Diagnoza ascariasis
Diagnoza Ascariasis në një fazë të hershme të sëmundjes bazuar në të dhënat klinike dhe epidemiologjike. Të bëjë një diagnozë paraprake, ju mund të:
Kollë, ethe, dhimbje retrosternal, filtrat dhe të paqëndrueshme në mushkëri, eosinophilia gjakut dhe simptoma të tjera akute klinike të bronkopneumonare vërejtur në ndodhjen jokarakteristike e ftohjet sezonit.

Duke qenë në qelizat ascariasis.

Duke marrë pjesë në mbledhjen e perimeve të hershme dhe luleshtrydhe (kjo vlen për shumicën e fëmijëve).
Prania në këlbazë e larvave roundworm janë konfirmim i padiskutueshëm i diagnozës, por në praktikë ata janë jashtëzakonisht të rralla. Në diagnozën e këtij faktori nuk caktojë shpresa të mëdha.


Gjithashtu për diagnozën e metodat serologjike ascariasis mund të përdoret:
Reagimi i tërthortë hemagglutination, lateksahhlyutynatsyy;
Reagimi reshje të jetojnë larvat roundworm;
përshpejtimi i reagimit sedimentation eritrociteve.
Rezultate të mira tregoi diagnostifikimi dhe teknikat janë të bazuara në zbulimin e acideve yndyrore të paqëndrueshme në urinë dhe pështymë.
Që metoda serologjike të diagnozës, pavarësisht rëndësisë së tyre të madhe nga një pikëpamja shkencore (studimin e Epidemiologjia, Patogjeneza dhe imuniteti), nuk dihet gjerësisht, në prani të një diagnozë të mundshëm në 3 muaj sjellja scatological kërkimore. Në një kohë kur roundworm bëhen seksualisht të pjekur dhe për të prodhuar vezë, diagnozën përfundimtare nga metodat e pasurimit apo një shpifje të trasha për Kato.

Kur koproovoskopii negative, duke pasur parasysh faktin neintensyvniy pushtimit, duke treguar një parazitëve mundësi roundworm jashtëzakonshme meshkujt, rekomandohet deworming diagnostike.