Hyperglycemia - Simptomat


Hyperglycemia - një sindromë në të cilën ekziston një rritje e glukozës në serum të gjakut (mbi 6-7 mmol / l).
Llojet e hyperglycemia
Kjo gjendje është e përkohshme apo afatgjatë (të qëndrueshëm). Hyperglycemia e përkohshme mund të jetë për shkak të faktorëve të mëposhtëm:

 • Konsumi i tepërt i karbohidrateve;

 • stresi, splashes emocionale (stres hiperglicemi);

 • Humbja e harlisur e gjakut;

 • sindromat dhimbje, në të cilat thelbësisht rrisin thyroxine rrjedhjen e gjakut dhe adrenalina;

 • vitaminë mangësi të pasura me vitamina C, B1;


 • shtatzënisë;

 • Helmimi me monoksid karboni;

 • hyperplasia nga gjëndra veshkave.


 • Qëndroni hyperglycemia lidhur me rregullimin dëmtuar neuro-endokrin e metabolizmit të karbohidrateve.
  Hyperglycemia kronike shpesh ndodh në rastin e sëmundjeve nga diabeti dhe është karakteristikë e saj kryesore.
  Në njerëzit me diabet janë dy lloje kryesore të hyperglycemia:

 • Agjërimi hyperglycemia - rrit nivelet e glukozës pas agjërimit për të paktën 8 orë.

 • Pasdite hyperglycemia - rrit nivelin e glukozës pas ngrënies.


 • Sipas ashpërsisë së lirimit hyperglycemia:

 • vogël (glukozë 6 deri në 10 mmol / l);

 • të mesme të rënda (10 -16 mg / dL);

 • rëndë (më shumë se 16 mg / dl).


 • Simptomet e hyperglycemia


  Rritje të konsiderueshme në nivelet e glukozës në gjak mund të çojë në një gjendje ose predkomatoznomu në gjendje kome. Të marrin masa me kohë për të reduktuar përqendrimin e glukozës duhet të jetë në gjendje për të përcaktuar fillimin e këtij shteti. Simptomet e hyperglycemia përfshijnë:

 • Etja e papritur e tepruar;

 • goja e thatë;

 • urinim i shpeshtë;

 • vizion të paqartë;

 • lodhje;

 • dhimbje koke;

 • rritur djersitje;

 • zvogëlimi i përqendrimit;

 • vetëdije të dëmtuar;

 • nervozizëm, agresiviteti;

 • dridhura;

 • lëkurë të thatë dhe itchy;

 • aritmia;

 • aroma e frymës aceton;

 • humbje peshe.


 • Ndihma e parë për simptomat e hyperglycemia


  Nëse vëreni shenjat e para të përmirësimit të glukozës duhet:

 • Pacientët insulinë të varur, kryesisht glukozë duhet të matet dhe kur ajo është e tejkaluar një injeksion të insulinës, pini shumë lëngje; pastaj çdo dy orë për të matur përqendrimin e injeksione glukozës për të normalizuar tregues.

 • Në mënyrë që të neutralizuar rritur aciditetin në stomak për të ngrënë më shumë fruta dhe perime dhe pini sasi të mëdha të ujit mineral alkaline.

 • Për të hequr aceton nga trupi duhet të lahen zgjidhje sode stomak.

 • Të plotësoj lëngjeve duhet të vazhdimisht të fshij lëkurën me një peshqir të lagur.