Diagnoza e adenomyosis
Përjashtojnë ose të konfirmuar diagnozën e adenomyosis mund detajuar vetëm provim gjithëpërfshirës, ​​i cili përbëhet nga hapat e mëposhtëm:
Ekzaminimi i aparatit gjenital duke përdorur pasqyra;
Një studim i sistemeve të mëdha të trupit: ndihmon tretjen e ushqimit dhe të rrugëve urinare, të frymëmarrjes dhe qarkullimit të gjakut.
Smears gardh;
Qafën e mitrës Studim me një mikroskop të veçantë (kolposkopia). Në këtë rast zonat gjenitale konsiderohet nën rritje të tridhjetë herë.
Sondazhi i përgjithshëm përdoret për përzgjedhjen e barnave në qoftë adenomyosis diagnostikuar konfirmuar ende. Fakti që disa prej barnave të përdorura për trajtimin e kësaj sëmundje janë contraindications. Për shembull, në qoftë se pacienti kthehet dështim të zemrës, mjeku menjëherë përjashton një numër të drogës trajtimit. Zakonisht, me përjashtim të grave me adenomyosis gjinekologu duhet të shkojnë të paktën gastroenterologist, mjek dhe hematologist.


Specialistët Qendra Mjekësore pas ekzaminimit gjinekologjik ekzaminimit fillestar legenit është kryer duke përdorur ultratinguj. Nëse tregon ultratinguj adenomyosis dyshuar, i kryer teste të tjera të tilla si laparoscopy apo hysteroscopy. Në disa raste është e nevojshme për të analizuar microflora e vaginës. Kjo parandalon përhapjen e baktereve të padëshirueshme në organet gjenitale.
Në disa raste (zakonisht me sëmundje të avancuar) pacientët caktuar për trajtim kirurgjik të adenomyosis. Në këtë rast, një përgatitje të veçantë paraoperative, i cili përbëhet nga hapat në vijim:

Analiza e plotë e gjakut, e cila ka për qëllim jo vetëm në grupimin dhe faktorit Rh, por në përbërjen biokimike dhe pronat e tjera;
Përsëritet studime, dhe ndoshta mostrave swabs nga vagina;
Analiza e urinës;
Rreze-X të organeve të brendshme të vendosura në zonën e gjoksit.
Plotësuar të gjitha procedurat e kërkuara, por për të shmangur efektet e mundshme negative, ekspertët rekomandojnë fuqimisht ato për të mbajtur.