Kriza hypertensive - pasojat


Hidhen të mprehtë në presionin e gjakut (BP) quhet krizë hypertensive, dhe pasojat e kësaj gjendjes së jashtëzakonshme mund të jenë shumë serioze në mungesë të terapisë adekuate. Shifrat aparat matës tensioni për çdo pacient individualisht, sepse krizat dikë dhe vjen me një presion 140/90 gjakut nganjëherë ngrihet në 220/120.
Ashpërsia e krizës
Krizat ndodhin zakonisht hipertensionit (tensioni i lartë i gjakut është e qëndrueshme). Kjo sëmundje është quajtur shpesh hipertension, por ajo vuan nga shumica e popullsisë së rritur. Tension të lartë ka në organet e brendshme (të quajtura objektivave) efektet e dëmshme që mund të japin vetë ndjeu menjëherë. Shumica e krizës është rezultat i presionit të patrajtuara lartë të gjakut apo anulimin e barnave antihipertensive. Në raste të veçanta, ajo është një simptomë e një sëmundje.


Nëse funksioni i organeve të synuar (trurit, zemrës, mushkërive, veshkave) dëmit, të flasim për krizën e komplikuar hypertensive - shteti pas vëzhgimit kërkon një mjek. Hidhen në goditje tensioni i gjakut shoqëruar, infarkt miokardi, dështimi i veshkave, encefalopati dhe komplikime të tjera. Nëse jo menjëherë të ulur presionin, vdekje të mundshme.
Kjo ndodh se pavarësisht ngritjes së shpejtë të organeve target presionit të gjakut ende mbetet e paprekur - një variant i quajtur pakomplikuar. Diabetit hypertensive Kriza 2 trajtohen në shtëpi, por punë e mëtejshme në parandalimin e hipertensionit.

Si kriza e rrezikshme hypertensive?
Krizat e komplikuara keni disa mundësi për efekte:

  • cerebrale - kërcënuese e qarkullimit të gjakut në tru (encefalopati hypertensive, goditje);

  • koronare - që çon në edemë pulmonare, astma zemrës;

  • astmatik - rezultat i krizës hypertensive është lënë dështim ventricular, edemë pulmonare, astma kardiak.


  • Në komplikime tjera kriza është muri pako e aortës, dështimi i veshkave, infarkt miokardi.
    Çfarë duhet të bëni pas një krize hypertensive?

    Shpesh kriza të ndodhë në njerëzit me hipertension, por nuk e di atë, ose të përdoren për të vuajtur presionin e lartë të gjakut. Pas krizës për të lënë këtë çështje pambikëqyrur - rrezikun për jetën. Prandaj, ju duhet të bëjë një diagnozë, zgjidhni trajtimin e saktë të hipertensionit. Mjeku përshkruajnë ilaçet - ata duhet të marrin rregullisht, që nga heqja e barnave antihipertensive mund të çojë në krizë të përsëritura. Ajo gjithashtu duhet të rishikojë mënyrën e jetesës e saj, vidyazykatysya nga alkooli, pirja e duhanit, të përpiqet të shmangë stresin, dhe më e rëndësishmja - të gjithë kohën për të kontrolluar presionin e gjakut.