Epilepsi - shkaqet


Epilepsi - një sëmundje kronike neurologjike që manifestohet në sulmet e papritur episodik, që karakterizohen nga humbja e vetëdijes, konvulsione dhe karakteristika të tjera. Shumica e pacientëve kanë të drejtë të marrin epilepsi aftësisë së kufizuar, shpesh II ose III nivel.

Diagnoza e epilepsisëDiagnostifikimi epilepsi është për të kryer hetime të detyrueshme. Këto përfshijnë electroencephalography (EEG), e cila tregon praninë dhe lokalizimin e vatrave epileptik. Kompjuter dhe rezonancë magnetike, e përgjithshme dhe testet biokimike të gjakut janë të detyrueshme.

Shkaqet e epilepsisë


Ka dy lloje kryesore të epilepsisë, të cilat ndryshojnë në shkaqet e tyre. Epilepsi mund të jetë primar ose idiopatike, i cili shfaqet si një sëmundje të pavarur dhe sekondare ose simptomatik që shfaqet si një nga simptomat e një sëmundje. Sëmundjet, ku ka një epilepsi të mesëm janë:

 • dëmtimi traumatik i trurit;

 • phenylketonuria;

 • Infeksion neurologjike dhe dehje;

 • proceset neoplastycheskye e trurit;

 • vasculitis;

 • hematoma intracranial;

 • Proceset ishemike;

 • moszhvillimi i strukturave të trurit;

 • goditje;

 • tumor (epilepsi ballore - lloji më i zakonshëm);

 • Varësia ndaj drogës dhe alkoolit.


 • Epilepsi Primar është konsideruar si një kongjenitale dhe shpesh të trashëguara. Në shumicën e rasteve, kjo manifestohet në fëmijëri ose adoleshencë. Kështu ndryshimet në aktivitetin elektrik të qelizave nervore vërejtur dhe të dëmtojë strukturën e trurit nuk janë shënuar.

  Çfarë është epilepsia në të rriturit?


  Klasifikimi i epilepsisë është shumë i gjerë dhe i shkaktoi shumë mënyra. Një nga format më të zakonshme të epilepsi janë kryptohennaya. Ajo është quajtur gjithashtu fshehur, sepse shkaku i saktë nuk është gjetur edhe gjatë gjithë gamën e sondazheve pacientit. Ky lloj i të bëjë me эpylepsyyam pjesshëm.
  Pjesshme ose fokale epilepsi - një nga hemispheres e trurit ka përqendrimi i kufizuar nga qelizat epileptike. Këto qeliza nervore të prodhojë pagesë të tepërt elektrike, dhe në një pikë trupi bëhet i paaftë për të kufizuar aktivitetin e sekuestrimit. Është zhvilluar sulmin e parë. Sulmet e tilla nuk janë të kufizuara strukturat antiepileptic.

  Sulmet e tilla si epilepsi ndryshojnë. Ata mund të jetë e thjeshtë - në këtë rast pacienti është i vetëdijshëm, por vë në dukje vështirësitë për të kontrolluar çdo pjesë të trupit. Nëse sulmi është shkelje e ndërlikuar e pjesshme ose ndryshim i mendjes dhe mund të shoqërohet me ndonjë aktivitet fizik. Për shembull, pacienti vazhdon të veprimit (në këmbë, bisedë, lojë), të cilën ai e bëri para sulmit. Por kjo nuk do të shkojë në kontakt dhe nuk reagojnë ndaj ndikimeve të jashtme. Sulmet thjeshta dhe komplekse mund të bëhet përgjithësuar, karakterizohet nga humbja e vetëdijes.

  Sulmet e epilepsisë tek fëmijët
  Fëmijët shpesh periudhave të shkurtra të vërejtura absansnoy epilepsi. Mungesat quajtur përhershme atyre që vetëdija është jashtë për një kohë të shkurtër. Jashtë, një njeri vdes, duke e bërë pikëpamje "bosh" larg, nuk iu përgjigjur stimujve nga jashtë. Vazhdimi i një konfiskim disa sekonda, pas së cilës pacienti është i pandryshuar vazhdon të ndjekë penalisht, jo kujtuar sulmin.
  Një tipar karakteristik i shfaqjes së sulmeve të tilla është mosha 5-6 vjet dhe jo më parë, pasi fëmija truri nuk e ka arritur pjekurinë e dëshiruar. Mungesat komplekse të shoqëruara nga rritja e tonin e muskujve dhe lëvizjet monoton përsëritura shkëputur vetëdijen.