Hipertensioni dhe klasifikimin e


Në sëmundje hypertensive është shpesh e vetmja simptomë dhe një i madh kur rrit presionin e gjakut. Hipertensioni është konsideruar si një tregues i presionit të 160-100 mm. Hg. Art. Nëse një person vuan sëmundje të tilla si atherosclerosis, ngushtimi i arterieve, sëmundje të veshkave, mund të rrisë presionin e gjakut. Këto shkaqe të përcaktojë se çfarë është e hipertensionit simptomatike. Klasifikimi është zhvilluar nga shkencëtarët tjerë Myasnykovыm A. dhe F. Lang. Hipertensionit esencial është karakteristikë e vjetër, por edhe pse të rralla, mund të gjenden raste kur njerëzit janë më të ekspozuar në këtë moshë të re. Nuk ka ndarje të treguesve statistikorë sipas gjinisë, hipertension ndikon në mënyrë të barabartë të dy gjinitë në mënyrë të barabartë. Kjo sëmundje mund të jetë fatale për njerëzit me probleme kardiovaskulare. Merrni një sëmundje shpërblim hipertensionit mund njerëz puna e të cilëve vazhdimisht ekspozon ata ndaj stresit sistematike dhe të tepruar. Shumë pacientë hypertensive ende përballen me trauma përjetuar ndjenja të forta të natyrës emocionale. Kjo i atribuohet lodhje nervor dhe mendor. Një faktor që përcakton sensibilitet të shfaqjes së hipertensionit esencial - është trashëgim. Prandaj, fëmijët të cilët kanë prindërit kishin hipertensionit, mund të bëhen të transportuesit. Megjithatë, arsyet e sakta mund të shkaktojë sëmundje, ndërsa nuk është instaluar plotësisht dhe siç duhet.


Hipertensioni dhe klasifikimi i saj janë si më poshtë: - Hapi i parë është e lehtë. Indeksi tensioni i gjakut shënuar 141-158/91-98 mm. Hg. Art. Nëse ky kusht është ndryshim normale periodike në presion, ose i njohur gjerësisht si "hedhur". Në këtë fazë lezione të cilat janë objektivat e sëmundjes (sy, veshkave, zemrës) ndodh. Kriza hypertensive praktikisht nuk zhvillohet. - Shkalla e dytë shënuar si moderuar. Presioni 161-180/101-110 mm Hg. Art. është tashmë e dukshme të rrisë shkallën e performancës. - Faza e tretë është e vështirë, i shoqëruar nga numrat 180/110 mm Hg. Art. dhe më lart. Krizat aftësi. Në pacientët e sëmundjes akute shpesh vizitojnë dhimbje në kokë, gradualisht kthehet në migraines, duke rezultuar në sulme, i shoqëruar nga kohëzgjatja e lartë, mund të shkaktojë të vjella. Rrallë kanë dhimbje në kokë, i cili shënoi një krizë të rëndë. Nuk është një turbullt e ndërgjegjes. Hipertensioni është reflektuar edhe zhurmë në veshët, paraqitja e spoteve të ndritshme para syve, lodhje e tepruar dhe gjendjes konstante dobësuar fizike. Ashpërsia e patologjisë përcaktohet nga dyalytycheskoho presion. Në qoftë se ka një rritje sistematike në parantezë e saj, ajo mund të ndikojë negativisht në sistemin e enëve të gjakut, e cila ndryshon fillojnë të ndodhin natyrën organike. Rritja jetëshkurtër në presion të quajtur kriza. Ato janë të pranishme në çdo fazë të sëmundjes dhe të kalojë pothuajse pa pasoja, por disa raste oznamenovuyutsya komplikacione të ndryshme si goditje dhe infarkt miokardi. Të ardhurat onde hipertensionit esencial dhe faljen mund të ndryshojnë, tension të lartë, të cilat do të përshtaten foto klinike. Frekuenca e acarimin dhe natyra e tyre, kohëzgjatjen e faljen janë indikatorë që tregojnë përparimin hipertensionit varur. Komplikimet ndodhin kur ndodh një emergjencë, e definuar si krizë hypertensive, e cila ka një ndikim negativ në natyrën e proceseve biologjike të njeriut në trup, kryesisht ato hipertensionit përgjegjës shkallën e tretë. Ato shkaktojnë çrregullime të lidhura me metabolizmin e lipideve dhe karbohidrateve, të cilat nga ana tjetër mund të shkaktojë një ndryshim karakteristikat rheological e gjakut. Kjo është, kriza hypertensive shënuar përkeqësim të diabetit. Nuk janë të gjitha uyazyka favorshme në të cilën zhvillim ndryshime tromboembolike ndodhin në arteriet e trurit, dhe infarkt miokardi. Trajtimi i sëmundjes është e mundur, pasi është një grup i madh i barnave antihipertensive që kanë efekt të ndryshme efektive. Zgjidhni medikamente të mundshme të tilla pa mund të shkaktojë bilancit lipidet dhe purine zgjatur zbatimin e saj, nuk e mbajnë të lëngshme dhe nuk ndikojnë në aktivitetin e sistemit nervor qendror. Presioni i kontrollit duhet të kryhet pothuajse çdo person të ndërgjegjshëm dhe të mbajtur vazhdimisht në nivelin e duhur që nuk të përballen me komplikime të mundshme.