Hypertrophy e bajamet natyrisht, simptomat dhe trajtimi


Hypertrophy e bajamet është më e zakonshme në fëmijë, dhe në shumicën e rasteve e kombinuar me adenoids, të cilat në mënyrë të qartë reflektojnë hyperplasia indeve lymfadenoydnoy përgjithësi.
Shkaqet e hypertrophy e bajamet deri më sot nuk është sqaruar plotësisht, por mund të argumentohet se një farë rëndësie me imunitetit, mosfunksionim endokrine, sëmundje infektive dhe faktor trashëguar
Kursi dhe simptomat


Bajamet mjaft i madh zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme mund të komplikojë frymëmarrje gojë dhe gëlltitjes ushqim, dhe shpesh çojnë në gjuhën vështirësi. Ku ka përveç hypertrophy e adenoids bajamet - funksioni respirator është ndërprerë; ndërsa fëmija gjatë gjumit vijnë sulmet e astmës, shqetësohet kollë të shpeshtë, duke rezultuar në gjumë i trazuar, nuk janë fenomene të dystonia mendore dhe nervor.
Diagnoza bazohet në farynhoskopiyi tonë, ndërkohë që shihet në mënyrë të konsiderueshme rrit bajamet Palatine pa shenja të dukshme të inflamacionit kronik.

Gjithashtu hypertrophy thjeshtë nga bajamet domosdoshmërisht duhet të dallohet nga hypertrophic kronike grykët, lymphogranulomatosis, lymphosarcoma dhe leuçemia. Një biopsi ndjekur nga ekzaminim histologjik i një mostër e indeve dhe gjakut testeve sqarojnë diagnozë
Trajtim

Nëse hypertrophy e bajamet parëndësishme, trajtimit ose jo të bëra, apo pryzhyhayuschyh caktuar dhe të përdorni astringents për të reduktuar nabuhlosty. Gjithashtu treguar trajtim tonik, i cili përfshin vitamina, mikrovalë dhe terapi me ultratinguj, terapi dhe klimë (qëndrojë në mal / klimën e detit).

Ku bajamet Hypertrophic Palatine ndërhyjnë me gëlltitjes dhe frymëmarrjes normale - mbajtur ndërhyrjes kirurgjikale (tonzyllotomyya), e cila prerë pjesë të amygdala, i cili vepron përtej harqe Palatine. Më shpesh ky lloj i kirurgjisë është kryer në moshën prej pesë deri në shtatë vjet (për të rriturit dhe foshnje është shumë e rrallë). Trajtimi kirurgjik është i kundërindikuar në rastet kur ka sëmundje të vështirë dhe të mprehta gjakut rrjedhje dhe sëmundjeve kronike infektive.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Haematoma e hundës Septumi 2. labyrinthitis