Hyperglycemia
Hyperhykemyey quajtur rritje në nivelet e glukozës në gjak. Kjo nuk është një sëmundje e pavarur, një simptomë e disa sëmundjeve metabolike si diabeti para apo llojin e dytë të diabetit në shtatzëni.

Shkaqet

Hiperglicemia mund të shkaktojë çrregullimeve metabolike në trupin e shkaktuar nga faktorë ushqimit dhe jo-ushqimore. Para së gjithash, këto janë llojet e si:
Mungesa e insulinës që ndodh kur diabeti tipi i parë;
pandjeshmëri të qelizave insulinë apo defekte në diabet të tipit të dytë;
hyperglycemia pas darkës, e cila ndodh për shkak të tepruar të marrë ushqime shumë të ëmbël që përmbajnë shumë sheqer apo karbohidratet;


stres që rezulton nga aktivizimin e hormoneve për të mbështetur trurin e pafavorshme dhe muskujt në mënyrë të mirë pune;
rastit, që ndodhin në njerëz të shëndetshëm, si rezultat i ndryshimeve të përkohshme në metabolizmin për shkak të infeksioneve, sëmundjeve kronike, ilaçe.

Simptomat

Hyperglycemia zakonisht gjendet në studimin e kapilar ose gjakut venoz, të marra në një stomak bosh. Niveli i lirimit glukozës:
hyperglycemia butë, simptomat e saj - në rritje e sheqerit në gjak brenda 6-10 mmoll, praktikisht nuk ka manifestime klinike;

e mesme, glukozë 10-16 mmoll mund të jetë etje dhe polyuria (urinim i tepruar);
Forma e rëndë e niveleve të glukozës mësipërme 16 mmoll, shteti me nivele të tilla të rënda të sheqerit, ndërsa përmirësimin e glukozës mbi 17 mmoll koma mund të zhvillohet.
Simptomet e hyperglycemia, të cilat mund të jenë të dyshuar probleme - etja, pacientët pi 5 litra ose më shumë e ujit, duke lënë lagësht me bollëk, 5-10 litra urinë në ditë. Pas kullimin jonet minerale që kanë simptomat e dobësi, dobësi, dhimbje koke. Ndoshta goja e thatë, kruarje dhe humbje peshe. Simptomet e dëmtim vizual mund të jetë humbja e vetëdijes. Kjo gjymtyrë rritet ftohtë, kapsllëk ose diarre të ndodhë, shkelje të oreksit.

Ne hiperglicemi rëndë mund të jetë Ketonuria dhe simptomat e ketoacidosis, ketone rrjedhin nga përdorimi i glukozës nga qelizat në vend të substancave të tjera, duke rezultuar ne formimin e produkteve të ndërmjetme të metabolizmin. Këto substanca janë toksike të trupit dhe është shenja vetë-helmimit të helmimit të trupit.
Diabeti tipi i parë më shpesh ndodh në fëmijët dhe të rinjtë, Lloji i dytë - yndyrë. Shkaqet kryesore të diabetit të tipit të dytë - qelizat yndyrë humbin aftësinë e tyre për të asimiluar glukozë.

Trajtim

Shtyllë e trajtimit - është eliminimi i shkaqeve që çon në hyperglycemia. Ajo duhet të jetë një matje e përditshme e agjërimit glukozës në gjak, pasi të hahet për të kontrolluar zgjedhjen e dozës së insulinës ose sheqer-uljen drogës. Glukozës në gjak uljen e aktivitetit fizik, futje fluide, dietë të veçantë. Kur dështimi nuk është e gjitha masat e drogës përdorur ilaçe.

Author: Alena Paretskaya, pediatër