Diabetik këmba


Një nga ndërlikimet më të zakonshme të diabetit është e ndaluar shkatërrimin ("këmbë diabetik"). Ajo është shkaktuar nga ndryshimet në nervat dhe enët e gjakut në rritje kronike në nivelet e sheqerit në gjak.


Pacientët me diabet janë të shqetësuar:


formimin e tepruar e blisters, trashje dhe për të ndryshuar formën e thonjve;
gozhdë fungale dhe të lëkurës;
mpirje të këmbëve, ndjenja e "milingonat" dhe shkelje të tjera të ndjeshmërisë së lëkurës;
të ndryshojë në formën e këmbës.
Për pacientët me diabet janë karakterizuar nga një rënie në mbrojtjen e trupit. Shkurtime, scrapes, blisters mund të bëhet një burim i inflamacion të rëndë në këmbë, të çojë në formimin e ulcerat.
Recommended:

me kujdes të vëzhgojnë higjienë të mirë;
veshin butë, këpucë të rehatshme, çorape me komode (jo të shtrënguar) çamçakëz;
Lëndimet jod janë kundërindikuar, "Permanganat kalium" alkoolit dhe "të gjelbërta të shkëlqyer." Abrasions dhe shkurtime peroksid më të mirë të trajtuar hidrogjeni (3% solucion) ose mjete të veçanta (dioksydyn, furatsillina) dhe aplikoni një fashë sterile.

A nuk:

Përdorni insoles magnetike "(me shfaqje);
përdorë kimikatet ose drogë për të zbutur calluses (p.sh. patch "Salypod"), të hequr calluses mjetet e prerjes (rroje, bisturi, etj). Për këtë qëllim, ju duhet të përdorni shtuf të veçantë dhe pajisje të ngjashme.
Vetëm vëmendje të vazhdueshme të lëkurës së këmbëve dhe trajtimit me kohë te mjeku kur shenjat e infeksionit do të parandaluar probleme serioze "këmbë diabetik":

plagë të pashëruara dhe ulcerat në këmbë;
proceset infektive: abscesi dhe celuliti (ekzemë indin nënlëkuror), osteomielit (inflamacion i kockave), dhe të tjerët;
gangrenë e gjymtyrë.
Trajtimi i këtyre sëmundjeve është kryer vetëm në spital, shpesh kërkojnë kirurgji.