Diskale mesit disk faq
1. Çfarë është hernia intervertebral dhe rreziku ai përfaqëson?


Hernia është në nivel lokal fryrë disk, i cili ndodh si rezultat i shkatërrimit gradual të osteokondroza. Nën kushte të caktuara hernie në gjendje të ketë një efekt negativ në afërsi është një shkallë rrënjë trungu nervore të palcës kurrizore që manifestohet me dhimbje në këmbë, shkelje të ndjeshmërisë së lëkurës, dobësi e muskujve të caktuara.


2. Në cilat raste duhet të hiqni diskale disk?


Nga vetë, prania e hernie nuk është një tregues për heqjen kirurgjikale. Para rekurs kirurgji në rast negativ ndikimi herniation rrënjë nervore simptomatike të mungesës së efektit të trajtimit konservativ.
3. Mund hernie "shpërndarë" me kalimin e kohës?


Kjo është jashtëzakonisht maloyyazytsirno. Ky opinion ishte mjaft e përhapur për zbatimin e përhapur në praktikë të përvojës magnetike rezonancë vыsokoynformatyvnoho ky studim nuk ka konfirmuar një reduktim hernie të dukshme me kohë.


4. Ju mund të "vpravyty" hernie, për shembull, me anë të manipulimit?


Jo, përkundrazi, në disa raste, terapi manuale kontribuon në shkatërrimin e mëtejshëm të rritjes disk dhe madje edhe artikuj humbje herniation në kanalin kurrizor. Në hernie diskale klasike chiropractic me simptoma neurologjike përafërt është konsideruar si një contraindication për përdorimin e kësaj metode.
5. Nëse keni nevojë për kirurgji, mund të bëjë pa prerje të mëdha, anestezi, një shërim të gjatë?


Në disa raste, po. Nuk janë të ashtuquajturat teknika minimalisht invazive si perkutan (krizshkirna) nukleotomyya endoscopic. Kjo ndërhyrje është e mundur në pacientët me hernie vogël dhe zgjatje të simptomeve neurologjike nehruboyi disk. Operacioni është kryer nën anestezi lokale, ju mund të merrni menjëherë pas operacionit, në spital qëndrojnë 2-3 ditë, 2-3 javë të rehabilitimit.
Thelbi i kësaj ndërhyrjeje është si vijon: nëpër rajonin e mesit shpuese të lëkurës kontrolluar nga pajisje të veçantë të instaluar dhe videokamera mjet makinë futur është në kontrollin e pjesa më e madhe e bërthamë hequr pulposus diskale disk, atëherë madhësia e hernie reduktuar, për të hequr qafe të ndikimit negativ mbi kalimin e afërt rrënjë nervore.6. Kur bëni këto operacione?


Vendimi mbi nevojën dhe mundësinë e operacioneve teknike merr mjeku ne baze te ekzaminimit personale të pacientit, analizën e radiographs dhe tomograms.