Hepatiti - Klasifikimi


Dëmtim të rëndë viral i mëlçisë duket pothuajse i njëjtë, kanë simptoma të ngjashme, kështu që një diagnozë të saktë është e mundur vetëm pas rezultateve të testeve laboratorike, analizat e gjakut. Në këtë sëmundje kanë efekte të ndryshme në trup dhe për këtë arsye kanë rekomandime individuale për trajtim, kështu që është e rëndësishme që të jenë në gjendje të bëjnë dallimin hepatitit - klasifikimin e sëmundjeve me origjinë të përfshira vetëm tre lloje, por kohët e fundit mësuar se ka shumë më tepër.

Sa lloje të hepatitit ekzistojnë?Para fillimit të trajtimit dhe diagnozën, duhet të dini se çfarë janë të hepatitit - të gjitha llojet e sëmundjeve të ndodhë me simptomat tipike klinike dhe të ngjashme.
Ka disa lloje të përshkruara patologjinë:

 • Hepatiti viral apo infektive;

 • hepatit toksik;

 • hepatitit rrezatimi.


 • Nga ana tjetër, forma e parë e sëmundjes ka subtypes e veta. Ka edhe hepatitit viral të shumta - Klasifikimi përfshin shtatë lloje të sëmundjeve: A, B, C, D, E, F dhe G. Për më tepër, ata mund të zhvillojnë në sfond:


 • leptospiroza;

 • Virusi Epstein-Barr;

 • sifilizi;

 • Rubeola;

 • Infeksionit CMV;

 • herpes;

 • AIDS;

 • shytat;

 • Ethe LASA.


 • Hepatit toksik zakonisht rezultojnë nga helmimi me alkool, drogë dhe produkteve mjekësore. Të shkaktojë dehje mund të jetë i ndonji kimikateve toksike.
  Rrezatimi është një lloj i simptomave të sëmundjes së sëmundjes rrezatimi dhe mjaft e vështirë për terapi.
  Llojet përfshijnë hepatitin viral dhe formë e rrallë që zhvillon nga patologji të rënda autoimune. Zakonisht përmirësimi i sistemit mbrojtës të trupit të reduktuar efektet e dëmtimit të mëlçisë.

  Kronike hepatit - Klasifikimi


  Si e tillë, që një klasifikim të veçantë të llojeve të sëmundjeve kronike ekziston. Arsyeja është se asnjë nga llojet e mësipërme të hepatitit mund të blej natyrën e ngadaltë, përveç sëmundjes Botkin-së (një akut viral formë A).
  Shkeljet kronike e procesit të duhur është rutinë terapeutik, dështimi i masave mjekësore, dietë të veçantë. Përveç kësaj, virusi i hepatitit C është shumë e vështirë excreted nga trupi dhe zakonisht kjo është e rrallë të jetë e mundur për të eliminuar plotësisht. Të paktën mbingarkesa mëlçisë ndodh rikthim dhe përkeqësimin e proceseve inflamatore. Për fat të keq, hepatiti shpesh shkakton zhdukjen e parenchyma dhe zëvendësimin e qelizave të trupit të indit lidhor (kesh).

  Klasifikimi i shkallës së aktivitetit të hepatitit


  Sëmundjet kronike virale janë të ndarë në llojet e mëposhtme:

 • Me shkallën minimale të aktivitetit. Simptomet e butë, pacientit mirëqenien e kënaqshme.

 • Me aktivitet të ulët. Shenjat dhe pothuajse i padukshëm, por përqendrimi i proteinave në gjak është shumë më e lartë.

 • Me aktivitet të moderuar. Shenja të dukshme klinike dhe simptomat, nivelet e larta të bilirubin në plazmën e gjakut, dëmtime në veshka, rritur madhësinë e mëlçisë.

 • Me një shkallë të lartë të aktivitetit. Humbja e rëndë e trupit, organeve të brendshme, të sistemit imun.

 • Me cholestasis. Ndjenja asnjë ndryshim, nuk ka simptoma dhe shenja. Kjo ka qenë një përkeqësim të mprehtë të parametrave biokimike të gjakut, zhvillim të shpejtë kesh.


 • Lloji i fundit i hepatitit kronik viral është shumë e rrallë, por e rrezikshme. Sëmundja është pothuajse e pamundur për të diagnostikuar në kohë, sepse kjo shkakton dekompozim e mëlçisë, sulmeve akute, duke çuar në një rënie në gjendje kome dhe vdekje.