Diagnoza e infeksionit adenovirus
Diagnoza diferenciale e infeksionit adenovirus


Infeksioni adenovirusi rrjedha klinike shpesh kërkon diferencimin e ndryshme SARS, gripi, konjuktivit e vështirësi (duke përfshirë konjuktivit difterisë dhe keratoconjunctivitis), pneumoni e etiologji të ndryshme, tuberkulozi ndryshme.
Simptomet tipike e infeksionit adenovirus janë:
një shkallë të vogël të dehje;
polymorphism Manifestimet klinike:
sëmundja prek organet e vizionit (mund të zhvillojnë iritis ose konjuktivit);


të prirur për sëmundje të frymëmarrjes - mund të zhvillojë bronkit, pezmatim i fytit, faringjiti;
lokalizimin e patogjen shkakton sëmundje në rehyonarnuyu nyjet limfatike apo limfadenopati të përgjithshëm;
të listuara në mënyrë periodike simptoma të lidhur sindromi hepatolienal, çrregullime në funksionimin e traktit gastrointestinal, skuqje, etj

Diagnoza laboratorike e infeksionit adenovirus

Infeksion adenovirusi nuk shkakton ndryshime të rëndësishme në hemogram. Në tablonë e përgjithshme është vetëm pak rritet norma sedimentation eritrociteve (ESR).

Studimet virologjik përdoret vetëm në raste të veçanta, shpesh për shkak të kompleksitetit të tyre dhe të maturimit të gjatë të izoluar nga virusi nasofaringeal swabs. Por hruppospetsyfychnaya RSK, typosfetsyfychnыe RN dhe HIT zbuluar antitrupat serum. Kur krahasojmë përgjigjet ndaj Sera çiftëzohet ndara në periudhën e akute dhe shërimit, thelbësore për diagnozë të saktë është konsideruar titri i antitrupave të rritet më shumë se katërfish. Gjithashtu efektive është përdorimi i ELISA me antigjen grupor. RIF dhe imun mikroskopi elektronike e përdorur për diagnozën emergjente indikativ.