Gjen Trashje


Trashje - është rritur depozitimin yndyrë në qelizat e specializuara yndyrë të trupit të njeriut - adipocytes. Sot është një problem shumë i zakonshëm. Sipas statistikave, çdo qytetar i dytë i planetit, pas 50 vjetësh janë të trashë.
Një nga arsyet - një predispozitë gjenetike për trashje. Shkencëtarët kanë vërtetuar ekzistencën e gjen trashje, të ashtuquajturit gjen trashë. Mutacionet në këtë gjen të çojë në trashje. Mutacionet që veprojnë në proteina leptin që rregullon në masë yndyrë. Ndryshimet në gjenit për leptin që çon në formimin e manifestimeve mëposhtme: depozitimi i tepërt i yndyrës në ind dhjamor, rrit oreksin, të hahet tepruar. Njerëzit me këtë mutacion në gjenin leptin prirur për të zhvilluar diabet të tipit të dytë.


Si e bën këtë proteina? Në qoftë se nivelet e ulëta të leptin, për trupin - një shenjë që tregon yndyrë rezervë të ulët. Shkon mekanizmin e akumulimit, duke çuar në rritjen e oreksit, dhe si rezultat - trashje. Në njerëzit me leptin normal gjithashtu mund të zhvillojnë trashje. Kjo është për shkak të reagimit prag ndryshim të përqendrimit leptin në gjak. Kjo është arsyeja pse njerëzit me peshë normale trupore në një moshë të re mund të fitojë në mënyrë të konsiderueshme në peshë më vonë. Aktualisht duke u zhvilluar nga shkencëtarët rreth mundësisë së leptin drogës për trajtimin dhe parandalimin e trashje.


Megjithatë, tendenca gjenetike për të fituar peshë - jo një arsye për të vënë në kryq. Shkaqet e trashje janë të shumta. Ushqim të shëndetshëm Jeta e duhur dhe aktivitet të mjaftueshëm fizik - këta faktorë kontribuojnë në përmirësimin e paraqitjes dhe ruajtjen e shëndetit të shkëlqyer për shumë vite.