Sëmundje hypoglycemic hyperinsulinism


Hyperinsulinism (sëmundje hypoglycemic) - sëmundje endokrine karakterizuar nga sulmet e një reduktim të ndjeshëm në sheqerit në gjak (hypoglycemia). Kjo zvogëlon jo vetëm sheqerit në gjak, por vërejtur edhe përpunimit të zvogëluar të indeve të trurit glukozë. Këto procese ndodhin si pasojë e rritjes relative apo absolute në nivele të insulinës. Në shumicën e rasteve sëmundja zhvillohet në varg moshës 25-60 vjet dhe shpesh i trashëguar
Shkaqet hiperinsulinizmu


Hyperinsulinism dallohen:
- Primar (pankreatik, absolute), e cila është shkaktuar nga hiperplazia e islets e Langerhansit, adenoma ose kanceri
- Sekondar (vnepankreatycheskyy, relative) të lidhur me prodhimin e pamjaftueshme e hormoneve kontrinsulyarnyh ose sëmundje e sistemit nervor
Shkaqet mund të jenë:
- Një rritje të konsiderueshme në numrin e beta - qelizat e vendosura në pankreas
- Tumoret zona të caktuara insulinoma
- Sëmundjeve dhe çrregullimeve të sistemit nervor qëndror

- Hormonet kontrinsulyarnyh pamjaftueshëm prodhimit (adrenalina, glucagon, kortizolit)
- Zhvillimi formacion i ri i indeve lidhës që përpunohen në mënyrë aktive glukozë
- Zhvillimi nga neoplasms të pankreasit që prodhojnë insulinë substanca të ngjashme

Hyperinsulinism është shkaku e funksionimit çrregullim duhur të sistemit nervor qendror
Simptomat
Sulmet hiperinsulinizmu në shumicën e rasteve të ndodhë pas një greve të gjatë urie, ose në mëngjes në një stomak bosh. Nga rezultatet funksionale hiperinsulinizmu e uria zgjatur karbohidrate. Edhe shkaqet e kësaj sëmundjeje mund të ketë mjerim mendor dhe emocional dhe shoku dhe stresi fizik. Gratë në një fazë të hershme të shenjave klinike të sëmundjes mund të vërehen vetëm në periudha para menstruacione.

Sulmi fillon me një ndjenjë të fortë të dobësisë dhe të urisë, një person fillon të djerse me tepri. Ekziston një ndjenjë e ankthit dhe takikardi, në këmbët dhe të armëve duket dridhje, lëkurën e fytyrës dukshëm zbehtë. Trupi duke pasur mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash duket Diplopia. Një psikikë shumë e ngazëllyer, një person është në gjendje të ushtrojë veprime të pamotivuar. Për shkak se çrregullim është e shqetësuar innervation e aparatit vokal ajo zhvillon çorientim në hapësirë. Në qoftë se koha e sulmit hyperynsulyzma nuk shërohet, një person humb vetëdijen dhe luftuar në gjykatë për simptomet e tyre shumë të ngjashme me një sulm të epilepsisë. Ndoshta koma ofenduese insulinë.

Në mezhprystupovыh intervale vërejtur shkelje të sistemit nervor qendror: depresioni, apatia, ndjeshmëri frustrimi, aftësisë së kufizuar, mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash në gjymtyrë, jostabilitet mendor, dëmtim kujtesës. - Për nevojën për të ngrënë rregullisht shpesh, pacientët fillojnë të shfaqen shkallë të ndryshme të trashje
Trajtim
Insulinoma, tumor dhe organet e tjera, duke shkaktuar zhvillimin e hypoglycemia trajtohet vetëm operatively. Kur hyperynsulynyzme karakter funksional tregohet marrjen e kortikosteroidet dhe ushqime të ndarë me karbohidrate të kufizuar. Sulmet hipoglikemik qethur shkurt administrimin intravenoz të 40 - 60 ml 40% glukozë r-ra.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. diferencim lindur seksual
2. Acromegaly: Shkaqet, natyrisht, trajtim