Hiccups - Shkaqet


Pothuajse të gjitha lemzë. Njerëzit dhe kafshët, të rriturit dhe fëmijët, të trashë dhe të hollë. Hiccups - një refleks myyazytsilnyy shkaktuara nga stimulimi i këndshëm apo nerva vagus. Kontrollojë nervat vendosura në diafragmë dhe kur ka irrituese faktor, kjo rezulton në impuls diafragmë nga truri dhe fillon Tic saj. Tingulli karakteristik i "SG", e cila shfaqet kur ju lemzë, dëgjojmë gjatë kalimin e ajrit nëpërmjet ose fshehur nga glottis shkurtër.
Hiccups Qëllimi


Besohet se në njerëzit nuk ka asgjë të tepërt, dhe çdo gjë ka një kuptim të caktuar. Sa për hiccups, sidomos gjatë, shkencëtarët nuk mund të vijnë në një opinion unanim. Disa sugjerojnë se ka disa "qendra" përgjegjës për paraqitjen e hiccups. Të tjerët e konsiderojnë atë refleks krejtësisht të padobishme.

Arsyet hiccups rastit


Shkakton hiccups që ndodh herë pas here, ndoshta disa:

 • Konsumimi i shpejtë i ushqimit ose pije, i shoqëruar nga gllabërim ajrit;

 • një sasi të madhe të ushqimit që shkakton shtrihen e stomakut;

 • ushqime akute ose shumë yndyrore;

 • Qëndrimi i vështirë gjatë ngrënies (shtrirë, gjysmë-ulur, etj d.), të cilat mund të shkaktojnë presion ose zhvendosjen diafragmë;

 • shtatzënisë;

 • hipotermi.


 • Siç qëndron, shkaku më i shpeshtë i hiccups mund të quhet një shkelje e sjelljes të hahet në të cilën ka marrja e pakontrolluar të ushqimit dhe të shkaktuar nga acarim të stomakut dhe ezofagut.
  Shfaqja e hiccups shkak të hipotermi tipike për foshnjat dhe fëmijët e vegjël. Kjo zakonisht ndodh kur fëmija të ngrohtë ose të pini diçka të ngrohtë (çaj, qumësht të gjirit, përzierje).

  Hiccups Arsyet zgjatur


  Nëse hiccups tuaj shfaqet vetëm herë pas here, ju nuk duhet të jepni shumë vëmendje dhe merak. Por shfaqja e hiccups të gjata të vazhdueshme mund të jetë një shenjë e telashe organizmit.
  Shkaqet e hiccups gjata mund të jenë faktorë mjaft të ndryshëm. Për shembull, një nga shkaqet hiccups e rënda mund të jetë një shtet psikologjike. Kjo është një shumë e stresit, emocionet, eksitim, shtetet histerike. Hiccups në një gjendje të eksitim, e shoqëruar zakonisht me një humbje e zërit dhe të pranisë së dyspnea.

  Shkaku i hiccups pasi të hahet mund të jetë prania e ndonjë sëmundje të traktit gastrointestinal. Hiccups mund të jetë një shenjë, të tilla si gastrit ose diafragmë hernie dhe problemet me mëlçi kur abuzimit të alkoolit.
  Një arsye e mundshme për hiccups të gjata të vazhdueshme mund të jetë një operacioni në epigastrike ose shpinë.
  Hiccups mund të shkaktojë disa lloje të anestezi intravenoze, të tillë Bryetal.
  Shfaqja e një tumor malinje mund të shkaktojnë hiccups, sidomos nëse tumori është në gjoks.

  Ka disa sëmundje që mund të shkaktojë një reduktim në aperture dhe hiccups myyazytsilni. Këto janë:

 • larynhobrnohyt;

 • ezofag zbaticë;

 • infarkt miokardi;

 • encefalit;

 • hipertensionit intracranial, dhe kështu me radhë. d.


 • Për të cilat mjeku kërkoni?
  Nëse hiccups mbi një bazë të rregullt dhe shfaqet përsëri dhe përsëri, të shqetësuar dhe të kujdesshëm, ju duhet të kërkoni kujdes mjekësor për studimin dhe për të përcaktuar shkakun. Në mënyrë tipike, ky mjek. Pas dëgjimit të ankesave tuaja, ai mund t'ju rekomandojë tek një specialist. Kjo mund të jetë një terapist ose mjek-gastroenterologist.

  Mund të jetë projektuar teste laboratorike për sëmundjet e dyshuar të traktit gastrointestinal. Gjithashtu, për të konfirmuar diagnozën e lidhur me punën e shkeljes, mund të kërkojë rezultatet e ultrazërit.