Shkaqet dispepsia, simptomat, trajtimi


Dispepsia - dispepsi, natyra në përgjithësi funksionale, e cila është shkaktuar nga dietë të ekuilibruar të paarsyeshme (mostretje ushqimore) ose ndarjen joadekuate e enzimeve ndihmon tretjen e ushqimit (hepatohennaya, hastrohennaya, эnterohennaya, fermentarnaya, dispepsi pankreotohennaya)
Shkaqet
Dispepsi ushqyese të shkaktuara nga konsumi i zgjatur i ushqimit dhe llojeve të tjera të ndryshon në yndyrë, prishur, dhe fermentative mostretje.
Dhjamor (sapun) mostretje është shkaktuar nga një futje në rritje të yndyrës në zorrë, sidomos zjarrdurues dhe ngadalë tretet si dele dhe derra.


Mostretje kalbur është shkaktuar nga përhapjen e produkteve të proteinave të ushqimit (kryesisht qengji / mish derri), e cila ngadalë tretet në zorrë, si dhe për shkak të përdorimit të mishit ndenjur.
Fermentimi dispepsi është shkaktuar nga konsumi i tepërt i karbohidrateve (të produkteve të drithërave, pulses, mjaltë, sheqer, lakër, perime, etj) dhe të ashtuquajturat pije fermentimit (kvas etj). Si rezultat, uyazyka zorrë favorshme dhe zhvillon fermentimi microflora.
Mostretje funksionale është shkaktuar nga abuzimi biliar nxjerrje, çrregullimet e funksionit sekretore e stomakut, produktet e zorrëve lëng dhe funksionet vneshnesekretornыh te pankreasit.

Hastrohennaya mostretje vërejtur në kancerit të stomakut, gastriti atrophic, Akhil, achlorhydria.
Эnterohennaya mostretje ndodh kur dështimi dysaharydaznoyi, enterit kronik, sëmundje celiac.
Pankreotohennaya mostretje vërejtur në tumoret e pankreasit, pancreatitis kronike dhe fibrozë cistike.
Dispepsi Hepatohennaya rezulton nga shkeljet zhelcheottoka

Trajtim
Ndoshta një faktor thelbësor në trajtimin e mostretje janë të balancuara në mënyrë adekuate dietë. Në çdo dhe të gjitha llojet e mostretje ushqyese gjatë ditëve të para (nganjëherë gjysmë në ditë) i emëruar nga uria. Pas kësaj, maksimumi yndyrë mostretje futje kufizuar i yndyrave; kur putrefactive - të rrisë numrin e marrjes së përditshme karbohidrate; kur fermentues të rritur sasinë e konsumit të proteinave, duke reduktuar konsumin e carbs të ulët.

Nëse dispepsi është shkaktuar nga mungesa e enzimeve ndihmon tretjen e ushqimit dhe është e shoqëruar me diarre - trajtim duhet të synojnë adresimin e sëmundje themelor: Në dy deri në pesë ditë atribuohet dietë №4 №46 në tranzicion pastaj mbajtur abomyn terapi zëvendësimi, polizimom, etj Për të luftuar penkreatynom Lidhësit emëruar me drogë diarre, herbs, Imodium.
Në shumicën e rasteve, dispepsi ushqimore zgjat aq sa duhet, por në qoftë se nuk normalizojë ushqimit - gjatë procesit mund të vonohet shfaqjes mëtejshëm të komplikimeve: lindjen dhe zhvillimin e enterocolitis, enterit dhe inflamacion të mukozës zorrëve.

Parandalimi i gjithë mostretje reduktuar për të parandaluar dhe, nëse është e nevojshme, trajtimin e gastro - traktin e zorrëve dhe dietë e duhur të ekuilibruar.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. ezofag
2. Hepatolentykulyarna degjenerim
3. Posthepatytnыy Sindromi: Simptomet, trajtim