Sëmundje Diverticular e zorrëve


Sipas statistikave, sëmundja Diverticular përparon në pleqëri. sidomos periudha e rrezikshme 60-80 vjet. Semundja shoqerohet me formimin patogjenike të diverticula në murin e zorrëve. Çfarë është kjo patologji, dhe çfarë shkaqet e saj dhe simptomat kryesore? Për t'iu përgjigjur të gjitha këto pyetje duhet këshilla individualisht kompetent specialist nëse frikën e pacientit për gjendjen e traktit gastrointestinal. Etiologji i këtij procesi patologjike mund të jetë më e papritura, por diverticula zakonisht ndodh për shkak të dështimit të shtresës muskulare e organeve zgavërt ose kur presion në kolonën e tyre. Por përsëri, këto kushte mund të shkaktojnë sëmundje të ndryshme në trup, kryesisht në formën kronike. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme të dini për të gjitha sëmundjet e trupit vet për të kuptuar seriozitetin e situatës dhe komplikime të mundshme. Sëmundje Diverticular është diagnostikuar shumë e vështirë, por ajo kthehet vetëm në shqyrtimin e planifikuar. Fakti se formimi i dyvekulytov patogjen nuk shoqërohet me e dhimbshme dhe siklet, dhe në të shumtën fotografitë klinike janë asimptomatike. Patogjene tilla tumoret ngjajnë vetë kapsllëk. dmth kur ka akumulimin e feces. Në raste të tilla fermentimit dhe kalbur të ujërave të zeza që nxit inflamacion dhe shkatërrimin e organeve të rëndësishme jetike dhe sistemeve.


Në praktikë, diverticula ndodhë gjatë gjithë gjatësisë së sistemit të tretjes, prekur membranave mur dhe mukoze. Pra, vetëm të përqëndrohet në lokalizimin e patologjisë dhe të varur simptome së shpejti të fillojnë të shqetësojë pacientin. Kështu, diverticulum qafës së mitrës esophageal shkakton ndonjë vështirësi në gllabërim dhe parehati shkatërrimtar gjatë përtypjes së ushqimit. Nëse keni probleme të veçanta dhe jo thjesht të shkatërroj rajonin kulture, si ushqimi do të jetë më poshtë sistemin e tretjes. Dyverkulы stomakut rrallë diagnostikuar dhe kanë qenë ndonjëherë më i lartë se tre centimetra në diametër. Ata nuk e identifikojnë veten e tyre, dhe të diagnostikuar vetëm në ultrazërit. Në foto më klinike e trajtimit është e nevojshme, në vend të kësaj, i kushtoj vëmendje të kërcënimit të mundshëm për shëndetin, ende e rekomanduar. Sëmundje Diverticular e zorrëve ndodh mjaft shpesh në mjekësi, dhe sjellja e saj në trup mund të ndikohen nga të paparashikueshme. Ndjesi të dhimbshme janë selektive, që në disa foto klinike dhe jo ndjerë, ndërsa të tjerët janë të privuar nga gjumë, të qetë dhe efikasitetit. Kjo është vetëm në lidhje me këtë sëmundje dhe duhet të flasim pak më shumë. Kështu, pamja e një diverticulum të duodenum kërcënuese gjakderdhje, kur ju provoni zbrazjes. Por shumica e ekspertëve diagnostikuar neoplazmë karakterizuar në dy pika, e cila është vetëm e rrezikshme për shëndetin. Fakti që kjo zonë diverticulum është shumë e vështirë për të zbuluar, dhe pacienti ankohet tashmë në një fazë të avancuar kur ka komplikime. Po, ka dhimbje në bark, vjellje, tendosje barkut muskujve dhe temperaturë të abuzimit. jo rrallë të quajtur gjakderdhje shoqëruar me infeksion të barkut. Gjithsesi, për të diagnostikuar sëmundjen dhe të imët patogjene lokalizimin vetëm mund të studiojnë X-ray. Pas studimeve rezultatet, vlerësimin e ankesave specifike dhe kushtet e përgjithshme të pacientit mund të vënë diagnozën përfundimtare dhe trajtimin e duhur. Në këtë rast, është e mundur si terapi konservative, dhe kirurgji. Objektivat e terapi të drogës - për të eliminuar simptomat ndiqni një dietë mjekësore droga të punuar dhe të vendosen organin e prekur. Operacioni është i rëndësishëm vetëm për foto klinike kur trajtimi konservativ është i paefektshëm ose diverticulum është një kërcënim i rëndësishëm për jetën. Në çdo rast, mjekët përpiqen për të shmangur kirurgji, duke u përpjekur që të mbulojë trupin e prekur vetëm nga ilaçe. Për të arritur dinamikën pozitive të sëmundjes është e rëndësishme për të vëzhguar gjendjen e tij, pini tableta përshkruara nga mjeku, dietë dhe presin përmirësime. Në qoftë se gjatë dy javëve të ardhshme pacienti do të shkojë në ndryshimin, kërkojnë kujdes mjekësor. Sipas ekspertit mund të jetë një operacion detyrë-të kryesore e të cilit eliminuar diverticulum patogjene. Nëse problemi ishte tipike, ju nuk duhet të injorojë atë. Vetëm trajtimi në kohë do të vazhdojë funksionimin normal të traktit gastrointestinal e pacientit.