Hipertensionit - Shkaqet


Hipertensioni është quajtur një sëmundje në të cilën ka presion të lartë të gjakut. Më parë, ajo u quajt një sëmundje e njerëzve të moshuar, por sot foto nuk është një "përtëritje" i sëmundjes - jo vetëm të moshuarit, por edhe të rinjtë dhe gratë të shkojnë te mjeku me simptomat e hipertensionit. Çfarë mund të jetë shkaku i sëmundjes (e cila, që ra fjala, nuk mund të shërohet, por mbahet vetëm në një nivel normal), ne përpiqemi të gjejmë në këtë nen.
Para se të filloni, vini re se presioni normale korrespondon me 120 mmHg. Art. - Sistolik dhe 80 mm Hg. Art. - Diastolik.


Është parametra ideale presion dhe devijim të vogël prej tyre si normë. Gjithashtu mbani në mend se njerëzit me çehre të ndryshme dhe rritje mund të ndjejnë veten nën presion pak më lart ose më poshtë normale.
Shkaqet e hipertensionit në një moshë të re
Shkaqet e hipertensionit në rinjve mund të qëndrojnë kryesisht në trashëgim. Fakti se cilësia e enëve të gjakut dhe arterieve, si dhe reagimin e tyre ndaj ndryshimeve të jashtme të motit mund të transmetohet me anë të kujtesës gjenetike. Prandaj, në qoftë se paraardhësit kishin tensionin e lartë, e yyazytsirno që brezat e ardhshëm do të vuajnë nga tensioni i lartë.

Një tjetër arsye e mundshme - tensioni. Sa më shumë që një person përjeton stres, më shumë veshin jashtë trupit, dhe sidomos nerva të çojë në një shkelje të organeve dhe sistemeve që kanë këtë predispozitë. Adoleshenca është shoqëruar nga emocioni, swings humor, dhe reagimin në mënyrë të dhunshme e sistemit nervor mund një ditë të luajë një rol vendimtar në shkaktimin e hipertensionit. Gjithashtu tendosje nervor çon në mosfunksionim të zemrës që ndikon drejtpërdrejt hedhje presion.
Shkaqet e hipertensionit në gra

Në gratë, hipertension, nuk kishte asnjë arsye të dukshme, mund të tregojë se arsyeja e vërtetë është pilula e saj të kontrollit të lindjes. Fakti që ato përmbajnë estrogjen, të cilat kontribuojnë në presionin në 5% të grave.
Një tjetër hipertensionit arsye gratë - emocion, e cila çon në mosfunksionim të zemrës.
Psikologjike shkakton hipertension
Psikologët besojnë se me arsye të mirë se shkaku i hipertensionit në shumë raste kanë probleme psikologjike, në veçanti - tension. Fakti që trupi, rreziku ndjerë, të gjitha rezultatet sistemet në gatishmëri mobilizimi - për shpëtim duhet për të shpëtuar nga armiku, dhe kjo kërkon një presion në rritje. Prandaj, në qoftë se një person edhe pa një perenapruzhuyetsya kërcënim real, atëherë ajo rrit presionin e gjakut, si një reagim mbrojtës.

Gjithashtu, tensioni i gjakut mund të rritet për shkak të konfliktit të roleve në shoqëri - ai provokon tension. Dhe pastaj nuk është një skemë reagim për stereotipet gjinore - tension krijon një atmosferë të kërcënimeve dhe të mobilizuar trupin.
Shkaqet natën hipertensionit
Hipertensionit natë mund të ndodhë për shkak të vvd - në aktivitetin e sistemit nervor gjatë natës.
Ajo gjithashtu mund të flasim për komplikime - me hypertrophy majtë ventricular.
Shkaqet kryesore të hipertensionit janë të zakonshme për njerëz të të gjitha moshave dhe të dy gjinive

Para së gjithash, shkaku i hipertensionit është humbja e tonit të enëve të gjakut dhe parregullsi në zemër.
Një tjetër arsye që çon në presionin e lartë të gjakut, mjekët e quajti shkelje të veshkave. Pothuajse gjithmonë në njerëz me sëmundje të veshkave është një problem i hipertensionit.
Një tjetër arsye patologji - kalium ulët dhe nëse së bashku me këtë person përjeton dobësi e muskujve, atëherë yyazytsirno, arsyeja ishte mungesa e aldosteronit hormoneve.
Efektet e hipertensionit
Nga shkaqe hipertensionit dhe pasojat e saj mund të vuajnë të gjithë trupin, për shkak se ajo është pasojë e rrezikshme të sëmundjes - krizës hypertensive, e cila mund të rezultojë në vdekje.

Shkencëtarët kanë treguar gjithashtu se mundësia e zemrës koronare sëmundje rritet nëse një person ka një presion të përhershëm të lartë të gjakut. Në të njëjtin vend të tij, sëmundje arterie koronare, mund të çojë në infarkt miokardi.