Diagnoza e diabetit të sheqerit 63 - shumë


Diabetes - një metabolizmi të shqetësuar, duke rezultuar në një rritje të sheqerit në gjak. Në disa raste, sheqerit në urinë mund të jetë, dhe ka rritur etje dhe urinim, lodhje, rrit oreksin.

Përveç rritjes së përkohshme të sheqerit në diabet shtatzënisë dalluar i pari dhe llojin e dytë. Lloji i parë zakonisht shihet në fëmijëri dhe adoleshencë. Lloji i dytë ndodh në njerëz të moshuar se 35 vjet. Nga ashpërsia është diabeti pa komplikime me diplomë të butë, të moderuar kur ka shkatërrimi i veshkat, nervat dhe sytë, dhe natyrisht të rënda karakterizohet me komplikacione të rënda. Ndonjëherë vënë një pyetje paradoksale "nëse glukozë sheqer?".Në të vërtetë, sheqer - ajo është glukozë. Dhe numri në gjak përcaktohet nga një test të gjakut në një stomak bosh. Nuk janë normat në nivelet e glukozës në gjak në njerëz të shëndetshëm. Në gjakun venoz dhe kapilar normale shkon e saj të përmbajtjes nga 33 deri në 55. Në pacientët me normat e diabetit rritet për 61 ose më shumë mg / dl. Vini re se ju keni nevojë për të marrë një test të gjakut në një stomak bosh, dhe gjatë natës është e këshillueshme të mos pini pije me sheqer dhe për të eleminuar produktet që përmbajnë sheqer.

Pastaj do të vijë analizën më të besueshme. Edhe kundër sfondit të një sëmundje të përkohshme dhe duke marrë drogë, shpërndarjen e sheqerit në gjak nuk është gjithmonë i besueshëm, si disa lloje të drogës të rrisë nivelet e glukozës në gjak. E mësipërme Nivelet Rregullat e sheqerit të konsiderueshme në pajisjet otkalybrovke laboratorike nga tërë gjak. Në plazma pak mbi normë - nga 37 në 62. Pra, nëse sheqer 6 nuk duhet të panik. Por në qoftë se ka një dëshirë për të mbrojtur veten nga sëmundjet e duhet të bëjë një takim me një endokrinolog që do të të shikojnë lumë.Përveç kësaj, në vitet e fundit të rishikuar nivelet normale të sheqerit në gjak dhe të rritur atë nga 55 në 6. Përsëri, mjekët nganjëherë duket të ndryshme, dhe të mbrojtur veten mirë. Nëse dyshimet mjeku të caktuar nga dorëzimin e gjakut dy orë pas një vakt të plotë. Nëse sheqeri është brenda 77 mmol / L, ajo nuk mund të konsiderohet shkelje. Keq, kur sheqeri është në varg 78-11 kjo sugjeron devijimet vogla, parë ajo që është e nevojshme.

Fëmijët dhe rregullat ndryshojnë paksa e ndryshme në varësi të moshës. Në foshnjat analiza e agjërimit nuk duhet të kalojë 44 në preschoolers variacione të lejueshme brenda 33-5 mmol / L. Në rastin e një të vogël të sheqerit të tepërt në gjak duhet të rishikojë menu dhe të kaluar në një dietë të produkteve të paktën përkohësisht. Dhëmb i ëmbël, nuk përfaqësojnë jetën pa sheqer nuk mund menjëherë të heqë dorë ushqime me sheqer, por vetëm të zvogëlojë sasinë e sheqerit të përdorur.


Gjithashtu sheqerit ngritur të gjakut mund të kontribuojë një përdorim të madh të fruktoza. Megjithatë, jo çdo gjë varet nga ushqimi një devijim të vogël nga norma mund të ndodhë nën stres dhe kushtet nervor. Përveç afatshkurtër rritja mund të rezultojë nga djegiet, sindromi i rëndë dhimbje, anginë dhe infarkt miokardi. Në hiperglicemi (sheqer janar 6 dhe lart) ndryshon si hypoglycemia, kur sheqer bie në një vlerë prej 25 ose më pak.

A nuk e hedhin diabet në dorë të fatit. Gradualisht në zhvillim, ajo papritmas mund të marrë një formë akute, komplikime do në mënyrë të pashmangshme, për shkak të rritjen e sheqerit ndikon në të gjitha organet dhe indet e trupit të njeriut. Ndër ndërlikimet më të zakonshme janë tre sëmundjeve. Retinopathy diabetik - dëmtojë retinën, duke çuar në verbëri. Sëmundja është mungesa e rrezikshme e manifestimeve klinike të hershme dhe progresive të mprehtë.


Nephropathy diabetik, e cila është formuar si rezultat i dështimit të veshkave. Se ai është shkaku i vdekjes së shumë pacientë me diabet. Sindromi diabetik këmbë ndodh në lidhje me sëmundjet e mësipërme dhe infeksionit. Rrjedh atë vështirë dhe zhvillon gangrenë. Glukoza 6 mund të shkaktojë një udhëtim në mjeku, i cili mund të përshkruajnë një trajtim të plotë me barna të cilat reduktojnë nivelin e sheqerit në gjak.

Gjithashtu i referohet monitorimit të vazhdueshëm të glukozës në gjak, e cila është e mundur duke përdorur glucometers, dietë të rreptë dhe refuzimin e alkoolit dhe duhanit dhe mënyrën e saktë të ditës. Në shtetet e përparuara mund të jenë të gjendje kome diabetik kur kërkohet shtrimin në spital emergjente. Ajo gjithashtu duhet të dini simptomat themelore të ulët të sheqerit në gjak, të cilat mund të tregojnë një sheqer reduktuar. Duke reduktuar sheqer poshtë 3 mmol / l vërejtur uri akute, djersitje, dridhje, ankthi pashpjegueshme, vjellje.


Shenjë vonë është paaftësia për t'u përqëndruar, lodhje, marramendje dhe dhimbje koke, marramendje, dhe në disa raste perceptimi joadekuat i botës.