Qere
Qere - një origjina fungale lezione të lëkurës. Dermatomykozam i referohet një grupi të madh të sëmundjeve të lëkurës të shkaktuara nga fungi të ndryshme patogjene për njerëzit.
Shkaqet dhe shpërndarja
Kryesore dermatomycoses patogjene - një specie disa nga kërpudhat Tryhofytuma, Mykrosporuma, Эpydermofytuma që formojnë një grup të përbashkët të sëmundjeve - dermatofiteve. Por me sy, pa mikroskopi alokimit dhe kërpudhave, për të përcaktuar identitetin specie është e pamundur. Në raste të rralla, patogjenët qere - një kërpudhat Candida.


Shumica e këtyre kërpudhave janë të përhapura në mjedisin natyror, shpesh infeksioni ndodh në një klimë të nxehtë dhe lagështia. Zakonisht ndodhin në fëmijët, edhe pse të rriturit janë të prirur për infeksion në qoftë se rezistenca e ulët totale. Sëmundja transmetohet me anë të kontaktit të drejtpërdrejtë me tokën infektuar me kërpudhave, pezmatim të kafshëve, njerëz të sëmurë.
Ndodh
Lëkurës, e flokëve dhe thonjtë zonë e infektuar me spore, ose konidieve hyphas kërpudhave. Për zhvillimin e sëmundjes në njerëz duhet të reduktohet apo dëmtuar rezistencën e lëkurës. Nëse infeksioni është shkatërrimi i epidermë, si ushqim kërpudhave në keratin. Parazitëve mund të dal nga lëkura dhe në flokët follicles zonë, duke e lënë zonën e gjëndër e flokëve, por ajo mund të jetë e kundërta procesi - përhapja e lezione të lëkurës në të gjithë banda e flokëve. Kjo përsëri ndikon në lëkurë të butë.

Dermatomycoses Klasifikimi
Ka forma dermatomycoses:
Keratomykoz ose liken ngjyra - Tinea, të cilat përfshijnë:
inguinale atlet version;
këmbë atleti;
rubrofitiya;
trichophytosis;
microspores;
favus.
Candidiasis - infeksion mikotik i këmbës të thellë lëkurë të butë, të cilat përfshijnë:
blastomykozы;
Sporotrihoza;
hromomykoz.
Manifestimet klinike
Simptomat zakonisht ndodhin në kushtet e imunitetit, ndikon në lëkurën dhe shtojca, në raste të rralla - indet themelore. Nuk janë të rrumbullakëta, njolla të kuqe itchy. Kjo pllakë, të vendosura në grupe ose individualisht mbuluar me peshore.

Nëse ka Tinea flokët e brishtë, purulent gjëndër e flokëve bashkim dhe humbjen e flokëve. Çdo dëmtim në mjekër dhe mustaqe mund të ketë blisters qelb prekur flokët follicles zhvilluar granuloma, ënjtje dhe crusts përgjakshme. Qere lëkurë të butë duket Foci lëkurë, blisters, skuqje dhe pustules.
Dermatomycosis inguinale shkaktuar nga Candida dhe trihofitii dhe tregon skuqje pustular, lezionet e skuqje gjenitale, lëkurë dhe lezione pustular folds. Kjo i jep një dermatomycosis fortë inguinale lamellated lëkurë dhe parehati.

Lezione infeksion i tabani i këmbës duket në mes të këmbëve me flluska dhe të çara, gërryerjet dhe kruarje. Onihomikoza mund të ndikojë në thonjtë - ata potovschuyutsya, shtresuar, lit në shtrat gozhdë.
Metodat e diagnozës
Baza e diagnozës - foto klinike, plotësohet hulumtime kulturës indeve dhe lirimin e kërpudhave kulturë të pastër. Patogjene zbuluar nga llambë (shkëlqim të gjelbër) Wood.
Trajtim
Trajtimi është caktuar drogë specifike antifungal. Kjo mund të jetë edhe trajtimi lokale dhe të përgjithshme. Trajtimi i rregullt i kokës, drogë e përdorur brenda. Në raste të rënda, Mikozat thellë mund të aplikojnë immunotherapy, trajtim kirurgjik ose hormonet.

Parandalimi i lezioneve kërpudhore - një higjienë personale, duke mbajtur një sistem të fortë imunitar, përpunimin në kohë të kafshëve në rastet e infeksionit dhe kontakti kufi me fëmijët e tyre.
Author: Alena Paretskaya, pediatër