Hyperphosphatemia
Hyperphosphatemia quajtur rritjen e nivelit fosfor më lart 087-145 mmoll. Kjo nuk është një sëmundje, dhe një nga sindrome klinike të sëmundjeve të ndryshme.

Arsyet hyperphosphatemia

Hyperphosphatemia kryesisht dështimi i veshkave ndodh kur veshkat punojnë në largimin e joneve të reduktuar në mënyrë drastike. Përveç kësaj, kjo gjendje mund të ndodhë lizën kur masiv (shkatërrimin) e qelizave të muskujve akute nekrozë të trupit, tumore akute prishja, fosfateve që hyjnë në trup, kalcifikim tumorit dhe hypothyroidism, anemi drapër-qelizore dhe hormon tepërt rritjes.Simptomet e hyperphosphatemia

Klinikisht ndryshime të rëndësishme mund të ndodhë në rritje shumë të theksuar të fosforit që tejkalon normën e 5-10 herë. Kjo tregon një rënie të kalciumit në gjak, të ulur presionin e papritur pamjaftueshmëri renale. Në rastet e lehta manifestimet janë të dukshme vetëm në gjak.

Diagnostics

Vendosur availability hyperphosphatemia për analizën biokimike me gjak nga një venë në praninë e problemeve në kancer i veshkave ose shkatërrimin masiv indit.

Trajtim

Terapia bërë duke marrë parasysh arsyet që çoi në një rritje të mprehtë të fosforit. Rastet e rënda kërkojnë dializë menjëhershme të fillojë në më shumë dritë - kufizojnë rrjedhën e fosforit nga ushqime, plotësim i kalciumit dhe fosforit agjentëve-detyruese.

Author: Alena Paretskaya, pediatër