Diagnoza e sinusit


Problemet me infeksione sinus? Pyesin pse hundë tuaj keq merr frymë? Shqetësuar në lidhje me dhimbje koke të vazhdueshme? Mjekët në mbarë botën vazhdojnë të studiojnë problemin e sinusit.
Përkundër faktit se ka shumë metoda të avancuara të diagnostikimin dhe trajtimin e sinusit e vërtetë për ju më e rëndësishme për diagnozën!


Sinusit: e vështirë për të zbuluar


Sinuziti mund të manifestohen simptomat e ftohjet apo alergjitë.
Për të kuptuar natyrën e problemit mund të jetë si më poshtë:Mjeku ju pyet për detaje për të mbledhur histori (historia) sëmundje


Në zyrën e mjekut kryer një studim të zgavrën e hundës duke përdorur një pajisje të veçantë
CT scan është bërë nga zgavrën e hundës dhe sinuseve

Diagnoza e saktë. Trajtimi i duhur


Diagnoza e sinusit është themeluar në bazë të analizës së ekzistencës dhe kohëzgjatjen e llojeve ekzistuese të simptomave. Që sëmundja është shpesh fshehur pas maskës së ftohjet dhe alergjitë, diagnozë të saktë është bazuar në një kombinim të simptomeve.
Simptomat mund të ndahen në dy grupe:Kryesor
Sfond
Simptomat më të rëndësishme (kryesore)Dhimbje ose presion në një zonë të caktuar të fytyrës
Skuqje ose ënjtje të përballet me
Kongjestion i hundës
Trasha, zbardhur shkarkimin hundës
Ndryshimi perceptimin e shije dhe erë(Të vogla) simptoma më pak të rëndësishme
Dhimbje koke
Ndjeheni të lodhur
Gulçim
Ethe
Dhimbje dhëmbi
Kollë
Ndjenja e presionit në veshët tuajPër të diagnostikuar sinusit duhet një nga kombinimet e mundshme:Minimumi 2 simptomë kryesore
1 kryesore dhe 2 të mesëmPër të diagnostikuar sinusit ose siklet kur të frymëmarrjes duhet të konsultoheni me një specialist të sinuseve të hundës.