Hormon


Hipofiza është një qendër e rëndësishme rregullative që integron endokrine dhe faktorët nervor të trupit të njeriut. Hormonet e hipofizës janë vazhdimisht evoluon produktet proteina përgjegjës për shumë procese brenda trupit të njeriut.

Cilat janë Hipofiza prodhon hormone?Ka hipofizës para dhe mbrapa, mund të caktojë pjesë të ndërmjetëm, por është pothuajse mungon. Këto pjesë janë të dizajnuara për të kryer funksionet e tyre.
Konsideroni hormonet janë në proporcion para:


 • TSH. Tiroide hormon stimulues projektuar për të rregulluar funksionin e tiroide dhe rregullon sintezën e T3 dhe T4 çështjet që lidhen me metabolizmin, ndihmon tretjen e ushqimit dhe të sistemit nervor, si dhe të zemrës. Sasive të tepërta të këtyre komponentëve të çon në hyperthyroidism.

 • ACTH. Hormon Adrenokortykotropnыy ndikon në veprimtarinë e veshkave, dhe ka efekt të vogël në hormonet. Plus, substancë promovon oksidimi i yndyrave, aktivizimin insulinë dhe sintezën e kolesterolit dhe rritjen e pigmentim. Në qoftë se hormonet e hipofizës analizë u gjet AKHT tepërt, ajo mund të shkaktojë sëmundje Cushing, i shoqëruar nga hipertensioni, depozitat yndyrore dhe përkeqësimin e sistemit imunitar. Në mungesë është një shkelje e proceseve metabolike.

 • ST. Hormon somatotropin përfshirë në lloje të ndryshme të shkëmbimit, për shkak se ajo e bëri zhvillimin e organizmit. Rezultati i përmbajtjes së tij të tepërt është gigantism në fëmijët dhe të rriturit shkaqet e tepërta acromegaly (rritjen e indeve dhe trashje e eshtrave). Disavantazhi është ndaluar rritjen e një organi të ri.

 • Hormoni. Ky hormon luan një rol të madh në riprodhimin. Më i madh ndikimi hormon ndikon në trupin e femrës. Me të është rritja e gjinjve dhe fillon shpërndarjen e qumështit në nënave. Hormoni i tepruar mund të shkaktojë probleme me konceptimin dhe potencë degraduar.

 • FSH dhe LH. Gjëndër dhe hormon luteinizing ndikojnë gjëndrat seksuale, prodhimin e komponenteve kryesore të progesterone riprodhues sistemit dhe estrogjenit.


 • Nga hormonet janë përgjegjës për formimin e pjesës së pasme të hipofizës, përfshijnë si në vijim:

 • Oxytocin. Hormon ndikon në trupin e femrës, stimulimin e aktiviteteve të përgjithshme dhe të marrë pjesë në laktacionit. Burrat e veprimit nuk u gjend.

 • Vasopressin. Hormon Antidiuretic rrit vëllimin e lëngjeve në trup, duke stimuluar thithjen e ujit në kanalet e veshkave. Përveç kësaj, arterioles redukton hormon që është e rëndësishme në humbjen e gjakut.


 • Përgatitjet e hipofizës hormonet


  Në identifikimin e proceseve patologjike pamja e të cilëve është e lidhur me dështimin e Hipofiza dhe prodhimin e produkteve të mëdha të proteinave, të emërojë një ilaçe të veçanta.
  Hormone hipofizë mëparshëm:

 • Për normalizimin e gjëndra veshkave, sidomos për të bërë përdorimin e glukokortikoideve Synaten depo, corticotropin, corticotropin-zinkut.

 • Për të stimuluar prodhimin e thyroxine dhe përmirësimin e tiroide përshkruajnë Tyrotropyn.

 • Për të normalizuar rritjen skeletore dhe revitalizimin e të gjithë organizmit janë somatotropin, krevat madhësinë, Humatrop.

 • Deficiti hormon stimulues i folikulit mbushet duke përdorur alfa Follytropyna dhe beta. Mangësi shoqërues hormoni LH dhe për të marrë pergonal.

 • Ilaçet për të plotësoj mungesat Hormoni nuk është zhvilluar. Megjithatë, përdorimi i tij bllokohet Bromocriptine.


 • Hormone hipofizë pasmë:

 • Për të përmirësuar kontraktimet e muskujve të mitrës dhe formimin e qumështit mund të shkruhet e fondeve të tilla Syntofynon dhe Oxytocin Dezamynokystotsyn.

 • Për trajtim mocheyznurenyya administruar Lyzynvazopressyn, Pytyutryn përbëhet nga dy oxytocin dhe vasopressin, të cilat promovojnë kontraktimet e mitrës.