Hiperkalcemia
Hiperkalcemia quajtur rritjen e nivelit të kalciumit në serum mbi 2.7 mmoll. Ajo nuk është një sëmundje, por një simptomë të llojeve të ndryshme të sëmundjeve metabolike, çrregullime endokrine dhe sëmundjeve.

Shkaqet

Shkaqet më të shpeshta të hiperkalcemia janë:
lezione malinje te gjirit ose bronke;
mieloma;
hyperparathyroidism (lezione parathyroid);
acromegaly;
hyperthyroidism;
dështimi i veshkave akute;
futje e vitaminës D dhe A, droga thiazide, kalcium, litium;
sarkoidosis;
uljen fosfor të gjakut;
palëvizshmëri të zgjatur;


sëmundje të trashëgueshme.
Fëmijët janë zakonisht një shenjë e vitaminës D. tepërt

Simptomet e hiperkalcemia

Simptomet e hiperkalcemia në fazën akute zakonisht me porosi - një dobësi, etja, rritja në vëllimin e urinës, të përzier me të vjella, rritje apo ulje të papritur të presionit. Nuk mund të jenë shenja të rënies me humbje të vetëdijes, mpirje dhe frenimit.
Simptomet e hiperkalcemia kronike nuk duket aq dramatike, është etja më themelore dhe rritjen e vëllimit të urinës. Kjo del nga dëshira e veshkave hequr kalciumit të tepërt në urinë. Me proces i gjatë simptomat ekzistuese të fibrozës veshkave, kaltsynativ shenja të sëmundjes guri veshkave dhe zhvillimit.


Trajtim

Në bazë të trajtimit është për të eliminuar shkaqet që çuan në kalcium të lartë të gjakut. Heqja tumor, çrregullim metabolik trajtohen. Paralelisht me këtë rrjedhë të reduktohet deri në rregullimin e ushqimit kalciumit dietë. Emërohet me mjete që nuk lejojnë kalcium larë nga kockat. Aplikoni si zgjidhje pikoj për të arritur nivele të hollimit të kalciumit në gjak dhe për të rivendosur homeostasis.
Author: Alena Paretskaya, pediatër