Diagnoza e prolapsi mitrale valve
Në diagnozën e prolapsi mitrale valvulave rëndësie parësore janë rezultatet e dëgjim dhe echocardiography. Të dhëna të tjera, të tilla si shenjat e dysplasia indeve lidhës, rezultatet e studimeve EKG, historinë dhe X-ray të dhënave, të kryer vetëm një funksion mbështetës.
Echocardiogram me prolapsi valvula mitrale jep mjekët sasinë më të madhe të informacionit për formulimin e një diagnozë të saktë në krahasim me mjet tjetër kërkimore për shkak se ajo tregon valvulave ndryshim në reduktimin e periudhës systolic, degjenerimi i tyre (e cila është reflektuar në ndryshimin e përshkruan fletë dhe trashje të tyre). Echocardiography gjithashtu identifikon shenjat e regurgitation e gjakut, turne mur ndarës interventricular, unaza atrioventricular dhe departamenteve të tjera mykroanomalyy në strukturën e valvulës. Ndonjëherë gjatë ehokardiografi vërejtur zgjerim të arteries pulmonare trungu dhe të aortës, dritare e hapur ovale, të prolapsi tjetër valvulave, i cili sugjeron përhapur dysplasia indit lidhor.


Radiografi mund të tregojnë një ndryshim të madhësisë së zemrës në prolapsi primar me regurgitation dhe ndryshimet e aortës harku. Struktura Arc zgjatje është pasojë e çrregullimeve (mangësi) autopsi indeve lidhës. EKG shpesh tregon ST-segment ndryshim dhe T-valë rënie amplitudë në çon AVF, V5V6 II, III, duke treguar se të qëndrueshme ose të përkohshme repolarization ventrikular të miokardit. Zgjatja Ndonjëherë ka QT-interval.
Nëse ka holterovskom monitorimin, aritmia kardiake, të tilla si extrasystoles, tachyarrhythmia, përkeqësimin e përçueshmëri atrioventricular.

Me diferencimin e prolapsi mitrale valvulave duhet përjashtuar sëmundjet e mëposhtme: pamjaftueshmërisë mitrale valve (të lindur apo të fituar); mosfunksionim i valvulës ose keqformime të vogla të zemrës, duke shkaktuar murmurs systolic.