Diagnoza e astmës
Në diagnozën e astmës përdorimit përshkrim tipike për këtë sëmundje manifestimeve. Ajo që ka rëndësi në diagnozën e astmës dhe efekt të shpejtë (reduktim frymëmarrjes utrudnenosti) shtrihen nga droga mbytje bronke.
Është e rëndësishme për të gjetur predispozitë gjenetike ndaj faktorëve të provokuar sulme. Ekzaminimi i plotë i pacientit, sidomos gjatë trajtimit fillestar përfshin mbledhjen e testeve të përgjithshme klinike (nganjëherë analiza pështymë), foto radiografike e gjoksit, krijimin e substancave të mundshme alergjike, kryesisht kryerja e testeve të lëkurës për sensibilizimin.


Në diagnozën e astmës gjithashtu funksionin hetojë frymëmarrjes nga spirometry. Metoda lejon për të përcaktuar se sa shpejt dhe thellë pacienti mund të bëjë thith dhe nxjerr frymë. Një tjetër metodë e hulumtimit, i cili është përdorur në diagnozën e astmës - një fluometryya pik, i quajtur më shkurtimisht pykfluometryey qëllim përcaktimin rrjedhë vetëm espirator. Ky lloj i hulumtimit është më pak i saktë në krahasim me spirometry, por ekziston mundësia e vetë e saj në shtëpi. Ju duhet për të blerë pajisje pykfluometr që është i vogël dhe relativisht të lira.

Masat adekuate e trajtimit janë të vendosur në varësi të sëmundjes, e cila është e vendosur në analizën e rasteve të simptomave të astmës dhe mbi bazën e treguesve të marra nga studimet e funksionit të mushkërive.