Çamçakëz arabisht në mjekësi


Çamçakëz quajtur ngurta në masë arabisht, transparente lëshuar më specie prej druri të akacies. Ajo është një fije, i tretshëm në ujë. Në aplikimet mjekësore Çamçakëz arabisht është përdorur me gojë për të ulur kolesterolin në gjak.
Kjo substancë është një përbërës popullor në farmaceutike. Ajo është shtuar droga që të zvogëlojë inflamacion i fyt dhe stomak. Çamçakëz arabisht është përdorur edhe si një agjent film-formimin në Facials kozmetike.


Çamçakëz Veprimi arabisht


Aktualisht shkencëtarët nuk mund të japin informacione të hollësishme dhe dëshmi në lidhje me efektivitetin e çamçakëz arabisht.


U pyet së fundmi efektivitetin e saj në uljen e kolesterolit.


Side Efektet


Përdorimi i Çamçakëz arabisht është i sigurt për shumicën e të rriturit. Inconveniences të vogla që lidhen me përdorimin e tij, është formimi i gazit, bloating dhe diarre. Ndonjëherë zhvillon një alergji të akacies, e cila manifestohet si skuqje të lëkurës dhe sulmeve të astmës.
Ne nuk e rekomandojmë përdorimin e shtojcave ushqimore për gratë shtatzëna dhe lactating. Nuk ka të dhëna të qarta në lidhje me rreziqet e gomë arabike nuk ekziston, por nuk do të parandalojë të sigurt.
Bashkëveprimi me droga të tjera


Acacia dëmton thithjen e Amoxicillin antibiotikut të përfshira në përgatitjet Amoksyl dhe Trymoks. Për të shmangur këtë efekt të padëshiruar, gomë arabike të marrë të paktën 4 orë para ose pas marrjes së Amoxicillin.


Dozimi gomë arabike


Doza e veçantë e një shtojce dietetike varet nga disa faktorë, ndër të cilat përmendim moshën pacientit, shëndetin e përgjithshëm, dhe comorbidities. Aktualisht njohuritë shkencore nuk është e mjaftueshme për të zhvilluar rekomandime për përdorimin e çamçakëz arabisht. Pra, mos harroni se edhe një përgatitje krejtësisht natyrore nuk janë domosdoshmërisht të sigurt. Bëhu doza të kujdesshëm. Gjithmonë ndjekin rekomandimet e mjekut tuaj dhe farmacistin. Para se të marrë shtesa të lexoni me kujdes udhëzimet dhe sigurohuni që ju kuptoni atë.