Hepatiti C etiologji, periudha e inkubacionit


Verdhëza si sëmundja ishte i njohur kohë më parë. Manifestimet e para të kësaj sëmundjeje janë përshkruar "babai i mjekësisë" Hippocrates, gjendje e sëmurë, të vjella dhe ngjyra e lëkurës ikterik, e cila është simptomë kryesor i hepatitit. Hepatiti B - një sëmundje që çon në vdekjen e indeve të mëlçisë. Një nga më të rrezikshme për njerëzit janë formë virale e sëmundjes, pasi retrovirusët janë patogjenë, nga të cilat forma dhe shkalla e dëmit varet nga pëlhurë dhe lokalizimin. Shumica e formave të tjera të zakonshme të hepatitit tilla si (në tekstin e mëtejmë sëmundje Botkin-së), dhe C. Përkundër faktit se sëmundjet mund të kenë simptoma të ngjashme dhe të vazhdojë në mënyrë të ndryshme, duke luftuar hepatitin e çdo lloji duhet të fillojë në një fazë të hershme, dhe një parakusht për trajtim të suksesshëm është një ekzaminim klinik. Hepatiti C është më e rrezikshme për njerëzit, si për sëmundje shpesh fillon pa simptoma. Pacienti nuk mund të kuptojë vitet e sëmundjes së tij, dhe kur mëlçisë fillon të përkeqësohet me shpejtësi, duke shkaktuar komplikime të rënda, shpesh është tepër vonë për të filluar trajtimin. "Vrasës Tender" - një pseudonim tmerrshme dhënë mjekët sëmundja. Intrigës e hepatitit C qëndron në faktin se njerëzit nuk mund të mendoj në lidhje me sëmundjen dhe vazhdojnë të infektojnë të tjerët. HCV RNA është pak më e ndryshme nga format e tjera të sëmundjes. Ajo është shumë më e vogël dhe të veshura për shkak të asaj që mjekët kohë të gjatë nuk mund të klasifikojë atë dhe quhet infeksion "as një as B" vetëm në vitin 1989, nuk arriti të zbulojë patogjen në gjakun e pacientëve mori hepatitit C në gjakun e njeriut, virusi merr në qelizat e mëlçisë dhe fillon të shumohen atje, ngadalë duke shkatërruar trupin vetë. Përveç kësaj, sistemi imunitar fillon të prodhojë antitrupa që gradualisht shkatërrojnë qelizat e infektuara, duke përshpejtuar shkatërrimin e mëlçisë.


Periudha e inkubacionit për hepatitin C mund të zgjasë nga dy javë deri në gjashtë muaj. Gjatë kësaj kohe virusi mbijeton në trupin e infektuar, atëherë fillon të shumohen. Pasi mëlçisë infektuar fillon sëmundje aktive, ndërsa pacienti shpesh nuk e mërzit përkeqësimin e shëndetit. Viral Hepatiti C është veçanërisht e rrezikshme, sepse sëmundja është i padukshëm, asimptomatike, duke shkaktuar sëmundje nuk është diagnostikuar në kohë dhe të bëhet kronike më të rënda, kur shkatërrimi i pakthyeshëm tashmë. Infeksioni me hepatit C shpesh ndodh përmes hematogjene, dmth gjak. Rrezik të veçantë janë të rinjtë, edhe pse ajo mund të infektohen në çdo moshë. Tattooing dhe mprehtë, të cilat shpesh nuk janë kryer në dyqane të specializuara, të rrisë rrezikun e infeksionit. Një grup i veçantë i njerëzve që vuajnë nga varësia e drogës, për nesterylnoy dhëna direkte gjilpërë në venë rrit yyazytsirnist kontraktues hepatitit C në kohë. Punonjësit e shëndetësisë mund të infektohen kur mospërmbushja e sigurisë kur punojnë me gjak të infektuar. Në kundërshtim me besimin popullor në lidhje me virusin e hepatitit C nuk transmetohet nga nëna tek fëmija, më pak se 5% të rasteve. Minimale rreziku i infeksionit nëpërmjet kontaktit seksual, edhe pse mjekët rekomandojnë që të përmbahen nga marrëdhëniet pa dallim dhe përdorimin e kondomit. HCV ARN u zbulua kohët e fundit, sepse shkencëtarët nuk kanë qenë në gjendje për të hetuar në mënyrë të mjaftueshme e në vitro sjelljen e virusit. Hepatitit C, etiologji e cila nuk është zbuluar akoma plotësisht, është një sëmundje nga e cila nuk ka vaksinë efektive. Për më tepër, virusi është në gjendje të shndrrohet edhe në trupin e automjetit, ai mund të mësojnë për të përballuar jo vetëm sistemin imunitar të pacientit, por edhe ilaçe të ndryshme. Identifikimi dhe trajtojnë hepatitit C është shumë e vështirë. Përdorimi i shiringave sterile për injektim dhe higjienën personale të zvogëluar rrezikun e infeksionit, sepse sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se sa për të trajtuar.