të pista. Ajo mund të hyjë në trupin e ushqimit të cilësisë së dobët apo ujë.


Një tjetër formë e gastroenterit, të cilat kërkojnë trajtim më serioz - akute. Sëmundja manifestohet krejt papritur dhe menjëherë tregon të gjithë anën e saj më të keq.

Trajtimi i gastroenterit në të rriturit


Universal do të thotë se shpëton nga gastroenterit nuk ekziston. Për trajtimin e përdorur medikamente që forcojnë sistemin imunitar dhe për të parandaluar efektet negative të virusit. Për më tepër, i emëruar nga ilaçe që përmirësojnë gjendjen e përgjithshme të pacientit dhe të neutralizoj simptomat e pakëndshme.
Trajtimi i gastroenterit virale përfshin Lavage stomakut. Spitalet për të përdorur një zgjidhje të dobët të bikarbonat natriumi. Në shtëpi është e mundur për të përgatitur një zgjidhje kripë ose të marrë një pluhurat veçanta rehydration, të cilat janë shitur në çdo farmaci.

Është e dëshirueshme për të mbajtur pacientin në shtrat. Fazë një numër në trajtimin e çdo formë të gastroenterit (perfshire akute) eshte dieting. Nuk mund të ketë ushqime të fortifikuara dhe karbohidratet, yndyrna, qumështi do vidyazykatysya. Gjatë trajtimit, ju duhet të pini sa më shumë që të jetë e mundur. Shumë mirë shërim ndihma TEAS kamomil, rrush të thatë dhe kajsi të thata. Mos të ndërhyjë dhe të ujit mineral.
Për trajtimin e gastroenteritit Rotavirusi përdorur zakonisht drogën e mëposhtme:
1. ndihmon të vjella të ndaluar:


 • Prometazina;

 • Zofran;

 • Kompazin.


 • 2. trajtimin e diarre përdorura:

 • Loperamide;

 • Imodium.


 • 3. Gjatë gastroenterit shqetësuar microflora zorrëve. Për të rivendosur të përshtatet eubiotics si:

 • Linex;

 • Atsypola;

 • Atsydolaka.


 • Antibiotikët për të trajtuar sëmundje nuk e përdorin. Ata thjesht nuk mund të përballen me virusin, por microflora goditur.