Duodenitis shkaqet, simptomat, trajtimi


Duodenitis - një sëmundje mjaft e zakonshme inflamatore të duodenum, ku përflakur Mukoza nga erozioni mëtejshëm dhe atrofi të jetë e mundur. Kjo sëmundje ekspozuar kryesisht burra. Duodenitis ndarë në akute dhe kronike. Duodenitis kronike shpesh zhvillohet si pasojë e sëmundjeve të tilla si ulçerë stomakut, pancreatitis kronike, gastrit kronik, Ulçera duodenale, uremia dhe giardiasis; dhe është atrofik, sipërfaqësore, dhe intersticiale hyperplastic. Duodenitis akute shpesh shoqërohet me inflamacion të zorrëve dhe të stomakut, Gastroenterocolitis, gastroenterit; dhe nganjëherë abscesi, erozive - fytit dhe ulcerative


Shkaqet e duodenitis


Shkaqet kryesore të kësaj sëmundjeje përfshijnë:
- Helmimi nga substancat toksike
- Helmimi me ushqim është një natyrë infektive
- Abuzimi ushqim erëza
- Abuzimi Alkooli dhe duhani
- Në rastin e dëmtimit mekanik ndaj organeve mukozën e huaja
Faktorët e rrezikut për duodenitis kronike përfshijnë mosfunksionim të endokrine dhe natyrës nervor, së bashku me lezione infektive
Simptomat duodenitis


Ka karakterizohet nga dhimbje në rajonin epigastrike (dhimbje prekje intensifikuar), ul oreksin, nuk është rritur lodhje, përzier dhe të vjella. Pas vakt pacientit një ndjenjë e trishtim dhe plotësi në bark e sipërme. Format e rënda të duodenitis kronik mund të shoqërohet me gjakderdhje zorrëve, dhe forma akute mund të shërbejë si një shtysë për zhvillimin e vrimë në mur zorrë dhe pancreatitis akute.

Për diagnoza përfundimtare kryhet duodeno-fibroskopiya, nëse është e nevojshme - biopsi mukozale të duodenum

Trajtimi Duodenitis


Për të arritur efektivitetin maksimal në trajtimin e kësaj sëmundjeje pari duhet respektimin e rreptë në një dietë të rreptë. Në e parë 1-2 ditë atribuohet në shtrat, plot uria, Lavage stomakut zgjidhje korrente të dobët të Permanganat kalium. Në ditët në vijim atribuohet dietë №1 pastaj №1a dhe enveloping dhe agjentët astringent. Për të eliminuar manifestime të dhimbshme përshkruajnë Anticholinergic dhe drogë antispasmodic. Në rastet kur duodenitis shkaktuara nga gastro tjetër - traktin e zorrëve sigurt se ne trajtojmë sëmundje themelor.

Pacientët me duodenitis kronike detyrueshëm për jetën në të ardhmen duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore dhe ata duhet të jenë trajtim antirecurrent.
Me trajtim cilësia e duhur prognozë është mjaft i favorshëm. Për të parandaluar duodenitis nevojë për ushqim të rregullt, braktisjen e duhanit dhe alkoolit, si dhe trajtimin në kohë të sëmundjeve të cilat mund të zhvillohen si rezultat i duodenitis mesme.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. stomak ulçerë

2. Trajtimi i mëlçisë
3. Posthepatytnыy Sindromi: Simptomet, trajtim