Dyspareunia
Dyspareunia - një shqetësim gjatë raportit seksual ose dhimbje në gjenitale dhe marrëdhënieve legenit kryen seksuale. Sëmundja ka një natyrë psikologjike, që dalin në burrat dhe gratë, kjo e fundit shpesh vuajnë.
Termi është mjaft arbitrare, pasi ka debatuar në se kjo dukuri është e lidhur me çrregullim seksual ose një simptomë e ndonjë sëmundje të organeve gjenitale.
Të dhëna të përgjithshme
Kur dyspareunia kuptojnë paaftësinë për të marrë orgazmë gjatë normale për seks me një partner të rregullt, parehati gjatë raportit seksual, shkeljen e dëshirës seksuale dhe ndjeshmëri deri në indiferencë seksuale. Është vërejtur se aktet seksuale për shkak të armiqësisë psikologjik ose siklet ka dhimbje apo siklet. Ajo është lënë ndjenjë kënaqësi nga marrëdhëniet seksuale, njerëz të tillë të shmangur kontakti seksual ndodh stimulim nga një partner dhe sjelljen e saj.


Shkaqet e dyspareunia
Në formimin e funksion dyspareunia luan rolin e individit, tiparet kushtetuese, trashëgim, format e sjelljes seksuale, ekzistenca e një përvojë seksuale lëndime të keqe psikologjike. Ata formuan një stereotip të caktuar të sjelljes seksuale.
Gjithashtu dyspareunia mund të ndodhë në sëmundjet infektive, lëndimet dhe anomalitë e organeve gjenitale, ndryshimet e moshës, shkelje të higjienës.
Manifestimet
Më shpesh ky fenomen ndodh në gratë dhe karakterizohet nga butësi gjatë ose pas raportit seksual. Dhimbje mund të shkojnë nga butë për të padurueshme kur hyjnë në penis ose fërkime. Ndryshe nga dhimbje vahinizmu nuk shoqërohet me vrull muskujve të vaginës.

Dyspareunia në meshkuj shfaqet dhimbje në penis, parehati në zonën e legenit gjatë ose pas raportit seksual, paaftësia për të përfunduar marrëdhënie seksuale.
Diagnostics
Në këtë sëmundje duhet provim nga një gjinekolog ose urolog me përjashtim të shkaqeve të mundshme marrëdhënie seksuale të dhimbshme. Ultratinguj e nevojshme, Smears, infeksione gjenitale, përcaktimi i hormoneve dhe këshillimit psikologjik.
Trajtimit dyspareunia
Në identifikimin e shkaqeve trajtim i dhimbshëm për qëllim eliminimin e tyre. Në mungesë të arsyeve për marrëdhënie butësi kryera partnerët seksolohycheskoe dhe trajtim psikoterapeutike, duke përdorur vajra të ndryshme, objekte, psikoterapi, hormonet, fytostymulyatorы dhe metoda të tjera relaksuese.

Moti favorshme për shëndetin, por psikologjike dhe seksuale partnerët papajtueshmërisë mund të çojë në ndarje e marrëdhënieve të tyre.
Author: Alena Paretskaya, pediatër