Përvoja korrigjimi i mjekëve zorrëve dysbiosis e specialiteteve të ndryshme


Sistemit ekologjik, pjesë e së cilës është trupi i njeriut, mikroorganizmave banojnë atë, dhe të mjedisit, e karakterizuar nga uniteti, integritetin dhe aftësinë për të vetë-rregullimit. Shteti i ekuilibrit dinamik midis të gjithë komponentët e sistemit është pėrcaktuara si "eubioz", në të cilën shëndeti i njeriut është në një zorrë optimale urovne.Mykroflora quajtur "dysbyotycheskoy" kur ndryshime cilësore dhe sasiore të theksuara dhe të qëndrueshme shoqërohet me shfaqjen e një numër të simptomeve klinike .


Sot dysbiosis zorrëve konsiderojnë ofruar një simptomë, por jo sëmundjen. Por jo edhe aq e thjeshtë. Është e njohur se dysbiosis zorrëve e peshimit të ndryshme etiologji sëmundje bazë, përkeqësohet prognozë të saj, dhe në shumë raste përcaktojnë formimin e kushteve patologjike në pacientët dhe të çojë në çrregullime të rënda funksionale në traktin digjestiv dhe sëmundjeve infektive.
Në standard industrisë për dysbiosis, i miratuar në qershor 2003, pasqyrohet një tregues i qartë për studimin e mykrobyotsynoz fekal në fëmijët dhe të rriturit. Bazuar në këtë dëshmi, ne mund të konkludojmë se dysbiosis zorrëve janë mjekë të specialiteteve të ndryshme dhe në përputhje me rrethanat zbulimin e shkallë të ndryshme të shkeljeve mykrobyotsynoza shpenzuar terapi korryhyruyuschuyu. Në trajtimin përfshijnë droga, të cilat synojnë të sëmundjes themelore dhe korrigjimin e parregullsive dhe microflora veta shërim dysbiotic.


Në qendër rehabilitimi g. Kostroma studiuar, duke treguar se foshnjat që marrin artificiale si dhe natyrore të ushqyerit, abuzimin e gjerë të mykrobyotsynoza zorrëve, të shoqëruar nga një rënie rezistenca ndaj infeksioneve të zorrëve dhe rrit rrezikun e alergjive ushqimore. Grupi bëri 202 vëzhgime të fëmijës, nga të cilat 140 (69%) e fëmijëve të moshës një vit dhe 62 (31%) - gjatë vitit. Rezultatet e studimit bakteriologjike e feces gjetur shkelje microecology zorrë shkallën II-III.

Në foto klinike dominuar nga simptomat e rënë oreksit, karrige të paqëndrueshme (nga i rrallë në 3 kapsllëk përditshme), i patrazuar dhe të përsëritura (2-5 herë në ditë) me papastërti patologjike, fenomenin e vanitet. Në studimet koprolohycheskyh dispozicion nën shqyrtimin e fëmijëve, shenja të dukshme të inflamacionit shkak të rritur përmbajtjen e leukociteve dhe shenjat e mangësi enzimë.
Në sfondin e terapisë bazë synon korrigjimin sëmundje themelor, të gjithë fëmijët morën komplekset lëngshme symbiotic "Normofloryn L" dhe skemën "Normofloryn-B", të propozuara nga prodhuesi. Përfshirja në terapi komplekse biocomplexes lëngshme që përmban para - dhe probiotics dhe substancave bioactive (amino - dhe acide organike, vitamina, minerale) kontribuar në një lehtësim më të hershme të simptomave klinike dhe rivendosjen mykrobyotsynoza zorrëve.

Në trajtimin, është vërejtur se simptomat e rënda destinacion zorrë spastik "Normofloryn L" 1 herë dhe 2 herë në ditë "Normofloryn-B" ka pasur një efekt më të theksuar klinike. Kjo konfirmon efektin morfokynetycheskoe e probiotics që ata në mënyrë indirekte ndikojnë në rregullimin e acideve biliare. Fëmijët që vuajnë nga sëmundjet e shpeshta të frymëmarrjes (më shumë se 4 herë në vit) pas çrregullimeve korrigjim dysbiotic reduktuar incidencën e infeksioneve respiratore akute, e cila mund të interpretohet si një manifestim i rezistencës së sistemit imunitar duke rritur rezistencën e kolonizimit, të parandaluar translocation e patogjenëve, të stimuluar sintezën e pjesëmarrjes interferon në riparues Trupi proceset habitateve të ndryshme.

Allergist g Rajonale. Kostroma atje ishte një grup i 48 fëmijëve me forma të ndryshme të sëmundjeve alergjike. Të gjithë fëmijët do të thotë testimin për bakteret rritje e jashtëzakonshme para dhe pas trajtimit. Ka alergeneve serolohycheskaya diagnozës. Për nosologji format e sëmundjeve u gjet se 10 fëmijë nga ky grup që vuajnë nga astma, 21 fëmijë - dermatit atopik, 17 fëmijë që vuajnë nga astma dhe dermatit atopic. Sipas rezultateve të ekzaminimit klinike dhe laboratorike të dhënave zbuloi shkelje dysbiotic sepse terapi komplekse e fëmijëve të përfshirë "Normoflorynы", dhe "Normofloryn L" mori 24 njerëz, "Normofloryn-B" ka marrë 11 fëmijë, 13 pacientë përdoren dy skema drogës specifikuar prodhues.

Duhet të theksohet se 28 fëmijë ilaçe 6 muaj, 11 fëmijët 2-5 muajsh, 9 fëmijë - një muaj. Pas biocorrection në 38 fëmijë festoi restaurimin e Lacto - dhe bifidobacteria në 108 dhe 109 gradë, respektivisht, dhe eliminimin e plotë të patogjene. Vetëm 6 pacientë titri Lacto - dhe jo vosstanavlyvylsya bifidobacteria, dhe për këtë arsye ata sugjeruan ekzaminim dhe trajtim të mëtejshëm.
Pas terapi për përmirësimin e sëmundjes bazë është vërejtur në 937% të pacientëve. Në dinamikën, duke respektuar përbërjen e microflora e pacientëve tanë të vegjël, kemi konstatuar se rimëkëmbja e florës anaerobe në zorrë e fëmijëve lidhet me kohëzgjatjen e kursit të lëngshme Biocomplex Normoflorynamy.

Kështu, përdorimi në trajtimin e çrregullimeve të zorrëve dysbiotic komplekset lëngshme synbyotycheskyh përmbajnë Lacto - dhe bifidobacteria, produkte të metabolizmit dhe prebiotics tyre - Normoflorynы tregoi efikasitet të lartë të tyre, bioavailability dhe fiziologjisë për trupin e fëmijës. Për shkak se mjekët e specialiteteve të ndryshme të takohen çrregullime microecology zorrëve që kërkojnë korrigjim, parandalimin dhe vëzhgimi afatgjatë, është përfshirja e justifikuar në Normoflorynov subjektet regjim të ndryshme që të kombinuara me bilancin dëmtuar zorrëve microbial.

Burimi: www.yandex-server.nm.ru