Dermatofybromy
Dermatofybromy - tumoret beninje e lëkurës dhe indit lidhor. Displays e këtyre fenomeneve të kontribuojë në lëndimit të lëkurës me ndikimin e faktorëve negative - të mjedisit dhe infektive. Ajo luan një rol dhe trashëgim ngarkuar.
Zakonisht, të dëmtuara të lëkurës në zonën e këmbëve, këmbët, supet ose mbrapa. Tumori është i vogël, mirë, shpesh ndodh në të rriturit, edhe pse është e mundur dhe në fëmijë. Duket si rozë, të kuqe apo gri, tumoret kafe, të cilat ndryshojnë me moshën. Kur squeezing atë në mes gishtat tuaj në krye të vrimë është treguar.Shkaqet e

Shkaqet e sakta janë të panjohura, nodules formuar fillimisht, si bizele, uplotnyayuschyesya dhe gradualisht në rritje, duke ndryshuar ngjyrën. Ka disa arsye kryesore:
dëme të lëkurës nga dhimbje e mprehtë pin lloj ose pickimin e insekteve,
predispozitë për dermatofybrom shfaqjen,
mosha mesatare dhe trashëgim.

Simptomat dermatofybrom


Simptomat dermatofybrom mjaft tipik. Tumor është e lokalizuar në këmbë nën gjunjë, por mund të jetë i mundur në duart dhe trupin. Duket si vulën e gjakderdhje, kur dëmtohet, madhësi prej 05 cm deri në 5 cm Ndoshta devijim dermatofybromы brenda kur presion, errësuar të lëkurës në sipërfaqe të saj, duke rritur ndjeshmërinë dhe të lehta të lëkurës itchy mbi të. Dermatofybromы zhvilluar ngadalë në rritje në madhësi dhe temniyuchy.


Metodat e diagnozës

Zakonisht është e mjaftueshme inspektim vizual dhe diagnostifikimit. Nëse arsimi nuk është tipike në dukje, bleeds, ju keni nevojë për biopsi. Ai vendos një diagnozë përfundimtare. Nuk Dermatofybromы nënshtruar regresionit, kështu që normalisht ata duhet të hiqen.

Trajtimit

Zakonisht dermatofybrom trajtimit kirurgjik, si dhe ilaçe, zgjidhjen e tyre nuk ekziston. Por largimi është kryer vetëm për indikacione estetike dhe kozmetike, nëse tumori plagosur përgjithmonë ose veshje prekur shkakton dhimbje dhe kruarje, të vendosura në një vend të dukshëm dhe shtrembëron pamjen.

Në bisturi klasik plagët heqjen janë formuar, duke e bërë operacion që lënduar, sidomos kur sasi të mëdha të tumorit. Prandaj mbajtur më tej lazer mbresë heqjen e për të fshehur defektet e funksionimit dhe për të zvogëluar ndikimin e operacionit.
Author: Alena Paretskaya, pediatër