Terapi dialektik sjellje


Terapia Sjellja dialektike (DPT) është një nga varietetet e qasjes psikologjike, baza e të cilit është për të identifikuar të menduarit negativ dhe zbatimin e parimeve të modeleve pozitive të sjelljes.
DPT është përdorur për të rregulluar statusin e pacientëve të cilët shfaqin vetë-shkatërruese tipare vetëvrasjeje dhe të tjera sjellje. Kjo teknikë mëson pacientët për të përballuar me zakonet e sëmurë dhe për të ndryshuar ato.


Çfarë është terapia unik dialektik të sjelljes?


Termi "dialektike", do të thotë se bashkimi i dy taktikave të kundërta psikologjike: miratimin dhe ndryshimet - jep rezultate shumë më të dukshme se duke përdorur vetëm një metodë.


DPT është unik në atë që terapisti përpiqet për të arritur një ekuilibër në mes të përqëndruar në përvojën e pacientit dhe ndryshimet e nevojshme sjellje negative.
Kompleksi Standard DPT ka 4 seksione:Terapi individuale.
Klasa Group.
Kurator Telefoni mes kurseve terapeutike nëse kërkohet.
Grupi Këshillues për personelin mjekësor për të ndihmuar të mbajtur motivimin dhe do të ofrojë një diskutim të problemeve dhe vështirësive kur kanë të bëjnë me pacientët.Pjesë e DPT është pëlqimi për të kryer detyrat e shtëpisë. Ato përfshijnë mbushur përditshme të kartave të veçanta, të cilat të regjistruara emocionet, disponimi, veprimet dhe sjelljet negative, të tilla si gënjeshtra apo vetë-gjymtimi.
Çfarë trajton DPT?


Terapi dialektik sjellje ka për qëllim përmirësimin e pacientëve të rënda që janë në rrezik. Pacientët të tilla shpesh kanë diagnoza të shumta.
DPT është zhvilluar fillimisht për të trajtuar njerëzit me çrregullim të personalitetit kufitare dhe tendencat vetëvrasëse. Por deri më sot këtë teknikë përshtatur për pacientët e tjerë gjendja e të cilit kërcënon sigurinë e tyre personale, marrëdhëniet ndërpersonale dhe punë.
Kufitare çrregullim personaliteti - një çrregullim që të çon në akute shqetësime emocionale. Pacientët mund të vuajnë nga periudhave të shkurtra e papritur e zemërimit dhe të agresionit, Gjendja e tyre ka ndryshuar shumë shpejt, këta njerëz janë shumë të ndjeshme për të vidyazyka.

Pacientët me këtë diagnozë shumë e vështirë për të kontrolluar emocionet e tyre. Ata ndjehen paqëndrueshmëri ekstreme në:Disponimi
Sjellje
Vete
Bindje
LidhjeGjithashtu në mesin e njerëzve me çrregullim të personalitetit kufitare janë raste të abuzimit të drogës dhe alkoolit, seksit shthurur, probleme me ligjin dhe të financave.
Terapi dialektik sjelljes ka provuar shumë efektive. Pas Natyrisht kjo teknikë pacientët përjetojnë përmirësimet e mëposhtme:Mendimet e vetëvrasjes janë më të rralla

Periudha e hospitalizimit ulur
Niveli i agresionit ulur ndjeshëm
Më shumë gjasa për të nënshtrohen plotësisht trajtimit
Përmirësimi i ndërveprimit shoqërorMe DPT pacientët çrregullim të personalitetit kufitare të heqin qafe e alkoolit dhe varësisë të drogës.
Aktualisht diskutueshme nëse DPT efektive sëmundjet e mëposhtme:Crregullimet afektive
Vel
ADHD
Çrregullim të stresit post-traumatik

Parimi i DPT


Terapia dialektik sjellje ndihmon të fitojnë aftësi në katër fushat e mëposhtme:
Ankth Transportueshmëri: Pacienti mësojnë të përjetojnë emocione të forta, pa veprime impulsive, gjymtimi dhe abuzimi i substancave.
Rregullimi i emocioneve: Studimi, njohja dhe korrigjimin e ndjenjave.
Mindfulness: Pacienti fillon të kuptojë më mirë veten dhe të tjerët, për të vlerësojmë momentin.
Bashkëveprim ndërpersonale: Njerëzit mësojnë si duhet dhe në mënyrë të arsyeshme të ndërhyjnë sillen në kompani.DPT ofron multi-sistem të bazuar në sens të përbashkët:Faza 1: Trajtimi dhe korrigjimin nga zakonet më shkatërruese, të tilla si mendimet vetëvrasëse dhe vetë-gjymtimi.

Faza 2: Aftësitë e studimit, të rritur cilësinë e jetës. Këto përfshijnë rregullimin e emocioneve, tolerancës ankth dhe ndërveprim interpersonal.
Faza 3: Përmirësimin e marrëdhënieve, krijimi i vetë-respekt të duhur.
Faza 4: Pacienti mësojnë për të marrë më shumë gëzim nga jeta, për të vendosur kontakte personale.